• A ja kupiłem Autor: ~Radca RP [212.244.179.*]
    Kupiłem choć prawdziwe zyski na tym papierze to jeszcze nie w tym roku ale moim zdaniem warto... ale raczej na długoterminowy niż spekulację
  • Re: A ja kupiłem-b.dobrze zrobiłeś !!! Autor: ~jack [77.255.238.*]
    Ile jeszcze głąby będą trzymać ten nijaki kurs ? rok-dwa -trzy ? kiedyś musi ruszyć ! Stopy niskie ,lokaty od 5-lat na mieszkania/domy mają być zwolnione od podatku belki-Ł.... cha !!! wszystko wskazuje na ++++ Wojciechowski leci w ch.... i nic kompletnie nie robi z kursem choć kasy ma na maxa-przecież złodziej nie wypłacił ani 1-grosza dywidendy przez te lata !!! a było i jest z czego.Celowa robota-wiadomo.Pozdrawiam i radzę wszystkim -DOBIERAJCIE ile wlezie po tych niskich cenach !!!!!!!!!!!!
  • Re: A ja kupiłem-b.dobrze zrobiłeś !!! Autor: ~XXL [85.14.117.*]
    Kurs JWC zdecydowanie przebił opór na poziomie 4 zł. Spółki deweloperskie zaczynają wreszcie wychodzić z długoterminowych dołków. Wszystko sprzyja silnym i dłuższym wzrostom takich spółek jak JWC czy LCC.
  • 3 X tak ! Autor: ~jack [77.255.238.*]
    piszę od kilku miesięcy właśnie na ten temat-ciekawe czy ktoś z Was dobrał po 3,40-3,80.pln. ???
  • Re: A ja kupiłem Autor: ~kris b [83.25.132.*]
    japonscy samuraje popelnili dzisiaj w nocy harakiri.na wszystkich padl blady strach-ale nie na akcje jwc.ktore jak widac maja juz dosc.do sforsowania opor na 4.5 zl a potem juz sie potoczy.na wykres lepiej nie patrzec-prawdziwa maszynka do mielenia miesa
  • to wszystko było od dawna do przewidzenia ! Autor: ~jack [62.244.145.*]
    A że tu wszystko jest możliwe to inna sprawa.Ja osobiście nakupiłem dużo i jestem teraz jakimś tam udziałowcem-haha! Jeszcze w tym roku mam zamiar zarobić przynajmniej z 60-80 % oczywiście z tych zakupów po 3,30- 3,80 pln. Tak jak pisałem wcześniej obserwować obroty no i do tego doszło i wzrosty też niezłe ! Pozdrawiam odważnych Akcjonariuszy-nowych też.
  • Re: to wszystko było od dawna do przewidzenia ! Autor: ~XXL [85.14.117.*]
    Sytuacja z akcjami JWC zaczyna przypominać to co się działo z kursem tej spółki od lutego 2009r. Wtedy też rozpoczęła się silne i dynamiczne wzrosty z poziomu 4 zł, które w ciągu 4 miesiące bez większych korekt doszły do poziomu 11-12 zł.
    Czy tak będzie też tym razem ?

Wygląda na to, że to dopiero początek wybicia w górę.
  • Re: to wszystko było od dawna do przewidzenia ! Autor: ~Radca RP [212.244.179.*]
    Ja sprzedałem bo czas na korektę zbyt dynamicznie się nam wybiło wróci na 4.. pewnie jutro...
  • no właśnie każdy tak myśli 4.pln. wartość ! Autor: ~jack [62.244.145.*]
    Ale kiedyś odjedzie dużo wyżej i już nigdy nie wr.do tej ceny ? lub wr. za 4-5 lat ? tego nigdy się nie wie.F.F. 21% skąd więc te akcje ? w obrocie-mielą się, wymiana dużych pakietów a nikt się nie przyznaje do znacznych udziałów.
  • WIDZISZ JAKI BŁĄD POPEŁNIŁEŚ WCZORAJ ! Autor: ~jack-RADCA.RP [77.254.229.*]
    Dzisiaj byś opylił ponad 5% drożej-narazie 5% !!! o 4pln. narazie zapomnij.
  • Re: WIDZISZ JAKI BŁĄD POPEŁNIŁEŚ WCZORAJ ! Autor: ~XXL [85.14.117.*]
    Od wielu sesji kurs JWC rośnie systematycznie bez żadnej korekty.
    Ciekawe gdzie się zatrzyma ?
  • Re: WIDZISZ JAKI BŁĄD POPEŁNIŁEŚ WCZORAJ ! Autor: ~Radca RP [212.244.179.*]
    Wypowiem się choć zwykle nie robię tego gdy nie mam akcji.. w mojej ocenie dzisiejsze wiadomości o bezrobociu i możliwym zerowaniu się wzrostu PKB nie służą temu papierowi. Wzrost jest zbyt szybki aby nie było korekty.. ona musi być, kwestia tylko tego czy chce się wyczuć kiedy będzie czy inwestuje długoterminowo. W mojej ocenie w ona już powinna być. Dlatego zrealizowałem godziwy zysk :) taka mała dywidenda. Gdy pojawi się sygnał sprzedaży kurs poleci może nawet do 4 właśnie dlatego, że wzrost był szybki i ci co kupowali będą chcieli zrealizować zysk. 4 jest realne nawet w przyszłym tygodniu.
    Moja wypowiedz nie służy zachęcaniu do zakupów lub sprzedaży to wyłącznie moja opinia.
  • Re: WIDZISZ JAKI BŁĄD POPEŁNIŁEŚ WCZORAJ ! Autor: ~XXL [85.14.117.*]
    Wzrost kursu JWC jest rzeczywiście dynamiczny i z poziomu ok. 3,80 zł nie było korekty.
    Wzrosty są przy dużych obrotach co wskazuje na popyt instytucjonalny a nie drobnicę.
    Wiadomo, że w każdej chwili popyt może się skończyć i rozpocznie się korekta ostatnich silnych wzrostów.

Co ciekawe LCC, która również opublikowała b.dobry raport za I kw. 2013r. nie chce rosnąć.

• Sz.Panowie-e ! spadek kursu poniżej 4 lub w te granice raczej Autor: ~jack [77.254.229.*]
    już nie grozi ? jeżeli kupuje instytucja to przy min.spadkach będzie dobierać ! Czas już też chyba na deweloperów po takiej przecenie .GTC rośnie ponad 7 % stopy % spadają-wszystko przemawia za budowlanką.Pozdrawiam - a jeszcze jedno to chyba kupuje Norweski fund a raczej dobiera ?
  • mały pakiecik poszedł 400 000 x 4,70.pln. Autor: ~jack [77.254.229.*]
    prawie 4/mln. obrotu x1 !
  • Mała sugestia Autor: ~RadcaRP [31.175.197.*]
    Ja powiem szczerze ja wierzę w tą spółkę i myślę, że da ona zarobić.. choć o minusach taż warto pamiętać minusy to właściciel, który niechętnie dzieli się zyskiem lub wręcz permanentnie tego nie robi... Korekta musi przyjść to kwestia czasu... ja wszedłem na chwilę kasą przeznaczoną na spekulacje zarobiłem 15% i wyszedłem..
    Wystarczy małe zawirowanie i kurs może spaść poniżej 4 zł... może byc też tak, że przebije 4,8 które w mojej ocenie jest granicą wzrostów i pójdzie na 5...
    Giełda to gra
  • może i dobrze zrobiłeś sprzedając ??? Autor: ~jack [213.146.48.*]
    ja mam zarobek 30% i nie sprzedałem ani 1-akcji też uważam że zrobiłem dobrze ? zobaczymy wkrótce kto dobrze zrobił Ty czy ja ? pozdrawiam
  • Re: A ja kupiłem po 3,30 a dzisiaj jest 5,30.pln !!! Autor: ~jack-MISTRZ! [212.106.18.*]
    Czy to już czas na sprzedaż ?
  • Re: A ja kupiłem po 3,30 a dzisiaj jest 5,30.pln !!! Autor: ~Radca RP [212.244.179.*]
    Zależy jak się nastawiłeś na szybki zysk czy inwestycje... Mi się wydaje, że spokojnie możemy dojechać w średniookresowym terminie do 10 zł.

J.W.C. jak również POLNORD mają sporą szansę zrobienie zysku ponad 100 % wynika to w dużej mierze z ich wartości księgowej. Nie jestem jednak przekonany co do GANT dla mnie to spółka bankrut... ich problem z wykupem obligacji tylko pogarsza sprawę... bo kolejne obligacje muszę wyżej procentować i dawać klauzulę wymienności.

Twój wynik jest imponujący 40 % to sporo ja po kilku transakcjach mam zysk dokładnie 32,06% na tym walorze.
  • ale w jakim krótkim czasie go zrobiłeś ! Autor: ~jack [77.254.251.*]
    pisałem że strzeliłeś w 10 ! to była dobra decyzja w zakupie po tej cenie. Trochę za szybko wywaliłeś ale przy tak dużym zarobku wcale się nie dziwię.Ja typuję do końca tyg; 5,50.pln.
  • Re: ale w jakim krótkim czasie go zrobiłeś ! Autor: ~Radca RP [212.244.179.*]
    Uściślę swoją wypowiedz bo może dość niewyraźnie napisałem. To prawda że przy 10 sprzedałem i kupiłem inną spółkę, konkretnie GLE po kilku dniach sprzedałem i kupiłem JWC które sprzedałem z zyskiem i wróciłem do GLE... na ostatniej korekcie JWC dokupiłem i w tej chwili mam akcje JWC... Po odliczeniu kosztów związanych z marża transakcyjną mam zysku na JWC (całościowo) 32,06%.. ale sądzę, że teraz mamy 5 sesji wzrostowych... i mała korekta

Warto też zauważyć jak płaska była ostatnia korekta spadek o parę procent... Sprzedał bym to i zrealizował część zysku ale trochę mi szkoda..
[x]
JWCONSTR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.