• Tesgas - raport roczny Autor: ~Pietrek33 [31.174.115.*]
    co sądzicie o raporcie? Wyglada na to, że operacyjnie w dalszym ciągu jest do dobry i rentowny biznes chociaz otoczenie jest ryzykowne. Rok 2012 był - trzeba uczciwie przyznać - fatalny.
    Ogólnie mają bardzo ostrożne podejście do księgowania. Są rezerwy zawiązane na wszystko co się da: kary dla konsorcjum za biogazownię, należności od PBG itd...
  • Re: Tesgas - raport roczny Autor: ~zik [37.8.235.*]
    Mnie raport uspokoił - zakopuję swój pakiet i czekam 1-2 lata. Najbardziej bałem się utraty płynności, ale tu spółka zachowuje się bardzo odpowiedzialnie, więc nie grozi jej upadek/dodruk akcji/wyprzedaż majątku za bezcen. Niech robią swoje, zarabiają, a kurs się odbuduje.
  • Re: Tesgas - raport roczny Autor: ~Pietrek33 [31.174.115.*]
    Drogi kolego, utrata płynności to ostatnia rzecz, która tu grozi. Ja bardziej się boję słabej rentowności w przyszłych kontraktach lub smrodów które wyjdą przy okazji upadłości spółek z grupy PBG. W tym mieści się sprawa biogazowni Szarlej.
  • Re: Tesgas - raport roczny Autor: ~Teksanczyk [93.159.46.*]
    Bez PBG spółeczka może dryfować niebezpiecznie w dół.
  • Re: Tesgas - raport roczny Autor: ~zik [37.8.235.*]
    I to jest właśnie źródło potencjalnej utraty płynności - niezapłacone kontrakty, pozwy sądowe itp. Z drugiej strony - wiele spółek zbankrutowało lub zbankrutuje, a Tesgas ma środki na przetrwanie. Ktoś będzie musiał budować infrastrukturę. Może coś ruszy z łupków, PGNiG ostatnio bryluje - może i Tesgasowi coś skapnie z tego eldorado.
[x]
TESGAS 1,58% 2,57 2025-12-02 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.