To pierwsza taka umowa hotbloka jak jest na nc. Papier zbierany mocno byly nawet komunikaty ale swoja droga po komunikatach dalej jest bardzo duze zbieranie. A niedlugo rzad podposze dofinansowania na domy energooszczedne wartosc dofinansowan 300 mln zl. Wyobrazacie sobie to jak ta spuleczka w koncu wystrzeli ? Nie zdziwi mnie drugie BGE.
Od poczatku ta spolka przynosila same straty. Jest szansa, ze w koncu wyjdzie na plus, a do tego nie musza placic podatkow, bo odliczaja straty z lat poprzednich.
Czyli, czysty zysk.
Mam kilkaset tysiecy papiera i poczekam do jesieni. Licze na 40-50 gr czyli 800 %
40 - 50 gr do jesieni ? hmmm wydaje mi sie ze przy tch komunikatach i perspektywach ta cena bedzie osiągnieta do maja -czerwca. Ta spółka nic nie robiła przez dwa lata... same straty, FF był na poziomie 80 % . A teraz ?
- ff 44 % - papier zebrany były info przekroczeniu progów.
podpisali pierwsza umowa na 5 mln zł w skali roku na czas nieokreslony czyli defakto moze to byc umowa nawet na 5 lat czyli 25 mln zł
- podpisanie przez rzad dofinansowania na domu energooszczędne wartośc 300 mln zł a Hotblok jest w czołówce.
- są patenty
w niemczech sa certykikaty na ten produkt co jest rzadkościa
papier chodził przez rok miedzy 4 a 12 gr nic nie robiąc !
poszło info o
- przekroczenoi progów
-zbieraniu przez oobe blisko związaną z rada
umowa na 5 mln zł w skali roku na cza nieokreslony .
moim skromnym zdaniem cena na dzień dzisiejszy patrząc na przeszłość i przyszłość to około 30-40 gr. NA DZISIAJ.
a jeśli rząd podpisze ze bedzie dofiannsowanie na domy enegrooszczedne a podpisze niebawem cena 1 zł mnie nie zdziwi.
ktoś tam pisał ze drugie BGE .. hmm tam tez społka była w d... nagle powstała z kolan podpisała umowy kurs szurał na dnie po 3 gr i wybił na 3 zł. ale tam, była mniejsza ilosc akcji. Tytaj przez przesady na dzień dzisiejszy jak pisałem to 30-40 gr i tyle bedzie nebawem jestem pewny. pozdrawiam i miłego weekendu.
Zrozumieliście to info ?
To Hotblok dał zlecenie na wykonywanie bloczków na kwotę 5 mln zł.
Moim zdaniem szok !
Spółka nic nie robiła dwa lata aż w końcu zaczyna produkować na potężna skale jak patrzeć np na kapitalizacje. Może to dzieki temu ze fundusze weszły w spółke ? jest kasa jest w końcu pomysł po patenty i produkt rewelacja gorzej było z marketingiem i biznesem.
Może ta produkcja ma związek z rządowym projektem ? może niebawem rusza ten projekt dlatego juz zaczynaja produkcje ?
Wyczytałem w onternecie ze do 2021 roku WSZYSTKIE domy będą budowane z takich włąsnie materiałów budowlanych.
Spółeczka w ttm momencie zaliczana do " przyszłościowych" , jak przebije 12 gr wchodze.
PCC SE-
Spółka jest największym w Środkowo-Wschodniej Europie producentem surfaktantów, czyli środków powierzchniowo czynnych o wyjątkowo szerokim zastosowaniu. Substancje te są używane do produkcji środków czystości, higieny osobistej czy też kosmetyków. Ich produkcja odbywa się na terenie Polski, a sama firma jest stosunkowo nowa. Pozyskane pieniądze będą służyć budowie instalacji do postaciowania niejonowych środków powierzchniowo czynnych oraz modernizacji ciągu produkcyjnego do wytwarzania surfaktantów amfoterycznych.
bedzie drugie BGE bo z gówna w nic nie robienia w końcu powstaje spółka która zawsze miała perspektywy ale była beznadziejnie prowadzona !
Dnia 2014-03-29 o godz. 19:11 ~ulus napisał(a):
> a tak w ogóle mówiąc wiecie kto przejął spółke ? co to jest
> za fund który w chwili obecnej jest akcjonarouszem
> większościowym ?
Carlson Ventures International Ltd.
w
> swoim portfelu mieli jedną spółke PCC SE o wartosci
> portfela 100 mln zł a teraz maja jeszcze... hotbloka .
> http://www.stockwatch.pl/inwestor/Carlson-Ventures-Internat
> ional-Ltd.aspx
Zysk netto kwartalny 4,84 mln zł, wzrost o 622,6% kw/kw
przychody z 12 miesięcy 467 mln zł, wzrost o 6,6% kw/kw
Zysk netto z 12 miesięcy 9 mln zł, wzrost o 172,6% kw/kw
wiesz co to znaczy zaciągnąć kredyt pod inwestycje ?
ta spółka rewelacyjnie zarabia a kredyt masz na papierze własnie dzieki temu by moc zarabiać... czy Ty z choinki sie urwałeś czy zartujesz ?
pytam poważnie , bo dawno nie widziałem tak ciemnej osoby!
9 mln zł ZYSKU tym bardziej ze patrz na WZROST ZYSKU - 172,6% a kwartalny o 622,6% . zakładajać dynamike w najblizszych latach ? to oblicz sobie mądry człowieku inaczej perspektywy w najblizszych latach do kredytu. !
Społka jest stosunkowa nowa wchodzi na rrynke mam nadzieje ze to też doczytałeś ?
WSKAŻNIK SĄ PAPIEROWE !
a po drugie co to ma współnego z hotblokiem ? jezeli chcesz nagnic i zdązyć wejsc do 12 gr to wymyś coś innego ! ze np prezes oszukuje bankrut czy cos bo takie bzdury piszesz ze szok !
taki jak Ty nigdy nic nie osiągnie. zawsze niestety bedziesz harować za 8 zł za godzine.
niech bedzie ze ta społka która omawiamy ( nie wiem po co ) jest cholernie zadłużona chociaz zarabia i to duzo , rok do roku 200 % wiecej bo zaczyna swoja działalnosc i własnie na to zaciągneła kredyt.. dług a kredyt zaciagniety pod inwestycje to dwie różne sprawy.
taki jak Ty nigdy nic nie osiągnie. zawsze niestety bedziesz harować za 8 zł za godzine.
niech bedzie ze ta społka która omawiamy ( nie wiem po co ) jest cholernie zadłużona chociaz zarabia i to duzo , rok do roku 200 % wiecej bo zaczyna swoja działalnosc i własnie na to zaciągneła kredyt.. dług a kredyt zaciagniety pod inwestycje to dwie różne sprawy.
może własnie juz to obserwujemy... zleci sie ulica i kurs na 30-40 gr. A społka jak w końcu zaczyna działas bo od paru lat była brundza, papier zebrany przez rade, przekroczenie progów było, umowa na wykonywanie bloczkow popisana, i jak sami przynają jest ozywienie i popyt pierwszy raz od wielu lat! społka przynosiła straty wiec teraz czysy zysk !
Na razie widać dużą nieufność do spółki i ostrożność. Okolice 0,12 - 0,14 są bardzo silnym oporem i dopiero ich przebicie da sygnał do zakupów. Ale walka może być ciężka i wcale nie musi zakończyć się powodzeniem, chociaż argumenty za jak najbardziej są.