po ogłoszeniu emisji prywatnej do 5.4 mln akcji NFI Krezus po cenie 20 zł 31.10.2012 kurs obrał wskazany kierunek z poziomu ok 15.50 czyli wzrósł o około 30%
A tutaj mamy to co widzimy... no tak, a właściwie co widzimy?
napinanie sprężyny?
ubieranie?
Jak pewnie wielu kto zjadł zęby na skotanie wiadomo, że wielce prawdopodobny jest teraz zjazd w okolice 3.50 a w tragicznym przypadku nawet do ok 2.90
I tutaj powstaje pytanie czy będzie jak zawsze, czy może inaczej...
jednym słowem w tej chwili dziadowska spółka .zresztą w tej chwili wszystkie spółki karka to żenada . zero zainteresowania , czort podkusił siedzieć na tym gawnie . monnari jutro już skotana połknie i startował od zeta z kawałkiem a ten łoś pierdolony czwarty rok się szamocze tylko plunąć na gadzinę
a może w raporcie pojawi się już dochód ze sprzedaży i dlatego czyszczą papier? ciekaw jestem jaki te ich wirtualne jak na razie pasze mają termin przydatności do skarmiania... bo skoro teraz skalują to i pewnie co nieco produkują i pytanie czy to magazynują czy po części upłynniają choć wszystkich badań jeszcze nie ma...
patrzeć jak odzieżówka rośnie kilka sesji po 20parę procent (i nie tylko ona) a ten wspaniały walor leci na r..j... bezcenne... ileż w tym dramaturgii... zaczynam myśleć że jestem masochistą... szok...
no to jutro mieniamy 4zł?
Co szanowni Państwo myślicie o tym że min. 5 zł za akcje w cale nie przekreśla objęcia po np. 8 zł szt.? Jak wiadomo tutaj wszystko zostaje w rodzinie więc raczej nie byłoby z tym problemu... a z drugiej strony może Roman podczas swoich egzotycznych eskapad pozyskał już jakiegoś szejka :D:D:D adopcja nie wykluczona hehe... może w raporcie uchylą rąbka tajemnicy...
jak myślicie, będzie jutro dzida? dzisiejsza świeca przypomina tą z 28.12.2012 (do końca sesji chyba zbyt wiele się już nie wydarzy) przed wybiciem no ale wówczas Roman stwierdził że kurs jest niedoszacowany... widać towarzysze niedoli o tym zapomnieli i brać nie chcą hehe
Pieprznij się w czoło to zaraz ci się zaświeci i przejrzysz na oczy.
Najlepsze wzrost są na skotanie w niedzielę po mszy świętej.
Familia wydała komunikat,że idzie dobrze z przygotowaniami do produkcji drożdży
oraz podano też ostateczny termin rozpoczęcia produkcji na 31 luty 2138 roku.
Mało tego po poważnych kłopotach ze znalezieniem producenta na instalację stęchłego
powietrza,jest wykonawca.Jest to firma Klapcyng z Ruchocic.Wg ich oświadczenia
w TVN CNBC i Gazecie Polskiej istnieje możliwość podrasowania stęchłego powietrza
do szambowego smrodu jałchowego.
Dzisiaj p.RK i pani GK we wspólnym wywiadzie w Gazecie Dziadowskiej śmiało wypięli
pierś do przodu i stwierdzili,ze prawidłowe notowania skotana powinny wynieść 21,40zł.
Ja im wierzę boć to ludzie cholernie honorni i prawdomówni.
ALLELUJA i DO PRZODU.
W związku z taką podwyżką notowań / patrz dzisiejsza sesja / pragnę serdecznie
podziękować państwu K.za dbałość zwłaszcza o drobnych inwestorów.
Drodzy państwo K.jesteście słonecznym księżycem dla waszych spółek giełdowych,które
dzięki waszym staraniom rosną jak na drożdżach paszowych z 31lutego 2138 roku.
bardzo ciekawa jest też osiągnięta wydajność drożdżowni, owiana słodka tajemnicą. miało być: "I etap: instalacja o wydajności 1100 ton rocznie w celu potwierdzenia założeń technicznych, technologicznych i projektowych oraz badania w zakresie optymalizacji i dywersyfikacji wsadu produkcyjnego, komponowania składu aminokwasowego i rozdziału komórkowego; "
czyli może osiągnięto np. 1050 ton.rok, a może 1kg/rok? I w jednym i w drugim przypadku można stwierdzić że założona wydajność instalacji pilotażowej nie została osiągnięta...
dlaczego nie podadzą konkretnej cyfry?
po prostu jeden wielki bełkot nie poparty kursem . jak ma być tak dobrze to dlaczego jest tak żle ?prawdę pisali co poniektórzy że toruńczyk nam bokiem wyjdzie . popatrzcie na wszystkie jego spółki . jedna wielka porażka . przy spadkach indeksów jak zające popierdalają w dół . po prostu jeden wielki sy f . niech wreszcie spuści kurs dokąd ma spuścić i zakończy tą ściemę .to ma być spółka kontrolowana przez wielkiego inwestora ? do cholery z taką spółką
a Pan Prezes Pawełczak nie lepszy... jak teraz przeglądałem raport za 2011 to te same bajki o braku wydajności i inne banialuki... prawie jakby go skopiowali...
niby mieli mieć wydajność w 2011 później stwierdzili że do końca czerwca 2012 dalej że zakończenie w grudniu 2012...
to teraz bajka że najpierw muszą zbadać rynek... udrożnić kanały dystrybucji... że to niby wcześniej nie było sensu tego robić bo nie wiadomo było jaka będzie wydajność drożdżowni... a co za tym idzie czy to w ogóle będzie miało sens (to na co tyle projektów pod same drożdże skoro nie było wiadomo)... teraz karmią nadzieją o objęciu g. papierów na min. 5/zł szt. żeby dalej istnieć.
Pan prezes się śmieje no bo co... 325 tysi zgarnie... ma ok 200k akcji po średniej poniżej 2 zł (średnia z ostatnio nabytych 165k wyszła mi 1.5zł/szt.-mogę się mylić).
choć myślę że pod 8 zł będą chcieli kurs podciągnąć na tych bajkach oczywiście...
"XXXII.
Informacje o akcjach SKOTAN
Ogólna ilość akcji Spółki: 54.000.000
Wartość 1 akcji w dacie 31.12.2011 r. : (notowania 30.12.2011): 2.43 zł*
Wartość 1 akcji spółki w dacie 31.12.2012 r.: (notowania 28.12.12): 4.04 zł*
Zmiana: + 63.86%
Zmiana WIG: +26.24% (30.12.2011–28.12.12)*
Zmiana WIG 80: +22.92% (30.12.2011–28.12.12) *
*Źródło: Gpw.pl
Wartość minimalna–2.43 (30.12.2011)**
Wartość maksymalna–5.15 (03.07.2012)**
*Źródło http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/prof/spolki/statystyki?wlid=201 "
o ile pamietam to w ktoryms z poprzednich pierwszych raportow pisali ze 2012 r ma byc bardzo wazny-pprzelomowy dla spolki ...teraz pisza to samo....odnosze wrazenie ze niektore sformuowania sa zywcem kiopowane z poprzednich raportow
a 200 mln które dostali z unii za friko to się nie liczy ? wkrótce nowa kasa spłynie . gdyby to na miejscu skotana była inna firma to już dawno powyżej 10 zeta by chodziła ale u tego lisa z torunia to jeszcze z miesiąc takie cyrki będą odstawiane .a być może jeszcze do jesieni będziemy się taplać jak świnie w gnoju i chrząkać przekleństwa . wskażcie jakąś firmę która po infie że otrzyma z PARP 40 mln leci kilka sesji do dołu . cud
skoro z drugim etapem będzie opóźnienie to można zakładać że jeśli w ogóle coś zaczną produkować, to pewnie nie wcześniej niż od marca 2014.... może to wszystko zmierza ku kumulacji komercjalizacji kilku projektów co daje szanse na nowe wysokie maksima... ale puki co lipa jak zawsze...
teraz czego można się spodziewać to:
- info o podpisaniu listów intencyjnych z potencjalnymi odbiorcami
- zawarcie umowy na objęcie akcji
z tym objęciem jest tak że niby za min. 5 zł, ale jak będą chcieli pozyskać 20 mln/5.400 to daje średnią 3.70/szt. co przy obecnej wycenie wartości na poziomie pow. 4.04zł/szt. daje nadzieje na znalezienie inwestora... choć moim zdaniem inwestor już dawno jest tyle że jeszcze nie ujawniony...
umowy objęcia akcji zostaną zawarte do dnia 20 lipca . jutro potrzebna biała świeczka i jakieś odbicie albo jeszcze jeden spadek dla utworzenia ząbka kończącego spadki . albo zakopać akcje w słoiku i chromolić to wszystko i przeczekać , bo dużo do spadnięcia już nie zostało . po prostu serial ,,stracone złudzenia ,, albo ,,niekończąca się opowieść ,, następne święta do dupy
wiesz, ja troche kresle i czasamiodnosze wrazenie, zekurs zachowuje sie "pod formacje" tak zeby ladnie to gralo wg AT.
Konsekwencja i mozna naprawde dobrze ugrac.
Ja w piatek kupilem, chociaz mialem dylemat bo chcialem GANTA, z rana ale go nie otworzyli wiec padlo na SKT.
Na GANCIE wyszedlbym duzo lepiej,no ale....niemozna miec wszystkiego.
A jak bedzie...coz,zobaczymy...
Skąd masz tę datę 20 lipca? Ja usłyszałem że zmiana statutu musi być do 6 września co oczywiście daty 20 lipca absolutnie nie wyklucza ale chciałbym wiedzieć skąd ją masz.
poczytaj w raporcie skotana . tam jest wszystko opisane co robią i plany na przyszłość , że w tym roku kasy z PARP nie otrzymają itd. znajdż raport skotan kliknij załączniki skotan na dole raportu i tam jest wszystko opisane
na stronce skotana jest wiadomość uchwały podjęte przez NWZ SKOTAN w dniu 6 marca na dole raportu są załaczniki -kliknij w załączniki i tam jest opisane w szczegółach
widzieliście jak alchemia poleciała w dół ? czy to nie jest przygotowanie do sprzedaży akcji alchemii przez skotana dla krezusa po tańszej cenie aby krezus zarobił i za zarobioną kasę kupi droższe akcje skotana ? prosty manewr. a przy okazji zwałka na skotanie i krezus dokupi tańszych akcyjek skotana tak że średnią będzie miał i tak niską . matematyka jest przewrotna
Znalazłem, dzięki. Byłem na walnym ale ta data się nie pojawiła, tylko 6 września. O całej sytuacji w spółce, dofinansowaniach, kończonych i zaczynanych projektach też wszystko powiedzieli.
Dnia 2013-03-25 o godz. 09:21 ~pszyszek napisał(a):
> Znalazłem, dzięki. Byłem na walnym ale ta data się nie
> pojawiła, tylko 6 września. O całej sytuacji w spółce,
> dofinansowaniach, kończonych i zaczynanych projektach też
> wszystko powiedzieli.
powiedzieli też jaka konkretnie jest wydajność drożdżowni?
Chyba nie było takiego pytania. Powiedzieli że projekt jest opóźniony o rok ale poza tym wszystko idzie zgodnie z planem. Powiedzieli też że jak największa wydajność drożdżowni nie jest celem, celem jest jak największy zysk z niej. Większa wydajność to gorsza jakość a liczą na kontrakty z kilkoma bogatymi odbiorcami m.in. z Niemiec, a oni wiadomo, chcą płacić dużo za dobry towar.
żeby te ich wszystkie bajki przekuć wreszcie w czyny to kurs pofrunie wysoko... bądźmy dobrej myśli...
ale jak tak dalej pójdzie to na tym papierze nikt poza familią nie pozostanie... drobni zwieja przed bessą a oni będą pogrywać z sobą... "łap Grażynka 245szt." odbierz Romciu 500 szt." na tej zasadzie buahahah...
cenowo w przeliczeniu z piwnymi wychodzi na to samo ale jakościowo ponoć znacznie lepsze no i przede wszystkim innowacyjne...
a co z pieskami, kotkami, konikami i innymi ssakami? jak na razie już od jakiegoś czasu produkty skota są (poza skt.) dostępne tylko dla gołębi (chyba że się czegoś nie doszukałem)