16.01. Warszawa (PAP) - JW Construction przygotowało ofertę 500 mieszkań w ramach programu "Mieszkanie dla Młodych" - podała spółka w komunikacie prasowym.
Lokale znajdują się w pięciu lokalizacjach w Warszawie, Łodzi, Poznaniu oraz Katowicach.
Program MdM wszedł w życie od początku stycznia 2014 roku i zastąpił wcześniejszy projekt rządowy "Rodzina na Swoim". Jego beneficjentami mogą zostać osoby do 35. roku życia, które chcą nabyć swoje pierwsze mieszkanie lub dom za państwową dopłatą.
Programem MdM objęte są wyłącznie nieruchomości z rynku pierwotnego o powierzchni do 75 mkw. w przypadku mieszkań oraz do 100 mkw. w przypadku domów (dla wnioskodawców posiadających troje lub więcej dzieci, limity te zostały podwyższone o 10 mkw. - odpowiednio do 85 i 110 mkw.). Dofinansowaniem może jednak zostać objęte maksymalnie 50 mkw. nieruchomości. (PAP)
patrzac na zachodnich odpowiednikow i hosse na rynkach to taki jwc normalnie powinien chodzic po kilkanascie zl a polnord po 25zl i nikogo by to nie dziwilo.ale warszawski banan wie swoje.nigdy polscy diweloperzy nie oddawali takiej rekordowej ilosci mieszkan.zobaczcie na taki np.marvipol-rekordy historyczne na wynikach a jego akcje na dnie.i jwc rowniez.no comment
o co chodzi dzisiaj z kursem? czemu tak leci?
coś mi budowlanka przestaje leżeć, chyba pora się przerzucić na jakieś techno.
co sądzicie o Eurotelu i CDR?
macie jakieś swoje typy jeszcze inne?
z najnowszego zestawienia portfeli ofe wynika ze ofe aegon calkowicie pozbyl sie akcjii jwc.wyrazy wspolczucia dla jego klientow.moze dlatego owsiakowi wywalily bezpieczniki jak zobaczyl wyniki swojego ofe.za to ofe pzu dokupywalo i stoi pod progiem 5 pr.o norweskim funduszu emerytalnym nie wspomne
Co bardzo mnie zdziwiło bo przecież NIE ZAROBIŁ a tylko stracił. Trzymają kurs pod psem i nic kompletnie się nie dzieje. Dla jaj rzuciłem na sprzedaż 4000 szt x 5,12 pln. i 1000 szt. x 5,14. kurs natychmiast spadł z 5,10 na 4,99 pln. o czym to świadczy ? 1-głupek z funda robi tu co chce a reszta się przygląda i nic kompletnie nie robi-NIE REAGUJE !!! Koniec tych sztucznych-śmiesznych spadków jest bliski.