• niestety niedosyt Autor: ~ross [37.109.80.*]
    Niby strata niższa, wzrost sprzedaży, ale moim skromnym zdaniem jesli miałby zrealizować się scenariusz zarządu w temacie zysków w II półroczu, to jednak wyniki powinny być lepsze. Widać poprawę, ale to jednak nie to czego oczekiwałem. Spodziewałem się straty w granicach 200 -300 tysięcy i wtedy faktycznie następne kwartały na plus, a w tej sytuacji... Mój pogląd w tym temacie jest więc taki, że sytuacja w spółce nieco się poprawia, do tego wzrost sprzedaży w Polsce, więc generalnie wyjdziemy na plus, tyle, że znacznie później niż oczekiwałem. Poza tym zastanawia mnie po raz kolejny oszczędność w dawkowaniu danych. Ani jednego konkretu o sprzedaży internetowej, eksporcie... Może się mylę, ale wydaje mi się, że jest w tym drugie dno, pozytywne dla nas. Tyle, że sobie poczekamy, oj poczekamy...
    Chociaż z drugiej strony czekamy już tak długo, że może już bliżej niż dalej.
    Domyślam się, że bedą głosy dużo bardziej krytyczne i mniej optymistyczne, ale chętnie się zapoznam. Bo jak zwykle w przypadku Hurtka mam mieszane uczucia.
    A tak swoją drogą, kolejny dzień zabawa na podobnej ilości akcji. I co, znowu podciągnięte do 27 groszy na koniec, czy tym razem nie? Chyba jednak ktoś tu kogoś chce sprowokować.
  • Re: niestety niedosyt Autor: ~ross [31.0.177.*]
    Z raportu:
    Zachowanie ciągłości i terminowości dostaw spowoduje na ustabilizowanie sytuacji finansowej i umożliwi realizację strategii dalszego rozwoju przedsiębiorstwa, między innymi poprzez pozyskanie dodatkowego kapitału.
    i dalej:
    Spółka w ramach współpracy z partnerem niemieckim wzięła na siebie odpowiedzialność za dostawy jednej z nowo utworzonych marek niemieckich. Usługi logistyczne obejmowały procedurę przyjęcia, rozlokowania, kompletacji zamówień oraz wysyłkę towarów na dużą skalę. Marka TUP TUP trafiła do klientów polskich jak i eksportowych, markę Whoopi dostarczono klientom firmy Kanz Financial Holding, do wielu regionów Europy i świata.

Czy więc faktycznie opowieści o przejęciu przez Kanza spełnią się prędzej czy później?
  • Re: niestety niedosyt Autor: ~Ktoś [79.175.202.*]
    czyli klasycznie,szału nie ma niestety.ciut ciut lepiej,ale powodów do mega entuzjazmu rownież brak.brak rownież jakichkolwiek ruchów bardziej znaczących na papierze.nie mówię tutaj o piątkowym zwaleniu kursu,ale w sumie to i nawet dotychczasowych obrońców rownież brak.jednym słowem stagnacja i baaaardzo nikłe szanse w najbliższej przyszłości na pozytywne zmiany.
  • Re: niestety niedosyt Autor: ~mar [82.115.74.*]
    Najdziwniejsze jest to że te straty finansuje Kanz.
  • Re: niestety niedosyt Autor: ~cicicic [5.173.24.*]
    Dnia 2013-08-19 o godz. 19:17 ~mar napisał(a):
    > Najdziwniejsze jest to że te straty finansuje Kanz.

Na uwagę zasługuje fakt, iż zobowiązania krótkoterminowe uległy zwiększeniu o kwotę 850.485 zł w
    porównaniu do stanu z dnia 30.06.2012r., głównie z powodu pozyskania, na bardzo korzystnych
    warunkach, kredytu kupieckiego od strategicznego partnera jakim jest niemiecka firma Kanz. Dzięki
    znacznie wydłużonym terminom płatności Spółka może w chwili obecnej kontynuować realizację
    przyjętej strategii rozwoju, jaką jest ciągły rozwój sieci sklepów franczyzowych.

• Re: niestety niedosyt Autor: ~mar [82.115.74.*]
    Wszystko się zgadza tylko jaki mają w tym cel.
  • Re: niestety niedosyt Autor: ~molibden [193.59.36.*]
    Czytałem ostatnio wpisy pracowników którzy zgłosili się na anons hertimexu do pracy i zostali zatrudnieni przez tą firmę ale prace wykonywali dla kanza i to w Niemczech a pensje wypłacał im hrtx na Polskich warunkach czyli ewidentnie wg. mnie jedna firma tylko nie sformalizowana na papierze. Optymalizacja kosztowo- podatkowa stąd ten niby dogodny kredyt który prawdopodobnie kredytem nie jest tylko wg. mnie kapitałem obrotowym czy też w tym wypadku zatowarowaniem spółki córki ale koszty są i dlatego też zarząd odbiera sobie bez oporu tak wysokie wynagrodzenia mimo że jest na papierze taka strata bo pensje wypłaca im kanz .Tylko w tym wypadku problemem dla nas jest to że na zysk papierowy możemy jeszcze trochę poczekać bo im się to zwyczajnie nie opłaca. Ja tak to postrzegam nikt nie musi się tym sugerować każdy sam podejmuje decyzje
  • Re: niestety niedosyt Autor: ~ross [31.0.124.*]
    Podobnie to widzę, tylko pozostaje pytanie jak długo ten stan będzie trwać i kiedy dojdzie do sformalizowania przejęcia? Bo jesli faktycznie opłaca się ten "nieformalny związek" to możemy nie dożyć chwili, gdy ta współpraca przełoży sie na kurs akcji. Z drugiej strony, powód przekładania ogłoszenia terminu raportu i jego ogólny wydźwięk, sprawia na mnie wrażenie sytuacji, że Hurtek musi najpierw się wykazać efektywnym działaniem, a dopiero wtedy będzie możliwość rozmowy o konkretach.
  • Re: niestety niedosyt Autor: ~mr [94.42.22.*]
    Jak to piszą ale odpał ????????????JOJ
[x]
HURTIMEX 0,00% 0,17 2026-05-19 16:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.