• Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~górnik [77.65.20.*]
    tyle w temacie
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~Gordon_Geko [83.29.154.*]
    gornik perelka to jest teraz :)

• Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~górnik [77.65.20.*]
    Witaj Gordon!
    Heh... dawno mnie tu nie było ale postanowiłem zajrzeć jak zobaczyłem tę akcję.
    Pacjenci, którzy tu są od niedawna nie zauważyli zapewne, że jednocześnie zrobił się ruch na Westaisic (ten sam adres biura) a teraz już gościu karmi koszaki po 30.000.
    To samo będzie tu jutro.
    Znowu ktoś robi manewry na poligonie :-))
    Lać mi się chce jak na to patrzę.

Ale trzeba przyznać, że nasi czujni są.
    Gessner na stooq.com od razu trzódkę nagonił (komunikat o 15:17) jak już było po 1,11.
    Pozdr,
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~Gordon_Geko [83.29.154.*]
    Gornik akurat eraz to sam wskoczylem , pare groszy nigdy nie smierdzi a imponujaco zbierali z prawej dzisiaj troche inaczej niz zawsze

mnie zadowala 10 % a w tym momencie mam juz wiecej jak sie zacznie srac to pkc na lewo i nie ma zmiluj
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~były leszcz [89.66.160.*]
    Ja takich twardych jaj jak Gordon to nie mam i wolę spokojny zarobek niż ...... laptop w kiblu he he he
    Nie ma mnie tutaj a zbieram pomalutku gdzieś indziej .
    Natomiast tutaj jest potencjał do 2 zylków , ciekawe jak to zostanie rozegrane i potem obsuwa toć to temat książkowy .....
    Ja do spekulacji jestem za nerwowy he he he he
    a ja ostatno wlasnie zmienilem taktyke i tylko spekuluje :)

choc przyznam ze w Sado wszedlem pierwszy raz od momentu wyjscia
  • Re: Spekulanci Autor: ~były leszcz [89.66.160.*]
    No to w takim przypadku życzę szczęścia w skubaniu młodego narybku he he he he
    A wzrost jest imponujący myślę że jutro zatrzyma się w okolicy 1,6 .... by potem .........
  • Re: Spekulanci Autor: ~Gordon_Geko [83.29.154.*]
    Daj Boze ponad 50 % w 2 dni :)
  • Re: Spekulanci Autor: ~górnik [79.173.39.*]
    A ja tam spokojnie miedzi nakupiłem w przedziale 118 - 121 i zarabiam spokojnie jak w zeszłym roku tzn bez lapka w kiblu he, he...
    Rajdzik od dywidendę (małą ale pewną). Potem rajdzik po dywidendzie. I tak pomalutku.
    Ale popatrzę na Wasze wyczyny.
    No pod co to ma rosnąć się pytam ???
    Jutro rano ruch do 1,3 a może nawet do pierwszych wideł a potem srrrruuuu!

Sami wiecie co się dzieje na węglu. Zobaczcie taki NWR, który zjechał z 46 zestaw na 2 z kawałkiem i wyprzedzają majątek. CLE ledwo przędzie. kopertę za chwilę kurs będzie jednocyfrowy.

CZY MYŚLICIE, ŻE SGR TO ZIELONA WYSPA ???
    Nie tykam tego żeby skały sr@ły :)
  • Re: Spekulanci Autor: ~górnik [79.173.39.*]
    Nie "kopertę" tylko Kopex miało być.
    Ech te iPady... ;)
    W porównaniu do spadku NWR to Sądów powinno chodzić po 50 gr.
  • Re: Spekulanci Autor: ~Gordon_Geko [83.22.123.*]
    a mnie tam pieniadz nie smierdzi i jak jest szansa zarobienia na super fundamentalnie spolce 10-20 % to spoko i jak na potencjalnym bankrucie to tez spoko.....przeciez procenty sie licza a nie na czym sie je zrobilo.

pozdro
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~januszek [87.101.35.*]
    Kolejny co nie kupił i teraz biadoli . A nawiasem jaki z Ciebie górnik ja nie wiesz ,że dołek jest teraz
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~Bronisław Wąsaty [89.228.144.*]
    Gordon, Leszcz i Górnik + Obornik.

Czwarty muszkieter.

Po co tu pisać i o czym tu pisać, przecież oni w trójkę wiedzą lepiej.

"Cierpliwość jest kluczem do sukcesu". Mahomet.
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~Bronisław Wąsaty [89.228.144.*]
    Dodam jeszcze dla nie wtajemniczonych, że:

- Górnik - spec od górnictwa, wieszczył tutaj pół roku temu upadłość, a teraz jak się okazuje jest specem od miedzi (?),

- Gordon - były kac-pitan spółki, później wielki antagonista, nigdy nie gra na śmieciach, ale jakoś dzisiaj kupił po najniższym kursie, bo gra na spekulantach,

- Leszcz były - wieszczył upadłość a minimum groszówki, teraz już 2 złote widzi.

Trzech muszkieterów.

Obornik - to ich wspólne alter ego - czyli szkoda czytać wątki.

Pozdrawiam serdecznie.

Bronisław Wąsaty

PS. Osobne pozdrowienia dla Zuzy - bo są ludzie, co nie tracą hartu ducha.
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~górnik [79.173.39.*]
    Heh... Brożek też tu jest!
    Nakupiłeś czy liczysz na to że odrobisz do tych 3 z kawałkiem, które nakupiłeś w zeszłym roku?
    Pamiętaj, że "obornik" przykleił się do butów i już zawsze z Tobą będzie.
    A co tam w Chrzanowie?
    Uważaj bo burze są i prąd często wyłączają.
    Nie zdążyła dziś wystawić PKC w odpowiednim momencie a jak znowu włączą to zobaczysz 0,98 PLN w ratuszu na SGR. He, he... Naiwniaku... Hehe...heeeeeeee :))))
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~górnik [79.173.39.*]
    Zamiast Bożej miało być Bronek.
    Ech te iPady... :)
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~górnik [77.65.20.*]
    Pieknie Was wali po rogach.
    Podciągnął ładnie pod widełki, poczekła aż zbierze się na L odpowiednia ilosć,potem nastawiał na 1,27 na ukrytym a teraz Wam doj@bie w dół na lewo, że się nie pozbieracie.
    Już 400 k paiera zmielone powyżej 1,23 i o to mu chodziło.
    23% w jeden dzień zarobione. Ma gościu jaja!
    Obserwuję i uczę się jak na takich śmieciach pogrywać.

Westa oczywiście już też na czerwono.
    Ciekawe czy to z pod tego samego IP walą.
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~były leszcz [89.66.160.*]
    Zawiódł mnie gość od zbierania , przekonany byłem że pociągnie jeszcze dzisiaj , tak rozgrzał by tutaj akcjonariat że gotów byłby domy zastawiać pod wzrost a tu od razu do ziemi , nie ładnie , nie ładnie .
    Górnik przesadzasz z tym że klient ma jaja , jaja by miał jakby podciągnął do 1,6 i uwalił na zeta od takich to można się uczyć............ spekulantów.
    Wyjdzie na to że powolna obsuwa do 1 pln i tam znowu hamulec , coś magiczna ta złotówka
    Co do Bronka daj mu spokój , gdyby pupcia Ciebie bolała tak jak SGR go wy.......mała , też byłbyś złośliwy ..............
    Gordon spekulancie pogoniłeś czy się wahasz ????
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~Bronisław Wąsaty [89.228.136.*]
    Leszczu, ale ja nie jestem złośliwy, tylko uważam, że jakikolwiek ruch na Sado to od razu muchy się zlatują do .........

Bo tak też spółeczkę traktuję, stratę mam na niej rzędu kilka k, które już dawno odrobiłem.

I nawet ją lubię, bo się człowiek uczy - albo już dawno nauczył.
    No widzisz Bronek - mówisz teraz jak normalny gość a nie oszołom co to wyzywa imnnych od oborników.
    Oczywiście tutaj kierunek jest jeden i co do tego panuje pełna zgoda.
    Czyli 1 zet w perspektywie 5-6 sesji.
    Dziś sesja odwrotu, z książkowymi obrotami na szczycie.

Westa już -7,58 (11:25:50).
    To samo będzie i tu do zamknięcia.
    Howgh !
    To po co te inwektywy się pytam ??
    Gordon zrobił nam się inwestorem spekulacyjnym tak ?? Tak !!
    Górnik twierdził i twierdzi że to g........ ?? tak ?? tak !!
    A mnie to już rybka he he he ..... dlaczego ???
    Ponieważ głupich się nie sieje , oni się sami rodzą !!!
    Dlaczego tak się wypowiadam , posłuchaj mnie uważnie , otóż od samego prawie początku od ceny gdzieś 9,30 po przeanalizowaniu danych z zarządu , i informacji płynących z wszystkich dostępnych żródeł mój mały ograniczony mózg stwierdził że to pułapka inwestycyjna !!!
    Zacząłem powoli lecz systematycznie udzielać się tym forum odpierając ataki przed napalonych rządzą zarobienia olbrzymich pieniędzy akcjonariuszami tej podobno perły , sam , jedyny i jak to się skończyło ..... sam widzisz , wygląda na to że to Ty popełniłeś błąd nie ja , i nie tylko Ty się pomyliłeś .
    Widzisz dlatego czasami mam prawo wypowiedzieć się na tym forum obiektywnie .
    Powiem więcej w pażdzierniku roku 2012 akcje pewnej spółki kosztowały 8-10 , dzisiaj 23 i są w fazie wzrostowej ze względu na bardzo dobre zarządzanie spółką , jak również korzystne prawa do D i inne sprawy .
    Pisałem ludzikom żeby dobrze przemyśleli swoje ruchy odnośnie spółki , ponieważ rok nadchodzący będzie przełomowym - znów racja .
    Dalej jest taka spółka podobna branżowa gdzie zarobek będzie dopiero w 2016 !!!
    Ja już rozpocząłem powolne zbieranie , pisałem kiedyś ja nie żyje z giełdy , ja mam czas i dzielić się będę swoimi odczuciami , czy to pozytywnymi czy też negatywnymi na forum.....
    Spójrz realnie na Sgr i konkurencje ale tak na zimno , bez emocji , bez akcji i odpowiedz sobie uczciwie jakie czynniki zewnętrzne muszą się wydarzyć by z 1,20 lądowało na 10,00 prawie 1000 % eh na moje nie ma szans , lecz powtarzam to mój bardzo zresztą ograniczony mózg mówi mi że nie ma szans .........może po prostu mam dwa zwoje więcej ............
    O jakich spółkach wspomniałem znajdziesz sobie sam mój nick jest niepowtarzalny , nie jakiś tam booss , ynwestor , szef i inny jest z olbrzymim dystansem do siebie ....
    Zobaczymy jak ten dzień skończy się dla perły , osobiście zawiodła mnie tym opadem ....
    leszcz napisał:
    [...] Powiem więcej w pażdzierniku roku 2012 akcje pewnej spółki kosztowały 8-10 , dzisiaj 23 i są w fazie wzrostowej ze względu na bardzo dobre zarządzanie spółką , jak również korzystne prawa do D i inne sprawy [...]

No dziś jest trochę niżej niż 23 ale zgadzam się z Twoim zdaniem bo też tam byłem.
    Trochę myślę, że krótkoterminowy potencjał się wyczerpał i przerzuciłem gotówkę tymczasowo.
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~byly leszcz [89.66.160.*]
    Wydaje mi się Górniku że rozmawiamy nie o tej spółce he he he to nie biotechnologia he he he , tam owszem lecz jak uda się załatwić kilka spraw do końca , monitoruje , monitoruje
    a dziś jest 23 !!
    Po prostu brak słów ........... będzie szło , kupować eh , szkoda słów .......
    Dlatego powtórzę - głupich nie sieją oni się sami rodzą !!!!
    Gordon- spekulancie he he he wywalasz czy na weekend zostajesz ??
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~Gordon_Geko [83.29.97.*]
    coooo?? no co ty oszalales przeciez ja juz od kilku godzin bez akcji

co Ty myslisz ze ja tu na dlugi termin jak kopalnie stoja i wegiel na wiadra sprzedaja he

wyszedlem ze srednia 1,26

oby co tydzien takie strzaly
    Gordon - gratki !!!
    I po co zakładacie nowe wątki ??
    Po to by odsunąć wątek który odstrasza potencjalnego jelenia ??
    Przecież to żenujące jest !!
    Ponieważ ból będzie się zwiększał z każdym dniem polecam Posterisan i Hemorol.
    Sprawdzone !
    Kupowałem to paczkami w październiku ub. roku.
    Dla spragnionych jeszcze większych "wrażeń" polecam Westę, Petrol i Polimex.
    No i oczywiście.. PBG !!!
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: to_ja_nowy [83.26.178.*]
    Były leszcz - potwierdzam Twoje wątki pamiętam jak w okolicy mogę się mylić 9-7 mówiłeś o spadkach i podbitkach na jednej wskoczyłem grosiakami ale było miło posłuchać mądrzejszych pokory już nabrałem na dss i jago ;( pbg dziś nie mam i nie czekam polimex no jakoś mnie nie kręci dupa boli i ręce w kiblu siedząc z laptopem kino polska kurcze od siedmiu ładnie ciągnie atg uciekło mi ale myślę że przy jakiej korekcie wskoczę daj znać gdzie warto usiąść
    Na dziś i na jutro polecam podwójną dawkę hemorolu.
    Będzie bolało. A ostrzegałem...
    Laxigenu nie trzeba brać. Organizm sam rozrzedza na bieżaco.
    1 zł na horyzoncie.
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~były leszcz [46.77.124.*]
    Górnik sadysto..... Zmiłuj się nad akcjonariatem.....
    A gdzie siedzę ?
    Dziś na razie plus 18% ....
    Poszukasz znajdziesz i zamelduj się na forum ....pogadamy
    No nie żartuj były leszczu.
    na NC pogrywasz?
    Przy takim niskim wolumenie?
    Z takiego szybu to i wyleźć jest sztuka.
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~były leszcz [46.77.124.*]
    Ha .....trza mieć jaja ha .....
    :-)
    A tak na poważnie , to jestem już tam od dawien dawna , portfel zamknięty i D wpada , miło patrzeć na wzrost 150-200% w pół roku.....mankament to płynność , zaleta taka ze jak leci to bez opamiętania.
    Jeżeli poznasz dobrze branże i wyniki kwartalne będą satysfakcjonujące, sukces murowany.....
    Tyle teoria.
    Na nurtujące mnie pytania , dostaje e-mail z zarządu :-) , tzw. dobre relacje inwestorskie :-)
    Nie jestem spekulantkiem , raczej drobnym inwestorem.
    W latach 90 pośrednikiem tej samej branży była firma J&S Energy , dziś inna nazwa.
    Spójrz na ścieżkę rozwoju , jak również przychód i zysk .
    Podobny rozwój zanotowała polska spółka z innego profilu branżowego LPP.
    Mija pół roku , przed nami pół roku i widzę efekt skali........ot wszystko.
    Heh...
    Teraz rozumiem czemu zaglądasz tu i na CLE.
    Ciągnie wilka do lasu (a Ciebie do ryzyka) :)
    Ja na NC mam za słabe nerwy i po prostu... nie mam tyle czasu,
    żeby to wszystko śladzić. No i wiadomo... nie zarabiam bo nie wiem.
    Wakacje to dla mnie z reguły czas lenistwa.
    Ot, niewiele sie dzieje.
    Kontrakty na miedź zniżkują a pojutrze odcięcie kursu (dywidenda).
    Liczę mimo wszystko na małą windę na miedzi w perspektywie 5-7 sesji po odcięciu jak to już nie raz bywało :)
    Halo Huston!
    Czy widać dno szybu na CLE ?
    Powtarzam: Czy widać dno szybu na CLE ?

Huston ! czy Wy macie jakiś problem?
  • Re: czekamy na cud Autor: ~anty sgr [109.243.42.*]
    a jak nie to ostatni gasi światło
  • Re: czekamy na cud Autor: ~górnik [77.253.205.*]
    No i moja przepowiednia się spełniła.
    Mamy z powrotem 1 PLN.
    Czy to tak trudno było przewidzieć?
    A pupcia niektórych boli nadal...
  • Re: czekamy na cud Autor: ~yyy [46.187.178.*]
    czujesz sie juz dowartosciowany ?
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~xxx [195.72.148.*]
    martw się o swoją dupę . Na innym wątku srasz w gacie a tu będziesz pier.....lił .Jeszcze będziesz oglądał jak rośnie ,a ciebie fund zajedzie na cali
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~geralt [46.170.18.*]
    Daily News
    Ukraine approves sale conditions for 61% stake in Donbasenergo July 12 2013

The Ukrainian government has approved the privatization conditions for power GenCo Donbasenergo (DOEN UK) on July 11. Earlier this month the State Property Fund scheduled privatization of Donbasenergo for August 2013.

The most critical rules of the sale are the qualifying conditions for the potential bidder, which should either produce electricity in Ukraine of no more than 15% of Donbasenergo’s production over the last three years (e.g. no less than 1.37 TWh in 2012), or coal mined in Ukraine in the amount of at least 15% of Donbasenergo’s usage over three years (e.g. at least 0.7 mmt in 2012).

Alternatively, a bidder could own at least a 50% stake in each company of an assembled group that would qualify, collectively, for either of the mentioned criteria. On top of that, the qualifying bidding company must not have direct or indirect state ownership of more than 25%.

The starting price for Donbasenergo’s 60.77% stake was set by the government at UAH 641 mln (UAH 44.6/share, or 98% premium to the market price). The state will retain a 25% stake.

Alexander Paraschiy: The Cabinet’s decision is a green light to start preparing the company for a privatization tender. Therefore, we have enough reasons to expect the tender will occur according to the SPF’s schedule. The starting price of the 61% stake in Donbasenergo implies MCap/Capacity of USD 51/kW, which is 2x less than the multiple at which DTEK (DTEKUA) bought Zakhidenergo (ZAEN UK) and Dniproenergo (DNEN UK) in 2012 (USD 105-114/kW).

Only Ukrainian companies are among those who can qualify for a tender: DTEK, Kharkiv CHP-5, Zhdanovska mine, Coal Energy (CLE PW), as well as producers of coking coal, like Metinvest (METINV), Zasiadko Mine and Pokrovske Mine (SHCHZ UK). Among these companies and their owners, only DTEK could have a real interest in purchasing Donbasenergo. Therefore, we see a low probability of a real competition at the privatization tender – the deal price is unlikely to be higher than the defined starting price.

Though, theoretically, new companies could emerge which could qualify for the tender if they are able to acquire assets with the required volume (i.e. aggregate coal output of 0.7 mmt over the last 3 years) before the tender. Kharkiv CHP-5, Coal Energy and Sadovaya Group (SGR PW), theoretically, could become a target of a potential Donbasenergo bidder.
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~martini [178.159.173.*]
    radzę Wam lepiej szybko ładować do wora KREDYT INKASO. Następuje WŁAŚNIE W TEJ CHWILI wybicie z kilkuletniej konsolidacji a cena bardzo niska w stosunku do wartości księgowej. Tu będzie kilkaset % wzrostu bo trend wzrostowy dopiero się rozpoczyna. Wyniki miodzio, fundusze zapakowały akcje a wieści ze spółki coraz ciekawsze (ekspansja na rynek wschodni).

Porównując do KRUKA akcje KRI powinny wzrosnąć do minimum 60 PLN w tym roku a dziś 10% up minimum
  • Re: Pupcia Was będzie boleć jak to to już bywało nie raz... Autor: ~atheist [81.190.234.*]
    niecierpię naganiaczy ...
  • Re: i dm bz wbk Autor: ~anty [31.174.206.*]
    ja też , i nie cierpię dm bz wbk !!! ;-p
    Znudzili się sgr a takie ładne rekomendacje kupuj i kupuj były przy każdej obsuwie kursu,
    teraz np. na KGHM to samo , a taka ładna spółka to była...
  • Re: i dm bz wbk Autor: ~pogromca hossy [195.66.22.*]
    Dnia 2013-07-17 o godz. 14:23 ~anty napisał(a):
    > ja też , i nie cierpię dm bz wbk !!! ;-p
    Znudzili się
    > sgr a takie ładne rekomendacje kupuj i kupuj były przy
    > każdej obsuwie kursu,
    teraz np. na KGHM to samo , a taka
    > ładna spółka to była...

A kto ci kaze sluchac analitykow
    nawet dziecko wie ze analitykow sie nie slycha
  • Re: gpw- śmiech Autor: ~gpw [109.243.27.*]
    sado podzieli losy tory, uniwersala i wielu innych, niech tylko zabierze ze soba idm, bioton, petrol, kov , bomi i inne wydmuszki, które służą do zarabiania przez rady i prezesów.
  • SGR Autor: ~górnik [77.65.20.*]
    Przypominam swoją kasandryczną radę.
    Z tymi papierami nie zostaje się na noc a co dopiero na weekend.

Ale amatorów Hemorolu jak widać nie brakuje.
    Szkoda, że wrocławskiego Herbapolu nie ma na GPW... kupiłbym jego akcje na dłuuuuugi termin.
    Zarobek pewny jak śmierć i podatki !
  • Re: SGR Autor: ~górnik [79.173.39.*]
    A nie mówiłem... :)
  • Re: SGR Autor: ~górnik [77.65.20.*]
    Kopalnie na Ukrainie otwarli ?
    Wydobycie wznowili?
    Podniecacie się jak dzieci.
    Szulerzy wykorzystują jedno zdanie, które Premier powiedział w Katowicach i ubierają Was aż miło.
    Chyba kopalnie SGR ani CLE nie leżą w Polsce więc co to za impuls?
    JSW i Bogdanka drożeją więc goście z Luksemburga to wykorzystują.
    A dlaczego nie?

Przypominam o zakupie Hemorolu bo już jutro, a najdalej do piątku wrócicie na 1,03 i 2,20 (CLE).
[x]
SADOVAYA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.