10 Marca 2014 r godz 14.00 posiedzenie niejawne.Z tego co się dowiedziałem to sędzia ma przedstawić stronom jak będzie prowadzone postępowanie, czyli takie ogólne o wszystkim i o niczym...........ale
z jednej strony mamy informacje że spółka PBG zakłada głosowanie nad układem pod koniec 2014 r ( miał być początek roku ) z drugiej strony zaskakuje ekspresowe tempo ustalenia terminu 10.Marca - 04 Luty to jest tylko 34 dni !!!!!, a to przecież wawa!!!!!
Wygląda na to że wierzyciele chcą czekać na rozstrzygnięcie sporu z NCS i nie ma co się im dziwić, gdyby PBG przegrało dochodzi bagatela pewnie z 600 mln !!!! ( 300 mln kary umowne,160 gwarancja i odsetki, to już dwa lata!!!). Wygląda na to że to najważniejsza rzecz w tym roku dla Wiśniewskiego.Przy ewentualnej przegranej maleją wg mnie szanse na układ na PBG. Czyli ten pospiech nie powinien nas dziwić. Dla nas to też być albo nie być. Jeśli przegrają możemy sobie odcinek zbiorowy zostawić dla wnuków na pamiątkę, jeśli Wiśnia wygra, PBG ma układ a my........wszystko się wtedy może wydarzyć
ale minimum mamy szansę na wygranie pozwu o szkodę majątkową...
ktoś te akcje HBP kupił mam nadzieję że nie straci a razem z nim może coś nam się dostanie, (może szwagier premiera ma trochę tych akcji, to wtedy byśmy mogli być spokojni, pewnie nie zgłosił się do narodowego, bo ktoś taki wie jak to się skończy, oby pomyślnie dla nas wszystkich)
Zarząd Spółki Hydrobudowa Polska S.A. w upadłości likwidacyjnej informuje, że w dniu 6 marca 2014 roku otrzymał od Sądu Rejonowego Poznań-Stare Miasto w Poznaniu XI Wydział Gospodarczy do Spraw Upadłościowych i Naprawczych informacje o złożeniu przez Syndyka Masy Upadłości planów podziału sum uzyskanych ze zbycia rzeczy obciążonych rzeczowo nieruchomości.
tak, jeśli nieruchomości są obciążone hipoteką to taki wierzyciel nie bierze udziału w upadłości jeśli jego wierzytelność nie przekracza wartości tej właśnie nieruchomości
np. syndyk sprzedał grunt za 300 tys zł hipoteka wynosiła 200 tyś to wierzyciel zabiera całość
i do masy upadłościowej do podziału trafia różnica 100 tyś, standard procedura.
...sprawdziłem teraz w sądzie w wawie, nie ma żadnej informacji w systemie na tę chwile
o wczorajszej sprawie,sprawdzę jutro...
pewnie trzeba było by zadzwonić aby się cokolwiek dowiedzieć lecz pewnie telefonicznie też nic nie powiedzą, bo miało to być posiedzenie niejawne, wiec pewnie nadal nie będzie żadnej informacji
no właśnie dzwonie, i mi mówią że nic nie ma w systemie, powinno być najpozniej w ciągu 3 dni od rozprawy, czyli teoretycznie jutro, dam znać, ale kurs PBG stoi, wiec jakiegoś przełomu się nie spodziewajmy raczej
Nie uciszaj Matoła , a jak przeszkadza to Jego wpisów ie czytaj. Chłopak poprawia czasami humor , w tych mówiąc delikatnie nie sprzyjających nam okolicznościach .