• Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~Miś [178.219.119.*]
    Komunikaty ze spółki:

Sprzedaż węgla Sadovaya w kwietniu 2013 roku wyniosła 487 ton, a wydobycie osiągnęło 1,73 tys. ton. W maju, według wstępnych wyników, spółka spodziewa się sprzedaży na poziomie 6,6 tys. ton oraz 1,2 tys. ton wydobycia - podała spółka w komunikacie.

Sprzedaż węgla Sadovaya w maju 2013 roku wyniosła 3,65 tys. ton, a wydobycie osiągnęło 1,4 tys. ton. W czerwcu, według wstępnych wyników, spółka spodziewa się sprzedaży na poziomie 5 tys. ton oraz 2 tys. ton wydobycia - podała spółka w czwartkowym komunikacie.

Czyli spółka odżywa. Duży wzrost sprzedaży w maju do kwietnia o 650%. Prognozowany wzrost o 50% w czerwcu w stosunku do maja.

W/g analizy technicznej mamy idealny moment do zakupów. Roczne minima i szorowanie po dnie uważam za skończone.
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~Gordon_Geko [83.5.165.*]
    hahaha....jaja co za nierozumni ludzie
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~fan57 [79.186.178.*]
    Oświeć nas Gordonku, wykaż się , tylko nie zaczynaj od głupiego śmiechu bo może to być Twój znak rozPOznawczy. Tylko się nie obrażaj, podłożyłeś się, POchopnie oceniając innych.
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~xxx [195.72.148.*]
    spółka podnosi się z miesiąca na miesiąc , i nareszcie pokazuje poprawę , a do wartyości księgowej ponad 400%
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~Miś [178.219.119.*]
    Widziałem już rajdy w górę na takich spółkach.
    Uważam, że spółka może urosnąć w miesiąc od 50-100% bo w końcu widać podstawy do wzrostu. Jak spekuła się dołączy do może być taki wzrost jak napisałem a nawet wyższy.
    I na takie odbicie liczę spółka praktycznie do końca zdołowana przy rosnacym rynku . Poprawa wyników tylko wzmocni odbicie
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~Gordon_Geko [83.5.165.*]
    widze ze sie chlopaki ubrali pod pamelowy wzrot: spolka podala wzrost o 649 % a nie wiecie jak te wyniki zinterpretowac he...kolejni na hak nabici
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~januszek [87.101.35.*]
    Czy na hak nabici ?, no nie wiem , po takiej fali spadkowej musi być odbicie choćby spekulacyjne .Dobre wyniki m/m są tylko pomocą i w/g zapowiedzi wzrost sprzedaży i wydobycia ma się w kolejnym miesiącu utrzymać w tendencji rosnącej .
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~Bronisław Wąsaty [89.228.134.*]
    Gordonowi się nie podoba, że ruszyło wydobycie.

To już taki człowiek, że jemu się nic podoba. A był tu kiedyś kac-pitanem.

Pewnie nawet się na Tarczyńskiego nie zapisał, taki sam cwaniak jak mądrale ze stockwatcha, którzy pisali że jest wiele ciekawszych spółek. Ja tam swoje 3 k przyciąłem po dwóch tygodniach czekania, co do innych spółek się nie wypowiadam, nie jestem tak mądry jak inni.
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~Bronisław Wąsaty [89.228.134.*]
    Przy okazji, pozdrowienia dla Zuzy, wiem, że czytasz to, alpejska dziewczyno, może tu jeszcze kiedyś zawitasz.
  • Zuza Autor: ~pogromca hossy [195.66.22.*]
    Dnia 2013-06-21 o godz. 16:04 ~Bronisław Wąsaty napisał(a):
    > Przy okazji, pozdrowienia dla Zuzy, wiem, że czytasz to,
    > alpejska dziewczyno, może tu jeszcze kiedyś zawitasz.

Zuza powiedziala ze znika z forum i miala racje

Antonius nagania teraz na AGROTINIE obrzydza caly WIG-Ukraina 8) wszystkim ktorzy inwestuja w UKR spolki
    Trzeba przyznac ze wzrost spektakularny byl no moze nie az tak spektakularny ale
    Wystarczy podac w TVNCNBC (bo tak tez sie stalo ze) ze spolka ma lepiej i odbicie mometalne

https://www.bankier.pl/forum/temat_uwaga-na-zuze-to-jest-facet,12877743.html

Zobaczymy co z tego bedzie
  • Re: Zuza Autor: ~Bronisław Wąsaty [89.228.133.*]
    Pogromco, wiem dlaczego Zuza zniknęła.

Ludzi pokroju Antoniusa, powinno się eliminować, przykre to ale prawdziwe. Dziwię się, że można takie bagno zrobić z forum.

Zuza, zniknęła, ale nie oświadczyła, że już nigdy nie wróci. Mam nadzieję, że kiedyś ją jeszcze tutaj zobaczę.

Co do Sado, to nie będę nic pisał o AT i AF, bo na razie nie ma o czym, ale ta spółką jak na wszystkie ukraińskie, ma u mnie wielki szacun, za raportowanie, za kontakt.

Tyle ode mnie.
  • Re: Zuza Autor: ~pogromca hossy [195.66.22.*]
    Coz napisac
    Zgadzam sie z toba
    Krotko mowiac brak kultury inwesycyjnej
    Lepiej sie nie udzielac i oczywiscie nikogo nie sluchac

Pisze nowy watek wiec zajety bardzo
    No ale ten co zbiera z ukrytego wszystko po 1,04 na pewno się nie obraża na papier tylko bierze i daje nowe zlecenia
    To ten sam co trzymał na K na 1.00 pakiecik 45tys. Zrezygnował i wystawia na 1.04 pierwsze zlecenie po lewej. Jeszcze z 15 tys skupi po 1.04 a potem już z prawej ruszyć powinno. Na pewno ruszy od poniedziałku. Dzisiaj już urosło 10% od dołka i niektórym już wystarczy.
    Tajemniczy postanowił kupić resztę po PKC. Może zaliczą 10% na plusie. Czekamy...
    i koleje zlecenie 5k postawił
    przy takim rynku będzie o Sadovaya się mówiło . A zbieraczowi gratulujemy taniego zakupu
    Gdyby klimat na giełdzie nie był taki ponury i nie było tak czerwono to Sado by więcej urosło. Ci co dziś wywalali na innych spółkach nie kupowali za dużo, bo nie wiedzieli co kupić. Prawie cała giełda na czerwono drugi dzień z rzędu. Ale Sado jest dzisiaj w pierwszej piątce wzrostów w wigu. To dobry prognostyk na przyszły tydzień.

Miłego weekendu!
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~były leszcz [89.66.160.*]
    To że jest w pierwszej piątce to jeszcze niczego nie tłumaczy..............
    Sgr od ponad 1,5 roku .........POWTÓRZE JESZCZE RAZ OD PONAD 1,5 ROKU jest w trendzie spadkowym spowodowanym zła koniunkturą na wengiel energetyczny , złą sytuacją w spółce , jak również całkowitym brakiem zbytu .
    Tak tak brakiem zbytu , te marne ilości sprzedaży nie pokrywają nawet kosztów, możemy się cieszyć jak dzieci , lecz to nie zmienia faktu że dobrze na razie nie jest , a te wpisy 650 % wzrostów to kompletnie bez znaczenia.

Waszym zdaniem po polsku działa to tak ;

Zaprzestańmy wydobycie na rok , każdy miesiąc przynosić będzie kolosalne straty , minie rok i każdy kolejny miesiąc ,porównując ubiegły rok do roku będzie mega wzrostowy
    Przecież to sztuczne podawanie tlenu celem utrzymywania przy życiu.....
    Wszystkie fundy dawno wywaliły - debile tam nie siedzą i o ile będzie można tutaj zarobić na dłuższą metę to wejdą powtórnie , nie wejdą coś nie halo ?

Sgr stara się nie paść i chwała jej za to , przynajmniej nadzieja jeszcze nie umarła...

Spekulacyjnie po było nie było ciekawej informacji można wyciągnąć po parę groszy ale to równa się dymanie......m młodego akcjonariatu perły he he he he

Pieniądze się nie rozmnażają - pamiętajta ludziki .....

Pozdrawiam ogół ........a czy Zuza to facet ??

A czy były leszcz .... to facet ??
    Masz racje tytuł jest mocny , co nie znaczy że fałszywy . Jak piszesz trend jest spadkowy i kiedyś musi się skończyć lub jak wolisz zaowocować odbiciem . Czy my będziemy w tym momencie kogoś dymali ,czy nas nie wiem ,wiem że giełda nie toleruje sentymentów tylko twarde zasady kup tanio -sprzedaj z zyskiem .To tyle do Twojej sentymentalnej strony wpisu.

Wracając zaś do Sgr to poprawa sprzedaży i wznowienie wydobycia jakie by nie było jest tylko światełkiem i nadzieją na przyszłe miesiące( przy zatrudnieniu ok. 850 osób nie będzie zapewne konkurowało z Bogdanką pod względem wydobycia , ale może solidnie zarobić w przeliczeniu na 1 tonę ). Jak piszesz kopalnia jak nie fedruje przynosi kolosalne straty i tutaj pełna zgoda , ale jak fedruje i nie sprzedaje to dopiero są straty - maszyny na dole żrą prąd , zwały węgla na powierzchni i pusta kasa . Wyniki ze sprzedaży i ewentualny zysk na tonie będzie istotny w przyszłości . I ostatnie słowo już od wykresu - wygląda to od paru sesji bardzo optymistycznie ( ja zaryzykowałem i kupiłem 5k na początek )
    ps.
    zuza i były leszcz to tam sama osoba z jedną wzmianką - przed i po zmianie płci
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~leszczyk [89.229.117.*]
    Dnia 2013-06-21 o godz. 12:29 ~Miś napisał(a):
    > Komunikaty ze spółki:

Sprzedaż węgla Sadovaya w kwietniu
    > 2013 roku wyniosła 487 ton, a wydobycie osiągnęło 1,73 tys.
    > ton. W maju, według wstępnych wyników, spółka spodziewa się
    > sprzedaży na poziomie 6,6 tys. ton oraz 1,2 tys. ton
    > wydobycia - podała spółka w komunikacie.

Sprzedaż węgla
    > Sadovaya w maju 2013 roku wyniosła 3,65 tys. ton, a
    > wydobycie osiągnęło 1,4 tys. ton. W czerwcu, według
    > wstępnych wyników, spółka spodziewa się sprzedaży na
    > poziomie 5 tys. ton oraz 2 tys. ton wydobycia - podała
    > spółka w czwartkowym komunikacie.

Czyli spółka odżywa.
    > Duży wzrost sprzedaży w maju do kwietnia o 650%.
    > Prognozowany wzrost o 50% w czerwcu w stosunku do maja.
    > W/g analizy technicznej mamy idealny moment do zakupów.
    > Roczne minima i szorowanie po dnie uważam za skończone.

650% brzmi niesamowicie - tylko pomyślmy od jakiej podstawy jest to wzrost.
    jeżeli np jakiś zdezelowany samochód jedzie max 5 km/h to nawet jeżeli będzie jechał raptem 6 i pół raza szybciej, to i tak będzie to tylko 32,5 km/h - a więc nadal poniżej normalności. ale może źle myślę?
    Jeszcze jedno -- nie patrz na fundusze . Nie tak dawno prześcigały się w rekomendacjach , a jak wejdą Ty dowiesz się ostatni i jak wyjdą również
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~pogromca hossy [195.66.22.*]
    Dnia 2013-06-22 o godz. 17:50 ~januszek napisał(a):
    > Jeszcze jedno -- nie patrz na fundusze . Nie tak dawno
    > prześcigały się w rekomendacjach , a jak wejdą Ty dowiesz
    > się ostatni i jak wyjdą również

Jezeli jestes slepy to dowiesz sie ostatni
    Ktos kto wywala grube pakiety akcji kim jest ?
    Ktos kto kupuje grube pakiety akcji kim jest ?

Bo raczej Kowalski z Nowakiem tego nie robia
    Jakie pakiety . Czy dla Ciebie 5 tyś to jest pakiet ? Ochłoń gościu , nie kupiłeś ? , to kupuj jeszcze zarobisz , lub inaczej obserwuj z boku .
    Dnia 2013-06-22 o godz. 22:40 ~januszek napisał(a):
    > Jakie pakiety . Czy dla Ciebie 5 tyś to jest pakiet ?
    > Ochłoń gościu , nie kupiłeś ? , to kupuj jeszcze zarobisz ,
    > lub inaczej obserwuj z boku .

Gosciu przepraszam moja wina
    zapomnialem napisac liczby tych pakietow m
    mialem nna mysli pakiety wielkosci powiedzmy 4X 250.000 no chyba ze uwazasz typowy kowalski tyle kupuje
    wiec ponizsza wypowiedz jest dla slepca

Jeszcze jedno -- nie patrz na fundusze . Nie tak dawno prześcigały się w rekomendacjach , a jak wejdą Ty dowiesz się ostatni i jak wyjdą również

Pogromco - to ustalmy jesteś za lub przeciw . Napiszę tak: swego czasu Famur jak był po 60 groszy z drobnymi i latały pakiety pisali ,że to koniec i tak dalej i tak dalej . Dziś jak widać .Jastrzębska również - pracownicze wejdą , za grosze będą , efekt widać po wykresie. Wiesz pracuję w firmie górniczej sporo lat i wierz mi może być rok dziadowski ( brak zbytu , pokłady słabej jakości węgla , nie dal boże zagrożenia typu pożar i odcięcie rejonu )ale później przychodzi czas hossy górniczej - pokład co sam kładzie węgiel na przenośnik z klasą naszych pokładów 510
    Dnia 2013-06-22 o godz. 23:40 ~januszek napisał(a):
    > Pogromco - to ustalmy jesteś za lub przeciw . Napiszę tak:
    > swego czasu Famur jak był po 60 groszy z drobnymi i latały
    > pakiety pisali ,że to koniec i tak dalej i tak dalej . Dziś
    > jak widać .Jastrzębska również - pracownicze wejdą , za
    > grosze będą , efekt widać po wykresie. Wiesz pracuję w
    > firmie górniczej sporo lat i wierz mi może być rok
    > dziadowski ( brak zbytu , pokłady słabej jakości węgla ,
    > nie dal boże zagrożenia typu pożar i odcięcie rejonu )ale
    > później przychodzi czas hossy górniczej - pokład co sam
    > kładzie węgiel na przenośnik z klasą naszych pokładów 510

Wlasnie ustalmy bo klotnia tu i tak ni nie da
    Jestem za bo od dawna mam akcje
    Poprostu wkleilem ze mimo wzrostow 650% jakas rewelacja to nie jest
    Mialy byc 4 kompleksy do odzysku wegla jest jeden no i powinienem psioczyc na spolke a mimo wszystko tego nie robie
    Tak na marginesie JSW to ja widze z okna i wiedzialem ze bedzie na akcjach zwala
    Rekomendowali je po 1000 zl za akcje w TVNCNBC pozniej po 800 zl w PKO BP ludzie sie zabijali o chyba 70 akcji w akcjonariacie obywatelskim nawet jak sprzedali na gorce po 146.00 zlotych chyba minus prowizja i podatek to zarobek niewielki
    A Sadovaya pozyjemy zobaczymy
    LPP debiut 50 zl a dzis 8)
    To co pogromco dokupujemy ,albo poczekamy ??? Sądzę że taniej nie będzie
    Też sądzę, że poniżej zeta nie zejdziemy. Ktoś przez pewien czas będzie próbował blokować wzrost co już teraz widzę ale w końcu się podda.
    Kupic mozesz zawsze
    Tylko jak dlugo bedziesz musial poczekac na jakis konkretny zarobek
    Nie mam tu na mysli zarobienia kilku groszy
    panowie ja kupiłem wczoraj i dziś . Do jest ewidentny dołek . Obroty zanikły , sprzedający to ostatni pesymiści
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~Michal [213.222.206.*]
    Widze , że nadciągnęli kolejni optymiści mojego pokroju...Ja to nawet miałem cynk , że wrócili do pracy ludzie, ale jednak sie okazało, że zamiatali chodniki a nie fedrowali... Kupowałem po 2 zł sprzedawałem ze stratą i z wielką ulgą po 1,65. Mam nadzieje że nie będziecie następni w wyliczance 10,9,8,7,6,5,4,3,2zł,1,5zl,1zł... pozdr Gordon
    Ja tak dałem się zrobić ,a raczej spanikowałem z monarii kupione po1,07 wywaliłem zadowolony po 1,37 . Po drodze hasła że śmieć ,dno i bankrut. , dziś wykres bez komentarza, w 2008 roku amica jak pikowała w dół kupiłem po 7 wywaliłem z stratą po 4 z groszami .Od tego momentu zaczeła praktycznie nie przerwanie wzrost .Tak naprawdę nie wiadomo jak będzie ,- podają że wznawiają wydobycie na całe majty to wywali w sufit i dale w chmury , jak dalej będą się oper....ć to du...e w dół . Na dziś jest powiedzmy jakaś tam poprawa ( piszę to z dużą przesadą coby mnie pogromca od ignorantów nie wyzywał ) Ja zaryzykowałem i kupiłem , choćby dlatego że broni się zaciekle od paru dni na tym złotym i poniżej znajduje chętnych do kupna
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~Gordon_Geko [83.29.233.*]
    januszek ale ty pitolisz farmazony .... dajesz przyklady ze tak powie m z doopy rownie dobrze ktos moze wejsc i napisac ja bralem Weste po 2 zlote bo myslalem ze dolek, petrola po 5 zeta i chusteczka wie co jeszcze

a prawda jest taka ze spolka wali straty z mesiaca na miesiac , nie ma poprawy ZADNEJ , dusza ja kredyty juz ostatnio byla jakas wzmianka ze prosila jakis bank o przesuniecie raty .....

wiec najgorsze to sie dopiero moze wydarzyc.... czyli wypowiedzenie kredytow a wtedy kaput
    Nie to pierwsza taka spółka i nie ostatnia , dalej twierdzę że musi odbić - a nie pitolę
    "musi " he ta na gieldzie cos "musi"

ci co brali petrola po 100 ,50 ,20,10 ,5,2,1 zl i Sado od 10 zl w dol Weste od 12 zl w dol tez mowili ze musi odbic i teraz majao 90 % straty
    Dnia 2013-06-25 o godz. 15:20 ~januszek napisał(a):
    > Ja tak dałem się zrobić ,a raczej spanikowałem z monarii
    > kupione po1,07 wywaliłem zadowolony po 1,37 . Po drodze
    > hasła że śmieć ,dno i bankrut. , dziś wykres bez
    > komentarza, w 2008 roku amica jak pikowała w dół kupiłem
    > po 7 wywaliłem z stratą po 4 z groszami .Od tego momentu
    > zaczeła praktycznie nie przerwanie wzrost .Tak naprawdę
    > nie wiadomo jak będzie ,- podają że wznawiają wydobycie na
    > całe majty to wywali w sufit i dale w chmury , jak dalej
    > będą się oper....ć to du...e w dół . Na dziś jest
    > powiedzmy jakaś tam poprawa ( piszę to z dużą przesadą
    > coby mnie pogromca od ignorantów nie wyzywał ) Ja
    > zaryzykowałem i kupiłem , choćby dlatego że broni się
    > zaciekle od paru dni na tym złotym i poniżej znajduje
    > chętnych do kupna

Juz tam cie bede wyzywal kupiles to fajnie
    jak banki zaczna wypowiadac kredyty to sie tu otworzy z luka minu 15 % .....no ale jak widzicie dolek to spoko he
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~były leszcz [46.77.124.*]
    He he he ...... Michalku żal mi Ciebie , ale jedno wiesz , nie wierz SGr.....
    :-)
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~punk [37.225.161.*]
    Witam
    Panowie o to chodzi ,że ta spółka już dużo , nie bardzo dużo spadła .Ja również zerkam na notowania i naprawdę się zastanawiam czy sobie coś nie przytulić .Czy banki im wypowiedzą umowę,czy nie nie wiem . Wiem na pewno ,że będą chciały odzyskać kasę i przy jakiejkolwiek poprawie mogą i z drugiej strony nie muszą renegocjować umowy . Pracuję w branży górniczej i jedynie mogę powiedzieć ,że polskie kopalnie i rosyjskie również mają wzloty i upadki ,wszystko zależy od warunków geologicznych i oczywiście koniunktury ekonomicznej .Wracając do Waszych przykładów różnych spółek to ja opiszę swój .Przed spadkami w 2008 roku kupiłem KGHM po120 z drobnymi , nie sprzedałem po 137 ( to był w tym czasie max) ,bo rekomendacje sięgały do 160 a nawet fenomeni wyceniali po 200 stówy .Patrzyłem jak leci , bo odbije . W końcu sprzedałem z potwornie dużą stratą , zostawiłem 1 akcję . Sprzedałem ją za 155 . To tak może jako chichot giełdy napisałem , tytanowe jaja i bym nie był w plecy ,ale fajnie się pisze po czasie jak miedziak walił z 137 na 21
    pozdrawiam
    Dnia 2013-06-25 o godz. 17:44 ~punk napisał(a):
    > Witam
    Panowie o to chodzi ,że ta spółka już dużo , nie
    > bardzo dużo spadła .Ja również zerkam na notowania i
    > naprawdę się zastanawiam czy sobie coś nie przytulić .Czy
    > banki im wypowiedzą umowę,czy nie nie wiem . Wiem na pewno
    > ,że będą chciały odzyskać kasę i przy jakiejkolwiek
    > poprawie mogą i z drugiej strony nie muszą renegocjować
    > umowy . Pracuję w branży górniczej i jedynie mogę
    > powiedzieć ,że polskie kopalnie i rosyjskie również mają
    > wzloty i upadki ,wszystko zależy od warunków geologicznych
    > i oczywiście koniunktury ekonomicznej .Wracając do Waszych
    > przykładów różnych spółek to ja opiszę swój .Przed spadkami
    > w 2008 roku kupiłem KGHM po120 z drobnymi , nie sprzedałem
    > po 137 ( to był w tym czasie max) ,bo rekomendacje sięgały
    > do 160 a nawet fenomeni wyceniali po 200 stówy .Patrzyłem
    > jak leci , bo odbije . W końcu sprzedałem z potwornie dużą
    > stratą , zostawiłem 1 akcję . Sprzedałem ją za 155 . To tak
    > może jako chichot giełdy napisałem , tytanowe jaja i bym
    > nie był w plecy ,ale fajnie się pisze po czasie jak
    > miedziak walił z 137 na 21
    pozdrawiam

To po ile sprzedales tak z ciekawosci
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~punk [37.225.161.*]
    Ale co ? Miedziaka w 2008 roku ? , coś koło 90 jak pierwszy raz wisiał na dolnych widłach ,a miałem ponad 700 szt i totalnie spanikowałem .Drugą fatalnie spółką był Optimus 5k po 5 zeta ,wywalony po 1 pln !!! Jak później odrobił wywaliłem dziadostwo z koszyka - nie mogłem ze złości poatrzeć na notowania Odrobiłem część na kontraktach W20 i forexsie , resztę od 2010 jakoś udało się wyciągnąć . Dopiszę ,że tak byłem pewny w tym okresie wzrostów ,że stop loss był moim wrogiem - no bo jak mogę dać się wyleszczyć . Z drugiej strony były i zajb...e momenty polna po 22 poszła po 114 - ( na forum jak napisałem ,że oddam powyżej setki to taką furę wyzwisk otrzymałem ,że trudno dziś powtórzyć ) TUP po 21 za 3 tygodnie 67 poszedł , makler przy zakupie stanowczo odradzał , bo to balon . Przy wypłacie kasy postawiłem mu na biurku łyskacza . Paget kolejna spółka która w przeciągu miesiąca poszła z 18 na 70 i również mi odradzano . Z drugiej strony co wtedy nie rosło . Nawet trawa na kamieniach.
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~maniek7717 [89.75.95.*]
    i co z tego
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~punk [37.225.179.*]
    Maniek --- nic , kompletnie nic . Taka luźna wymiana zdań . Dołączyłem do misia ,w sumie jestem szczęśliwym posiadaczem 5002 szt . Wyraźnie nie chce spadać niżej , może warto pod odbicie trochę zaryzykować .
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~darek [95.41.81.*]
    Sprzedaż węgla Sadovaya w kwietniu 2013 roku wyniosła 487 ton, U mnie na wsi na składzie miesięcznie sprzedaje się ponad 500 ton.O czym tu gadać. Syf i dziadostwo.
  • Re: Wzrost sprzedaży o 650% Autor: ~precz z debilami [77.253.221.*]
    Dnia 2013-07-02 o godz. 17:51 ~darek napisał(a):
    > Sprzedaż węgla Sadovaya w kwietniu 2013 roku wyniosła 487
    > ton, U mnie na wsi na składzie miesięcznie sprzedaje się
    > ponad 500 ton.O czym tu gadać. Syf i dziadostwo.

AMEN
  • Ukraine coal mining falls 5% yoy in 6M13, rises 16% m/m in June July 3 2 Autor: ~geralt [46.170.18.*]
    Daily News
    Ukraine coal mining falls 5% yoy in 6M13, rises 16% m/m in June July 3 2013

Ukraine’s coal mining fell 5% yoy to 40.5 mmt in 6M13, Interfax reported on July 2. Steam coal mining declined 5% yoy to 28.6 mmt, and coking coal extraction slid 6% yoy to 11.9 mmt.

Steam coal stockpiles at thermal power plants (TPPs) decreased 6.3% throughout June to 5.3 mmt, though landing at a higher level than a year before (4.1 mmt). Yet the most recent information on TPP steam coal consumption indicates a downward trend: -10.6% yoy to 14.3 mmt in 5M13. Coking coal consumption in Ukraine also dwindled, along with a 10% yoy cut in coke output to 8.8 mmt in 6M13.

Roman Topolyuk: The 6M13 figures imply that coal mining rebounded 16% m/m to 6.7 mmt in June, including 2% growth in coking coal mining (to 1.8 mmt) and 19% growth in steam coal extraction (to 4.8 mmt). The boosted mining activity, combined with elevated stockpiles and low consumption, would prevent the market from recovering soon from its oversupply. The figures merely add more arguments to our expectation that the coal market will remain weak till end-2013. The market conditions for Sadovaya Group (SGR PW) and Coal Energy (CLE PW) thus remain adverse.
  • Re: Ukraine coal mining falls 5% yoy in 6M13, rises 16% m/m in June July Autor: ~maniek7717 [89.75.95.*]
    szkoda gadać
[x]
SADOVAYA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.