• test +wybicie AT Autor: ~AKITainu [37.225.92.*]
    bardzo możliwy test dolnej bandy a nawet jej przełamanie bez tego nie ruszymy na północ. Teoretyczny zasięg kursu w pierwszej fali to ok 1,23-1,30

spółka zdrowa fundamentalnie, maja czasem drobne kłopoty z płynnością ale roboty jest sporo odwiedziłem ostatnio jedną realizację i rozmawiałem z ludźmi bo akurat byłem służbowo w okolicy i robotnicy jak zawsze narzękają na pierdoły ale odniosłem wrażenie że to solidna firma. Tutaj się można spodziewać wybicia w graniach kilkuset % wycena na poziomie ~2zł nie jest wyceną kosmiczną tym bardziej jak wypłacą dywidendę za 2013 ;)
  • Re: test +wybicie AT Autor: ~Sonny Black [79.141.162.*]
    śmieciu po ile jesteś ubrany ?
  • Re: test +wybicie AT Autor: ~AKIto [37.225.92.*]
    śmieci to twojej starej z miedzy nóg leciały

• Re: test +wybicie AT Autor: ~metka [89.73.40.*]
    a na której budowie byłeś? wpuścili cię na plac????
  • Re: test +wybicie AT Autor: ~Akita [37.108.124.*]
    no to lecimy, wczorajsza biała świeczka powinna nam dzisiaj zagwarantować kontynuacje wzrostów na poziomy ok 80 gr
  • trochę inf. ze spółki / inwestor pyta / Autor: ~Kelt9 [87.204.198.*]
    trochę informacji ze spółki z działu /inwestor pyta/ warto tam zaglądnąć od czasu do czasu:

http://aedes.pl/?q=art&w=52

Szanowny Panie,
    dziękujemy za przesłane pytania, cieszymy się, że Akcjonariusze obserwują bieżące działania Spółki i o nie pytają.

Czy spłata kredytu nieodnawialnego ( RB 4/2014 ) wynikała z harmonogramu spłaty, czy była to przedterminowa spłata?

Traktujemy to jako spłatę w terminie. W umowie kredytowej ostateczny termin spłaty pożyczki został ustalony na 31. stycznia 2014 roku.

Druga sprawa, to taka delikatna sugestia: czy jest możliwość w przyszłości (bądź poprzez uaktualnienie i edycję) wprowadzić na stronie spółki w dziale NASZE REALIZACJE / INWESTYCJE W TRAKCIE REALIZACJI datownika jako element stały (tak jak to ma miejsce np.: przy Agrestowa 2 , Kraków) - z podglądu można się wtedy zorientować jak rozwijają się prace na budowie - skoro spółka już zdecydowała się publikować relacje foto z realizowanych projektów.

Domyślamy się, iż ma Pan na myśli datę umieszczoną w prawym, dolnym rogu zdjęcia. Postaramy się umieścić daty pod kolejnymi fotografiami w Galerii.

Zastanawia mnie inwestycja w trakcie : Miłkowskiego A . Kraków - rozumiem , że jest w trakcie realizacji i już prawie ukończona - sądząc po fotografiach, czy tak? Pytam o nią, gdyż Miłkowskiego B i C - są w dziale zrealizowane - i zastanawia mnie brak chronologii. Czy Miłkowskiego A - jest znacznie trudniejszym przedsięwzięciem, większym (niż sąsiednie B i C )? A przez to można się spodziewać znacznie większego wpływu na wyniki , czy to zupełnie inna sprawa?

Decyzją Inwestora (firmy deweloperskiej) cały projekt (liczący 3 budynki) realizowaliśmy w kolejności od budynku „C” o najmniejszej powierzchni użytkowo-mieszkaniowej poprzez „B” i na końcu „A” (obecnie powstający), który jest spośród nich największy. Znajdować się w nim będzie 175 mieszkań oraz garaż podziemny na 217 miejsc parkingowych. Cały projekt realizowany jest z udziałem AEDES S.A. jako generalnego wykonawcy od 2009 roku. Termin zakończenia budowy budynku „A” wyznaczono na koniec II kwartału 2014 roku.
    Z perspektywy czasu należy stwierdzić, że podzielenie inwestycji przez Zleceniodawcę na te trzy etapy było decyzja dobrą, gdyż pozwoliło na wprowadzanie do sprzedaży ilości mieszkań odpowiadającej poziomowi popytu.

I jeszcze jedna sprawa w nawiązaniu do artykułu który miałem okazje dziś przeczytać na jednym z portali internetowych (pozwolę sobie na mały cytat)
    http://euro.bankier.pl/news/article.html?article_id=3045291&type_id=1
    Sektor budowlany odbuduje się po ciężkim 2013 roku?
    Wielkość produkcji budowlanej w 2014 r. wzrośnie o 3 proc., po spadku o ok. 12 proc. w 2013 roku - prognozuje w rozmowie z PAP Bartłomiej Sosna, główny analityk rynku budowlanego firmy badawczej PMR. (...)
    A moje pytanie w związku z tym brzmi, czy w ocenie AEDES poprzez swoje prognozy i szacunki rok 2014 okaże się przełomowy dla branży i spółka bardziej optymistycznie i rozwojowo ocenia swoją działalność w najbliższej przyszłości?

Trudno mówić o przełomie, na pewno może być to rok nieco bardziej optymistyczny niż dwa ostatnie lata. Możemy się zgodzić, iż ożywienie w branży się rozpoczęło, ale są to raczej delikatne ruchy wybudzenia niż trwały trend. Rynek mieszkaniowy może nieco wzrosnąć głównie dzięki nowemu programowi „Mieszkanie dla Młodych”, z którego pomocy można skorzystać jedynie przy zakupie mieszkań na rynku pierwotnym. Biorąc pod uwagę posiadane 13-letnie już doświadczenie w branży, stabilnego wzrostu rynku będziemy upatrywać w II połowie roku.
    Wyrażamy nadzieję, że udzielone powyżej odpowiedzi okażą się dla Pana wyczerpujące. W każdej chwili zapraszamy do ponownego kontaktu z naszym Działem poprzez adres e-mail: investor@aedes.pl

Z poważaniem
    Zespół Relacji Inwestorskich AEDES S.A.

----------------------------------
    zwracam uwagę na pogrubiony tekst w odpowiedzi - Miłkowskiego A - spory rozmach, prace na ukończeniu - możecie wydedukować sobie ,jaki to będzie miało wpływ na wyniki i to już niebawem
  • NCIndex na ładnym plusie ;-) Autor: ~Kelt9 [95.48.169.*]
    wzmożone zainteresowanie rynkiem NewConnect - widac wyraźnie przepływ kapitału na mały rynek ;) ładna biała świeca i skok obrotów na wyjściu (ta fala z dużym prawdopodobieństwem wybije ostatni lokalny szczyt z przełomu roku )
    - brak zagranicy, brak OFE

wykres świecowy:

http://i.imgur.com/X5QMUu2.png

nie ma się co dziwić skoro taka niepewność i ochłodzenie na szerokim..
  • Re: test +wybicie AT Autor: ~vieira [82.177.80.*]
    Ale dzisiaj kosmiczny obrót papierem...:))
  • kreski + FF Autor: ~Kelt9 [95.48.169.*]
    http://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/AEDES

krzywe kroczące: mocne kupuj

--------------------------------------------------------------

krzywe jak krzywe..., ale wskaźnik A/D Akumulacja/Dystrybucja ma jeden kierunek (to ta czerwona krecha na wykresie ;) )

wykres liniowy + wskaźnik A/D + wolumen
    http://i.imgur.com/NeKYjVT.png

ciekawe jaki jest faktyczny freefloat ?
    dla przypomnienia:

LICZBA ZAREJESTROWANYCH AKCJI 5 651 430
    WSKAŹNIK CENA / WARTOŚĆ KSIEGOWA 0,64
    WSKAŹNIK CENA / ZYSK 6,9
    STOPA DYWIDENDY (%) 3,3
    * żródło: Notoria Serwis

jedna z niewielu spółek na NC która może się pochwalić wypłaconą dywidendą

Lp...... AKCJONARIUSZ.....L. AKCJI %
    1 Maciej Targosz 1 452 820..........25,71 %
    2 Małgorzata Michalcewicz 1 452 820.......25,71 %
    3 Paweł Szymuś 1 452 820.......25,71 %
    5 Pozostali - 22,87 %

zostało : 1 292 870 x 0,6 = 775 782 zł
  • Re: kreski + FF Autor: ~Aedes [83.22.235.*]
    http://stooq.pl/q/h/?s=aed

Free Float: 13.59%
  • Re: kreski + FF Autor: ~Kelt9 [95.48.169.*]
    astoria już się dawno wysypała no i dobrze ;-)

tu masz aktualny skład :

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/emitents/shareholders/AEDES,PLAEDES00016,1
[x]
AEDES 25,00% 0,10 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.