• do 17 grudnia bez zmian Autor: dobrylibero [213.94.254.*]
    Słuchajcie - tak jak pisałem kilka dni temu - w tym tygodniu przewiduję jeszcze więcej straszenia - no i je mamy i to nie ze strony byle kogo - sama rodzina królewska się w to włączyła.

Wypowiedzi Księcia Błażeja właściwie nie ma co komentować - arogancja, która z niej przebija jest znamienna od początku tej całej sprawy. Dowiadujemy się, że jesteśmy frajerami, którzy nie skorzystali z podstawionej pod pyszczek wspaniałej oferty na miarę '6 tygodni egzotyki'. Najpierw firma została uśpiona, a jej kurs zaniżony do śmiesznej wartości, a potem zaoferowano nam łaskawie 7.35, ups 9.45 - cenę marzeń, za akcje, w które większość wtopiła dużo więcej oszczędności swojego życia - myślałem, że tacy landrynkowi chłopcy (znamienni dla dzikiego kapitalizmu lat 90-tych) już powymierali w tym kraju. Jednak się myliłem. To mój cały komentarz do słów Księcia.

Spoko, Spoko - traktuję jako kolejny wytwór bajki Księcia, być może nawet sam Książę przybrał taki nick na chwil kilka, w ramach intelektualnego dialogu z samym sobą, a więc właściwie nie powinienem w ogóle komentować. Poruszony jednak został istotny temat - procedur dotyczących zniesienia dematerializacji akcji i "obowiązków" (podkreślę to słowo) spółki wobec akcjonariuszy. Właśnie zbieram informacje prawne dotyczące takiego scenariusza, na teraz powiem tylko - jeżeli się on ziści, to mogę zapewnić, że będę spółce patrzył na ręce non-stop, czy tych procedur pilnuje i odpowiednie działania prawne podejmował, kiedy tylko dopatrzę się jakichś uchybień, łącznie z przysłowiowym 'krzywo naklejonym znaczkiem na kopercie'. Ale oczywiście bez popadania w mściwość i arogancję, która charakteryzuje Księcia. Myślę, że znika tutaj wykreowany sztucznie przez 'Spoko Spoko' dylemat, czy aby firma będzie łaskawa mu w kopertce przysłać to co mu się prawnie należy. Takiego dylematu nie ma.

Kończąc ten post, osobiście do 17 grudnia czekam spokojnie na rozwój wydarzeń. Moje akcje są warte na tą chwilę 30PLN za sztukę.
    W dniu 17 grudnia włączę się w dyskusję o ewentualnych prawnych konsekwencjach zniesienia dematerializacji - ochrony naszych interesów i jak możemy się nawzajem wspierać. Na teraz jeszcze jest za wcześnie na taką dyskusję (przynajmniej ja się w nią nie mam zamiaru włączać - wy róbcie jak chcecie).

Pozdrawiam serdecznie

• Re: do 17 grudnia bez zmian Autor: ~Optimianin z netu [77.255.206.*]
    W poniedziałek okaże się co zwycięży wśród inwestorów PMD - strach czy chciwość i co się będzie bardziej opłacać. Ja stawiam na chciwość, ale rozsądek nakazuje mieć jakiś plan na czas po 17XII - jeśli wiesz co cię czeka i jak masz reagować - łatwiej zachować spokój. Teraz jest już raczej za poźno na to żeby się wycofać i za wszelką cenę pozbyć akcji PMD. Dlatego jedynym rozsądnym wyjściem jest poprostu czekać na dalszy rozwój sytuacji.
  • Re: do 17 grudnia bez zmian Autor: dobrylibero [213.94.254.*]
    Hej,
    Co do jedynego rozsądnego wyjścia to się zgodzę - też uważam, że należy poczekać do poniedziałku. Co do braku planu - nie wiem czy taki komunikat wyczytałeś Optimianin z mojego ostatniego posta, bo absolutnie tego nie miałem na myśli. Jestem pewien, że każdy z tych co pozostali przy papierze snuje jakieś scenariusze. Mi jedynie chodziło o to, żeby na tym forum nie prowadzić na ten temat otwartej dyskusji do 17-tego, bo po co mamy snuć scenariusze jak oni co dzień tu zaglądają - wystawiać się na ich przewrotne komentarze, bez sensu.

Dzisiejsze zbicie kursu 200 akcjami aż o 15 procent świadczy, że just zupełnie stracili umiar. Prawdę mówiąc - tak jak Wygrys jest naszym naturalnym adwersarzem i mamy do jego działań słuszne pretensje, tak nigdy nie przypisywałbym mu aż takiej głupoty i frustracji. Nie wiem czy to ludzi, którymi się otacza, czy jakiś młody niedopieszczony maklerek z biura, które mu skupuje od miesięcy papier - ale manipulowanie kursem plus wczorajszy post Księcia Błażeja, to było chamstwo i arogancja najwyższej wody.

Spokojnie należy tego typu informacje zbierać, działania dokumentować. Myślę, że po 17 grudnia możnaby również pomyśleć o jakimś forum, najlepiej działającym na serwerze poza Polską (bo tu też miałem małe cyrki - ale wszystko udokumentowane).

Ciągle mam nadzieję, że jednak pójdą po rozum do głowy i zaczną z nami rozmawiać. Brakuje im niewiele, żeby przejąć spółkę, ktoś widocznie stracił rachubę celów i wdał się w wojenkę z kilkunastoma drobnymi akcjonariuszami zamiast zadziałać pragmatycznie. Ich wybór.

Pzdr

• Re: do 17 grudnia bez zmian Autor: ~ty [83.6.125.*]
    Czlowieku zostales z akcjami i masz problem i raczej zostaniesz z kwitkiem A4 na pamiątkę.KNF TO INSTYTUCJA OLEWAJĄCA TOTALNIE MALUCHÓW ,a prawo jest przychylne złodziejom z szulerni jaką jest GPW I o tym pamiętaj.ZRobią znami co zechcą i możesz sobie pisać co chcesz .Spólek,które wyruchały małych jest multum i na takich straciłem multum i wiem,że zrobią znami co zechcą i żadne szczekanie nie pomoże.Permedia to zbyt dobra spółka,ażeby dawać zarobić mniejszości,tu cała pula idzie w ręce dużych
  • Re: do 17 grudnia bez zmian Autor: dobrylibero [213.94.254.*]
    Po pierwsze przestań się mazać. Po drugie to chyba sam jednak masz problem, skoro straciłeś multum jak piszesz i jeszcze tu jesteś - bez złośliwości, jeszcze kilka dni temu mogłeś swój papier sprzedać, a z nim zostałeś - tu chyba tkwi przyczyna twoich niepowodzeń życiowych - osobowość hazardzisty. Mimo wszystko pozdrawiam i do wtorku.
  • Re: do 17 grudnia bez zmian Autor: ~ty [178.36.128.*]
    0mnibusie czytaj posty ze zrozumieniem
  • Re: do 17 grudnia bez zmian Autor: ~Stary Ted [91.145.150.*]
    Piszecie że niewiele im brakuje z moich wyliczeń to ponad 60 tyś.Drobni mają razem około 250-260 tys akcji.Mają wrzoda który nie daje się wycisnąć.Straszenie nie działa.Nigdy nie miałem takiej przygody z akcjami dlatego nie piszę co by było gdyby.Myślę tylko że tak dużo akcji nie może przepaść.Potrzebne będzie nam w przyszłym tygodniu nowe forum bo to pewnie będzie nie aktywne.Pozdrawiam wytrwałych.S T
  • Re: do 17 grudnia bez zmian Autor: ~xgregx [89.242.158.*]
    jakies pomysly na inne forum ? mysle tez ze to moze niedzialac po 17stym wiec warto zalatwic to teraz
  • Re: do 17 grudnia bez zmian Autor: shagri [89.78.119.*]
    to forum raczej będzie aktywne, podobnie jak forum cedc - akcje zostały anulowane, a forum wciąż działa
[x]
PERMEDIA -15,34% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.