toż to była tylko sonda........ktoś miał interes w tym ,żeby się dowiedzieć ile w razie potrzeby będzie można z rynku zebrać papierków, a łatwowierni akcjonariusze podawali wielkości co do sztuki.....och naiwni,,naiwni, trzymać papier tak , jak przystało na mocnego chłopa
Nawet wyrzucili ją ze struktury spółek pbg... przecież ta spółka to już trup.
Dostaną z należności pbg tyle co nic, a wierzytelności też przecież mają...
Nie na darmo wiśniewska zasiada we władzach. Ktoś musiał do końca pilnować biznesu... ale tylko swojego.
Wydymali ludzi jak należy i nie tylko akcjonariuszy, są przecież jeszcze wierzyciele-podwykonawcy, którzy zostali również z ręką w nocniku i to naprawdę na dużą kasę...
Podobnie będzie na pbg i rafako. To są ludzie bez honoru, widzą tylko swój czubek nosa i kieszeń. Wiśniewski chce akcji na pbg, za wkład w ratowanie spółki... ładnie biznesy sie robi, najpierw zarabia się kasę, by doprowadzić do ruiny, a potem się bierze kasę, za ratowanie od tej ruiny...
masz prawo mieć zdanie inne, ale w interesach emocje nie są wskazane, mamy do czynienia z graczami, po których nie spodziewam się altruizmu, Twój argument " Nawet wyrzucili ją ze struktury spółek pbg... przecież ta spółka to już trup. " przemawia na korzyść spółki,dopóki habety nie wykreślą z RSH w sądzie,to ta spółka jest w grze i będzie mocno grana , takie jest moje zdanie ......umoczonego
Dokładnie przecież może firma działać swobodnie sama nie musi być pod skrzydłami PBG. Wydaje mi się że jak coś ma dalej być to będzie to działalność samodzielna.
człowieku tam komornik, syndyk...
jak wszystko "wyszarpią", to nawet "guzik z pętelką" po habecie nie zostanie... :/
po to była upadłość ogłoszona, żeby nikt nic... albo jak najmniej dostał... ciechanowski dostanie w nagrodę od wiśni następną spółkę do rozwalenia... bo to jest ponoć spec nad spece w tej dziedzinie...a wiśniewska sama tego dopilnuje...
masz swój interes w wypowiadaniu swoich opinii , nie wykluczam że masz rację ,ja głoszę swoje opinie być może ja mam rację........ale z racjami to jest jak z dupskiem - każdy ma swoją :)
a ja dalej swoje ględzenie.........wcale bym się nie zdziwił , gdyby syndyk ogłosił
wezwanie na habetkę i chyba się doczekam, ale nie skorzystam z oferty, taki ze mnie uparty pseudo inwestor
Inicjatywa dobra - tylko mało realna. Na anonimowym forum nie ma szans na konstruktywne działanie - zresztą tego tak się nie załatwi.
Aby się skrzyknąć i nadać sprawie jakiś bieg - przydałby się konkretny artykuł w prasie biznesowej, w sprawie upadłości HBP - napisany rzetelnie przez fachowca od giełdy, prawa gospodarczego i upadłościowego. Dużo ludzi nie wie co i jak.
Dla tych którzy się do tej upadłości przyczynili (np. NCS) jest lepiej, gdy w sprawie jest cicho. Rząd ma tez swoje za pazurami - bo dużo był tych upadłości w ostatnim czasie na rządowych inwestycjach. Teraz przy obecnej ekipie rządzącej w sądach nic się nie poradzi - ale pisać o sprawie można i trzeba.