• Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~Razor [83.20.60.*]
    http://thepolandtimes.com/amerykanski-sad-okrada-rzesze-polskich-akcjonariuszy-cedc/

Sąd Upadłościowy dla Delaware zaakceptował plan reorganizacji CEDC - podała spółka w komunikacie. Jej skutkiem jest anulowanie wszystkich akcji spółki, bez przeprowadzenia należytego wezwania do skupu. W tym przypadku, sąd zatwierdził kradzież na sumę ponad 100mln $! Posiadacze akcji zostaną ich pozbawieni. Wszyskie zostaną za darmo przekazane rosyjskiemu oligarsze R. Tariko w majestacie prawa. Wielka polska spółka alkoholowa, zarejestrowana w Delaware przestaje istnieć. Polska Komisja Nadzoru Finansowego nie zrobiła nic w tej sprawie. 

Mamy tutaj proszę Państwa obraz jak to wielki może poprzez oszustwa (spółka fałszowała raporty kwartalne, nie publikowała następnie ich w terminie, nie zwołała nawet Zebrania Walnego Akcjonariuszy) zdobyć jeszcze większy majątek kosztem zwykłych, pomniejszych akcjonariuszy. Organy sprawiedliwości przekazały cały majątek spółki osobie odpowiedzialnej za jej katastrofę finansową, pozbawiąjąc pozostałych jej właścicieli wszystkich akcji.

Najgorsze w tym wszystkiem jest fakt, iż wyrok w tej sprawie wydał amerykański sąd, a polskie państwo bez słowa sprzeciwu oddało tak potężne zakłady wchodzące w skład CEDC, jak choćby Polmos Białystok (produkuje Żubrówkę) w ręce rosyjskiego magnata finasowego, który majątek zdobył w sposób niedaleko odbiegający do reszty oligarchów zza Buga.

Pozostali akcjonariusze mają 14 dni na odwołanie. Będziemy śledzić całą tą bulwersującą sytuację.
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~Basia [83.21.8.*]
    The Poland Times to zrodlo uwazane w USA za niewiarygodne.... Popiera bezwarunkowo Pisowskie teorie szalenstwa smolenskiego. Wyczulo ze moze dowalic Tuskowi i pisze pewnie tylko dlatego. To cos jak mutacja Gazety Polskiej czy czegos w tym rodzaju. Dobrze ze pisza , ale oddzwieku prosze sie nie spodziewac bo na ich publikacje nikt nie odpowiada...
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~Whiskey [98.245.20.*]
    Pani chyba coś się w głowie poprzestawiało? Jak może to być pismo, które wypisuje wedle Pani "bzdury smoleńskie" (pomijając fakt, że śledztwo jest tak prowadzone jakby właśnie coś tam się zdarzyło nie po myśli rządzących), to jak przeglądam ich stronę, ani jednego artykułu o Smoleńku nie ma. Ba, wśród piszących (zakładka redakcja) jest poseł PO Michał Szczerba, jest też arcy anty pisowski Jerzy Gorzelik z Ruchu Autonomii Śląska... Propisowskie pismo jak cholera :D Jak już neutralne, są tam tacy ( z PiSu) i tacy właśnie (Z PO), czego niestety w zasadzie we wszystkich polskich mediach brakuje...

Widać niektórzy już z nienawiści do PiS stają się nawiedzeni. Z Bogiem, takim tylko trzeba życzyć ;)
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~ni [87.206.165.*]
    Przejdź się na Starówkę w Warszawie, to oczy otworzysz. Ludzie wyglądający na chorych umysłowo wykorzystywani są przez kościół i PIS do swoich rozgrywek politycznych. Wstyd, turyści się śmieja i zdjęcia robią. Jedź do Rzymu na Plac W. Piotra, tam nie zobaczysz takich nawiedzonych ludzi. Nie jestem za PIS ani za PO, chcę by w Polsce było lepiej niż teraz. Uważam, że to forum to nie jest miejsce do przepychanek między zwolennikami PIS czy PO. Piszcie sobie na Onet.pl.
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~zwolenik [89.229.36.*]
    Ja mysle ,ze w Irlandii smieja sie z drugiej Irlandi tzn. POlszy .
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~Patrycjusz [46.148.5.*]
    Drogi Pani,
    Czytałem ten artykuł na wspomnianej stronie - http://thepolandtimes.com/amerykanski-sad-okrada-rzesze-polskich-akcjonariuszy-cedc/
    i nie znalazłem tam żadnych, ale to żadnych odniesień do konfliktu na lini PO - PiS, nie mówiąc nawet o faworyzowaniu któregokolwiek z tych ugrupowań. Jeśli ta platforma medialna powinna postawić sobie jakiś cel to nade wszystko wyrwanie Polaków z tego chocholego tańca, gdzie wszystko kręci się wokół dwóch biegunów. W Polsce rzecz jasna takie podziały na MY i ONI są niezwykle atrakcyjne i sięgają zamierzchłej przeszłości. Jednakze musi Pani przyznać, że nie jest to zbyt przenikliwe, a rzeczywistoś - Bogu dzięki - okazuje się bardziej złożona.
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~Jasiu [24.188.104.*]
    Tariko was okradl a nie amerykanski sad. Troche trzezwego umyslu zycze...
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~NOWY [212.14.63.*]
    Może i tak ale sąd na to pozwolił. A ja myślałem,że USA to piękny i wolny kraj............ . Niech te wizy wsadzą sobie w......
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~Jasiu [74.108.158.*]
    wizy....??? A o Jalcie to nie napiszesz, ze USA Polske sprzedala (tylko ze Ruscy juz ja mieli i Ameryka nie mogla sprzedac czego nie miala...ha ha ha).
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~obserwator [37.47.245.*]
    Jasiu - decyzję wydał sąd amerykański. Wniosek złożył tatar ale amerykański sąd pozowlil mu na ten przekret. Wiec nie pitol głupot że to tylko tatar....
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~ramsey [89.72.64.*]
    tak, od pitolenia jest niejaki zbycho na inkutasie... chyba ze to ty zbychu
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~Basia [83.8.100.*]
    Jak sobie czytam te wszystkie teorie to rece opadaja..... Agresja slowna pomieszana z szalenstwem i nienawiscia..... Madrosc i totalna glupota, spisek ogolnoswiatowy .
    A moze STOWARZYSZENIE INWESTOROW INDYWIDUALNYCH coc raz do czegos by sie przydalo.....??
  • Re: Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC Autor: ~Jasiu [24.188.104.*]
    Sad interpretuje prawo wiec jak Tariko i jego ludzie zlozyli legalne papiery sad nie mial nic do gadania tylko przybic pieczatke. Wystarczy troche logicznie pomyslec....Tu nie chodzi o process sadowy i 12 lawnikow ktorzy maja zadecydowac winny czy nie winny. Tariko dopial swojego i zruinowal kompanie by ja przejac za darmo i to jest fakt. Amerykański sąd okrada rzeszę polskich akcjonariuszy CEDC to najglupszy post ostatnich tygodni a ze ty sie z tym zgadzasz to swiadczy tylko o tobie...
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.