Mają się zdecydować czy zagłosują jutro za planem Tatara czy przeciw.
Tatar i jego klika mają już 50% głosów za.
Potrzeba jeszcze 17% ale za przejście na jego stronę Tariko płaci premie więc jest wielka szansa, że jutrzejsze głosowanie będzie na jego korzyść.
Obligacje 2013 praktycznie są załatwione.
Tariko i klika mają 75% głosów.
Jutro o 17-tej głosowanie. My już nie będziemy grali a o tym jak to przyjmie rynek zadecydują Hamburgery
Kto chce niech weźmie to pod uwagę.
Ja profilaktycznie wczoraj otworzyłam pozycję.
Najważniejsze to odsunięcie widma bankructwa.
Ja w tej sytuacji, zakładam, że bankructwa nie będzie.
Obligacje częściowo spłacone a częściowo uporządkowane /czytaj - obligatariusze wydymani/ i spokój do 2016.
Tariko staje się właścicielem spółki całą gębą. W porywach 100%.
Spółka jest super.
Co z notowaniami?
Nsdaq dalej nie podjął decyzji czy CEDC wywalić z parkietu.
Zarzuca CEDC brak WZA za 2012 oraz brak uregulowań sprawy obligów. Skoro obligi uregulowane to zostaje WZA, które po uregulowaniu obligacji może w końcu Tariko przeprowadzi jak mu zależy na notowaniach.
Zdjęcie z Nasdaq nie skutkuje zdjęciem z GPW.
To dla nas może być korzystne zwłaszcza, że europejska część CEDC ma się dobrze.
Na GPW jest pula ok. 25 mln akcji
Ale na GPW można zawiesić notowania za brak rocznego raportu, którego czas publikacji upływa 30 kwietnia.
Załóżmy, że wszystko zostanie spełnione to pozostaje kwestia co będzie w raporcie i czy Tariko nie zdejmie sam spółki z notowań.
Głośno o potężnych odpisach wartości spółki nawet na 400 mln ale jakie to ma znaczenie gdy dziś giełdowa wartość spółki to w przybliżeniu 81 mln papierów po 0,30 dolca /zwykłe jaja/. Dziś nawet wyniki za rok nie są ważne.
A czy ją Tariko zdejmie?
Pożyjemy, zobaczymy.
Ważne, że nie ma CH 11, /tak przewiduję/, więc nie ma i unieważnienia akcji
Kupowałam po 8 k akcji w cenie 16 zł czy 10k po 5zł i nie dostałam zawału więc wejście po złotówce mnie nie rusza.
To takie moje przemyślenia i naprawdę nie biorę za nie i ich skutki żadnej odpowiedzialności.
No właśnie pytanie zasadnicze jak Tariko zamierza osiągnąć te 100% kapitału akcyjnego bo przyznam szczerze ze z taka sytuacja nie miałem do czynienia nigdy a jestem na gpw od 1997 roku :) więc jak on to zamierza zrobic ogłosi wezwanie czy unieważni akcje obecnym akcjonariuszom pozycje krótkie tez nie są zamykane 12 mil więc co tu jest grane ???
Pół roku temu jaskółki donosiły, że Tariko wraz z podmiotami zależnymi ma 35% papieru.
I ja w to wierzę.
Ile ma dzisiaj nie wiem ale mogę się domyślać, że dużo więcej.
Jedna z jego propozycji restrukturyzacyjnych zakładała resplit w stos 65 do 1.
Fachowcy oceniali, że po takim numerze będzie posiadał 95% akcji.
I co z tym papierem?
Scenariusz czarny, pomijający CH11:
Tariko nie robi WZA i nie składa rocznego.
Zdejmują go z Nasdaq i przenoszą na dziadowską platformę typu naszego NC a zawieszają na GPW.
Zawieszenie trwa tak długo, aż zostają spełnione warunki potrzebne do niskiej średniej i wtedy wezwanie po odpowiadającej mu cenie.
Pamiętajmy, że cena emisyjna akcji to 1 cent
Scenariusz szary:
Tariko już kupił i jeszcze kupuje akcje.
Zostaje mały FF
Zdjęcie z Nasdaq i zawieszenie na GPW.
Odwieszenie i gramy dalej tylko na GPW.
Wezwanie
Scenariusz złoty:
Pomyślne zakończenie restrukturyzacji.
Tariko stał się posiadaczem kilku przyczep papieru
WZA i raport.
Notowania na obu parkietach z resplitem lub bez.
Spółka staje się postrzegana dobrze a nawet lepiej a to otwiera możliwości pozyskiwania dużego kapitału i szanse dalszego ich dymania.
Zapoznaj sie z sytuacja firmy Mispol jak może zachować sie główny akcjonariusz nie twierdze ze tu będzie tak samo ale ... może tez byc jak na Elektrimie wezwanie i zdjęcie z parkietu nie znam prawa amerykańskiego a Cedc jest zarejestrowana w USA
Może być zarejestrowana na Marsie ale jak wlazła na GPW to ją obowiązują przepisy GPW, oczywiście w zakresie tych 25 mln papierów jakie tu wsadził CEDC do obrotu.
Nic niewartych papierków, zapomniałaś dodać. Nie zamierzają pokazywać raportu, zwołać WZA ani tym bardziej ogłosić wezwania. Od dawna to zapowiadają. Zależy im wręcz na szybkim powiedzeniu "adieu" giełdom. Liczy się jedynie prawo USA i wkrótce przy pomocy amerykańskiego sądu, także polskie aktywa przejdą do RTL-CEDC lub coś w tym rodzaju. Nie będzie nawet kogo ścigać w Polsce (polmosów), bo czegoś takiego jak "CEDC" już nie będzie. I co im zrobisz? Spółka ma nowego właścicela, pora się z tym pogodzić. Już dawno pisałem, że te 15% to byłby wielki gest wobec dotychczasowych akcjonariuszy. Kaufman nie blefował mówiąc, o cenie za akcję powyżej 25c jako dobrej. Rzeczywistość jest jeszcze bardziej brutalna, bo to była cena dobra ale na tamtą chwilę.