Choćby mieli sto milionów zysku, kurs i tak nie drgnie. Spółka jest na GPW już od 6 lat, w międzyczasie opublikowano tyle raportów, ani razu nie miało to wpływu na kurs.
Toczku Szanowny, otóż ma zasadnicze...(na bezrybiu i rak ryba) - daję Ci wirtualną gwarancję, że mając "tylko" 5-8 ml zysku netto, kurs będzie w okolicach 1,20 PLN. Ci, co w tym roku kupili i poczekali do wypłaty dywidendy, dostali te pewne 3,5%. Mało, ale przy 5 ml to już jakieś 5-6 gr na akcję. Generalnie, na świecie, duża grupa ludzi inwestowała w akcję bez większego martwienia się zmienną ceną - ważne było, czy firma podzieli się zyskiem i jak dużym. A że u nas inna kultura...ale cudów nie ma - przy 10 ml zysku i cena akcji będzie w okolicach 2 PLN. Marzenia.
Dobre i to by było Toczku, bo obecna cena to pokłosie dwóch lat strat; mnie w zupełności wystarczy, jak zrobią 3-5 ml zysku za cały ten rok, a w przyszłym dorzucą jeszcze nieco i wypłacą dywidendę; a tak w ogóle to niech nas wreszcie kupi jakaś zwariowana milionerka... tylko po co komu te akcje przy FF 23%?
Widzieliście w wiadomościach szkołę w której uczą sie z tabletów. Dzieci dostały je od szkoły za darmo, a szkoła ciekawe czy kupiła czy też dostała. Kontem oka widać było jak sie loguje dziecko NTT sie wyświetlało. Czy nasi rozdają tablety? Taką kasę trzepią i taką mają nadprodukcję, że rozdają charytatywnie na prawo i lewo - tak pomyślałem. Czyli niedługo cena za akcję 10 zł.
To wtedy zaszalejesz i wykupisz polimexa (ja też tam nieco umoczyłem); niech już te wyniki podadzą, skoro kiedyś byli w stanie te 8 ml zarobić to może w przyszłym roku coś się ruszy;
Też jesteś. Nie wiem co tam, mogą jeszcze straszyć. Generalnie mam to co planowałem, i ani złotówki więcej nie wydam na akcję, co dalej zobaczymy. Myślę, że rządowi upaść nie dadzą, a z biegiem czasu, może lat dadzą sporo zarobić.
Też tak sądzę, zwłaszcza, że wstrzymano dodruk, a firma zbyt ważna by upaść, ale nie zaśmiecajmy tym wątkiem kurków... widać, że pilnują progu skupu (65 gr), i dobrze;
CIESZE SIE że wszyscy macie syndrom anioła----jeden drugiego buduje psychicznie ale czarno widze cały swiat z powodu druku forsy i akcji pszyszła do mnie do biuro kilku starych Ubeków i chcieli kupi 30 kg złota ale fizycznie a nie żadne kontrakty co by nie mówic oni są dobrze informowani mają przecieki z jerozolimy podobno chłopaki w TELavivie wchodzą grubo w gold trza kupic troche towaru i do banku ziemiańskiego 0,5 m w ogrodzie
Panie Egzorcysto, żyjąc zapewne już kilka lat na tym świecie, czy Panu te rasowo-narodowe insynuacje w czymkolwiek pomogły, cokolwiek wyjaśniły? Ntt nie rośnie, bo w Watykanie brakuje kobiet...a Ruscy jedzą za dużo buraków! A tak nieco merytoryczniej - drukowanie zielonych czy oszczędzanie - ani liberalizm, ani interwencjonizmy nie wyjaśniają większości działań na giełdach; oba systemy mają wiele wersji i różnie "chodzą" - jakoś Szwecja sobie radzi (kultura pracy, stosunek do państwa, poziom wykształcenia). Moim zdaniem, wiele zależy od twardych wyników i tyle...