• sprzedawac Autor: ~sprzedawac [83.4.159.*]
    trzeba sprzedac teraz odkupimy po 0,4groszy

ja jutro sprzedaje
  • ja tez jutro sprzedaję Autor: ~Andrzej P. [83.11.175.*]
    nie mam pomysłu na tę spółkę, leszcze już się nie nabierają na moje machloje...
  • Re: ja tez jutro sprzedaję Autor: ~kali [82.139.41.*]
    No właśnie, zostali już najwytrwalsi z bambolem na czele, a nowi już nie przyjdą. Podejrzewam, że jak każdy śmieć kiedyś wybiję jednego dnia 30% ale czy warto siedzieć tutaj i stresować się? Moim zdaniem nie.
  • Re: sprzedawac Autor: ~ciekawy [93.104.130.*]
    Czeka was 44gr->
    A dalej zobaczymy.
    Nie macie co zaklinac, nagonili was ladnie na akcje po 70gr razem z Kaliwoda i upchneli papier jak swieze buleczki :)
    Pozdrawiam
  • Re: sprzedawac Autor: ~Ptasiek [178.32.181.*]
    jest 51 czy spadnie na 44 grosze to zobaczymy, dla mnie bez znaczenia poczekam i zobacze co z tego wyniknie, nigdy nie inwestuje za wiecej niż jestem gotowy stracić wiec płaczu nie będzie nawet jakby mit miał zbankrutować
  • Re: sprzedawac Autor: ~MKx [88.220.105.*]
    Chyba też tak zrobię, bo takiego przeskakiwania co rusz na inną i sprzedawanie aby zminimalizować stratę już mam dosyć. A o bankructwo raczej nie ma się co obawiać. :)
  • Re: sprzedawac Autor: ~kia [83.27.158.*]
    sprzedawać znaczy uciekać ? :)
  • Re: sprzedawac Autor: ~syz [151.13.145.*]
    mi wczoraj strzelil stop i narazie poczekam, duzo nie stracilem a widac ze cos dziwnego sie dzieje bo zadnego infa nie bylo, raport ok.... .albo mni sypie albo cos w szafie siedzi. zobaczymy
  • Re: sprzedawac Autor: potworoid [149.156.28.*]
    Ta szafa to akcjonariat. a te trupy wypadają od tygodnia - to drobne leszcze co po przeczytaniu kilku wpisów naganiaczy i stracie paru stówek sprzedają swoje akcje.Trup na trupie.
  • Re: sprzedawac Autor: ~do potworoid [82.177.83.*]
    dobre
  • Re: sprzedawac Autor: ~Adwersarz [37.31.115.*]
    Jak się Was tak czyta, to jakby się tego małego, do granic zakompleksionego gnojka putina słuchało, on też chciałby mieć władzę nad wszystkimi, tym czasem, nie bardzo zdając sobie w swym zacietrzewieniu i zatraceniu sprawę, traci nie tylko szacunek reszty świata, ale co gorsza dla niego, zaś z korzyścią dla wszystkich, odsuną się od niego po kolei, w końcu nawet najgłupsi i najprymitywniejsi Rosjanie!!
    raczej odwrotnie. odsuną się od niego ci bardziej "oświeceni".
    niestety póki co są w mniejszości . :/
    Dnia 2014-03-11 o godz. 10:15 ~MKx napisał(a):
    > raczej odwrotnie. odsuną się od niego ci bardziej
    > "oświeceni".
    niestety póki co są w
    > mniejszości . :/

Wybacz, ale nie zrozumiałeś mojego wpisu. Napisałem: "w końcu...", czyli najpierw ci "oświeceni" - choć jak sądzę, oni (ci bardziej oświeceni) już dawno mają go dosyć.
    Prawda jest niezmienna: im bardziej ktoś chce sięgnąć władzy, tym bardziej się pogrąża.
    To widać wszędzie, na ogół właśnie w polityce. Całe zło w tym, że nie wszyscy to widzą tak wyraźnie.

Pozdrawiam!!

Ups. ;)

Pzdr.
  • Re: sprzedawac Autor: ~leffi [5.174.7.*]
    Mądre słowa.
    Niedawnym przykładem jest Radovan Karadżicz, który rozwalił Jugosławię i na koniec został z osamotnioną Serbijką bez dostępu do morza. A sam jak skończył?
    Nie wspomnę już o kilku z Afryki Północnej i Bin Ladenie. A Putin wiarygodność Rosji wystawił na pośmiewisko. Musi szukać ratunku w negocjacjach i układzie z Zachodem, inaczej skończy w niesławie kolejnego idioty.
  • Re: sprzedawac Autor: ~syz [151.13.145.*]
    czyli mowisz ze te zlecenia po 20,30 k zasypujace popyt to wystraszone leszcze ktore uplynniaja swoje oszczednosci ze skarbonki ? :)
  • Re: sprzedawac Autor: ~ciekawy [194.138.39.*]
    Oj bedziesz plakal kolego, bo tu nie bedzie sie rozchodzic o pare stowek.
    No chyba, ze masz super wielki pakiet kontrolny 1000 akcji, to wtedy nawet jak spadnie do 10gr to straty parostowkowej nie bedziesz mial :)

Oj bedzie placz dzieci bedzie placz :)
  • Re: sprzedawac Autor: potworoid [149.156.28.*]
    Jak dwóch naganiaczy czyli spekuła ustawi sie po dwóch stronach to mogą sobie rzucac dowolnymi pakietami po dowolnej cenie. ważne żeby trzeci naganiacz działał na forum i wciągał drobnych naprzemiennie w panikę albo euforię
    Tak jest, sprzedawać hurtem po 50 groszy, przecież odkupicie po 44!
    No i czemu nie sprzedajecie?
    Przecież zawsze znajdzie się ktoś, kto chętnie kupi, a im taniej będziecie sprzedawać, tym więcej chętnych znajdziecie!!
    Nie boj nic sprzedadza, sprzedadza.
    Jeszcze sie godza ze swoja i tak juz duza strata.
    Ale jeszcze chwila, jeszcze momencik i bedziecie wywalac PKCetem i opluwac papier :)
    Wytna was do bialej kosci z papiera :)
  • Re: sprzedawac Autor: ~henry [5.172.252.*]
    Nie da się ukryć, że masz rację. Już ich wycięli. Bardziej zabawne jest jednak to, że ty czekając na 0,44 zł odkupisz jak będzie po 4,44 zł.
    Dobre, czyżby optymizm wracał?
  • Re: sprzedawac Autor: ~henry [5.172.252.*]
    Nie, po prostu nie lubię wróżenia z fusów. Jak on może rzucić 0,44 to ja mogę rzucić 4,44.
    Dnia 2014-03-11 o godz. 13:51 ~ciekawy napisał(a):
    > Nie boj nic sprzedadza, sprzedadza.
    Jeszcze sie godza ze
    > swoja i tak juz duza strata.
    Ale jeszcze chwila, jeszcze
    > momencik i bedziecie wywalac PKCetem i opluwac papier :)
    > Wytna was do bialej kosci z papiera :)

Można by powiedzieć: "Lata jak żyd po pustym sklepie."
  • Re: sprzedawac Autor: ~Rybson [91.224.144.*]
    I zaczeło się. Idzie odbita od ziemi wypełnionej drobnym nadrybkiem. Skupiłem po 50 gr i już mam 2 gr zysku na jednej akcji. Nigdy się nie słuchajcie innych. To Wasze pieniądze i powinno być Wasze zdanie. Przecież nie kupujecie w ślepo? No właśnie. Rok temu na spółce z wig-20 zarobiłem na samochód, a każdy wróżył kolejne spadki, widły, załamania itd. Heh... Idzie wgórę i zarabia na moje wakacje :) Pozdrawiam, Radosław
    a ja mam po 0,61 i nie sprzedam (tak jak już wcześniej pisałem). niech się kiszą i czekają na lepsze czasy. taki ze mnie baran. ;)
    Rybson, siedzisz tylko na MIT-ku?
    No to gratuluje zakupu po 61gr.
    Takie samo podejscie mieli ci co kupowali Bioton, IGROUP, Rubicon czy IDMSA :)
    Zapytaj sie ich czy dalej czekaja na lepsze czasy i kisza akcje tak jak ty :)
    Takze podziwiam was ze tak sie zenicie za akcjami od tak wysokich poziomow i godzicie sie na takie straty.
    Masakra!
    Odtrąbiono odwrót - Krym ogłosił niepodległość!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.205.44.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    mi się nie spieszy. niech się kiszą. na szczęście to nie jest spółka z tej kategorii, o których wspomniałeś (mam nadzieję).
    a co do cięcia, to ze zbyt dużej ilości cięcia małych strat, zbiera się później duża. :/
    a co do poziomu, to akurat wtedy był dobry i później poszedł do 0,65. niestety ukraina, a raczej putinek zrobiło swoje, patrząc na rynek. a tu mało siły więc zostało w tyle. :(

tak, czy inaczej, powodzenia. :)
  • Re: sprzedawac Autor: ~MKx [217.153.216.*]
    do czego ty porównujesz? do spółek z marzeniami za to bez majątku, finansujące się kolejnymi dodrukami? podaj sensowniejsze przykłady.
    tutaj chociaż są zyski z d.o., a nie straty co kwartał.
    ale wiadomo, to jest giełda i może być różnie, niezależnie do końca od tego co sobą reprezentuje spółka. :/
  • Re: sprzedawac Autor: ~Rybson [94.254.150.*]
    MKx w portfelu posoadam jeszcze akcje trzech innych spółek.
    A można wiedzieć co masz?
    Pzdr.
    TAURONPE
    CLE
    FOT
    OK, dzięki. :)

Ja mam jeszcze PLZ, AGT, TLX.
    A mocno zastanawiam się nad LEN. Mocne fundamenty, ale płynność słabiutka. Inwestycja co najmniej średnioterminowa.

Siedziałem w Agroton, ale sprzedałem tuż po ostatnim szczycie. Nie wiem co się dzieje z tą spółką. Z chęcią ponownie bym w nią wszedł, ale nie jestem w stanie czegokolwiek przewidzieć. Narazie ciesze się z CLE, ponieważ dzisiaj zaczał ładnie szczytować. I niby też ukraińska spółka. Na K są duże batony, więc pytanie kto tam wchodzi?
    ja niestety na szczycie kupiłem i dopiero wczoraj uśredniłem, ale jeszcze daleko. :/
    zobaczymy.
    spółki ukraińskie żyją trochę swoim życiem, więc .... ;) CLE ładnie ciągnie póki co ale trzeba uważać i monitorować rozwój sytuacji.
    Już wiadomo, co się stało na Agrotonie- pokład opuścił Global.
    A teraz pytanie czy czasem nie wchodzi w moje CLE.?

Ale wracając do MIT SA co uważasz o obecnym kursie?
    Jak widzisz wszyscy wróżą dalsze spadki, więc trudno startować z motyką na słońce. :)
    Jako że strata jest większa niż mogę zaakceptować, a fundamenty wydają się być OK, traktuję to jako inwestycję na dłużej.
    Jak zaliczy dno, a będę dysponował wolnymi środkami, to najwyżej uśrednię.

Ciekawe jak zachowają się Azoty po korekcie. no, i czy to już jej koniec, czy jeszcze czekać.
    od kilku dni jest opór na 0,5, choć dzisiaj batony były postawione już poniżej tego poziomu. :(
    No i niestety 0,5 pękło. to chyba poleci.
    Nie pozostaje nic innego, jak wyłączyć kompa i odpalić z tydzień po tym jak już się wszystko uspokoi.
    MKx w jakim przedziale kupiłeś akcje?

Nie denerwuj się. Jeszcze tą spółkę będziesz uważać za jedna z najlepszych inwestycji w swoim życiu. Trwa koretka i zbieranie. Ja widzę potencjał powyżej 1zł. Pozdrawiam.
    0,61 i choć teraz jest niżej, także uważam że w dłuższej perspektywie osiągniemy 1 zł.
    nie jest to jakaś spółka wydmuszka, żyjąca marzeniami, więc papier może poleżakować.
    Dzisiaj puściłem malutkie zlecenie na ZWG z NC. Przez chwilę może być ciekawie, chociaż jeżeli nie urośnie, to nigdy więcej połączenia dr Kaliwoda (rekomendacja) + Falenta (akcjonariusz). ;)
    Póki co Talex ładnie opiera się trendom spadkowym i powolutku rośnie. Pewnie trochę pod zapowiedzianą dywidendę.

Powodzenia.

Ja mam z przedziału 57-60 gr. Ciesze się, że nie tylko ja zdaje sobie sprawę z możliwości tej spółki.
    A propos ZWG to poobserwuje tą spółkę, ale bez dokonania inwestycji. Przynajmniej narazie. Nie znam jej, więc nie kupię kota w worku. Osobiście przestałem patrzeć na rekomendację dr Kaliwoda, bo już raz bym stracił dużo pieniędzy na "sprzedawaj". Po dwóch tyg sprzedałem akcje z 50% zyskiem, więc sam widzisz. Mam swój sposób wyceny spółki i kiedy widzę dobre podłoże to ustawiam zlecenia.
    Życzę Tobie jak największych zysków.
    Pozdrawiam.
    :)
    Z większych spółek myślę, że warto obserwować LOTOS i CIECH.
    Lotos zaliczył ostatnio ładny zjazd, natomiast Ciech jest przed zapisami na wezwanie, a to prawdopodobnie nie będzie jedyne wezwanie na sprzedaż.
    Cały czas też patrzę na Tesgas i Lena Lighting.
    Ciech chce przejąc Kulczyk i rozwinać go na skale światową- m.in wchodząc na czarny ląd- więc są spore szanse na wyciągniecie dobrych pieniędzy z tej spółki, zwłaszcza, że obecny kurs jest w zasięgu normalnych inwestorów :)
    Na NC jeszcze zwróć uwagę na Aqua BB.
    Normalnie cmentarzysko.
    Nie mam teraz wolnych środków, a można by wejść kontrolnie pod zapowiadaną dywidendę (0,99, czyli ponad 8%), a jednocześnie kurs może ładnie by podciągnął przy tak niskim FF i wolumenie.
  • Re: sprzedawac Autor: ~kemot [89.239.126.*]
    Jutro zapraszam na górne widły po 15 minutach po otwarciu.
    I co z tymi gorymi widlami? :)
    Stepily sie? :)
    Ale jestescie nawiniakami ludzie :)
    44gr. -> taki kierunek nie inaczej.

Pozdrawiam i ostrzegam :)
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać