od pół roku można zauważyć mocne wzrosty cen ołowiu na rynkach światowych, co wymusza na producentach podwyżki cen akumulatorów. ołów stanowi 75% kosztów produkcji akumulatorów.
DLA WESTY TO BARDZO DOBRA WIADOMOŚĆ W KONTEKŚCIE NOWO OTWARTEGO ZAKŁADU ODZYSKU OŁOWIU ORAZ ŻE JUŻ ROK WCZEŚNIEJ KUPILI DUŻY ZAPAS OŁOWIU OCZEKUJĄC WZROSTU CEN. nie wiem tylko po jakiej cenie wtedy kupowali.....
ROA wynosi od dłuższego czsu 9,72 także każda taka podwyżka daje duży zysk firmie.
Tym bardziej marże jak zauważyłem od dłuższego czasu nie uległy zmianie.
Można przypuszczać, że będą nawet z lekka wyższe.
Jak na początek marca to same plusy.
Tylko czekać na wyniki, realnie myśląc powinny być w miarę dobre.
Jestem dobrej myśli, czekam i nie dotykam papiera.
dlatego posunięcie westy z zakładem odzysku było strzałem w dziesiątkę i da mocno konkurencji do myslenia,,,,jak to było kiedyś,,,,JEST PAN Z NAMI CZY PRZECIWKO...
Chciałem tylko zauważyć, że konkurencja nie śpi i również chce otwierać zakłady odzysku ołowiu.
Tylko, że Westa ma już zakład odzysku -uprzedziła konkurencję może pozwolić jej to na zwiększenie udziału w rynku
spokojnie. ołów to jedno a technologia to drugie. znacie wszyscy firmę exide technology. światowy potentat bodajże nr 1 aku na świecie. wystarczy popytać co u nich i co sądzą o aku westy i wszystko jasne:-)
Wojtek linka brak. są takie tematy o których chętnie szerzej bym pogadał na forum ale sam rozumiesz...to są pozytywne informacje. zacząłem pytać znajomych o westę całkiem niedawno po tym jak złapaliśmy dołek 0,55 i troszkę się zaniepokoiłem ale tylko troszkę.
pochodzę z Łodzi i mam tam sporo fajnych znajomych.
kiedyś będzie trzeba to wszystko porządnie oblać!!!pozdrowienia.
Wyobrażacie co by było:
świetne wyniki za QIV i 5 mln aku w 2013
zamówienia na vrla np. z boschem albo VW
ujawnienie w akcjonariacie jakiegoś funduszu albo nawet dwóch, trzech...
.... i wracam na linię startu z aktualizacją jednej z pierwszych rekomendacji na 16 zł
życzę tego wam i sobie :).... ach... na tej spółce wszystko jest możliwe
Wczoraj 13,90% akcji przemieliło się w granicy 0,71-0,79 zł. Pozostałe 86,10% zmieniło właściciela na poziomach 0,80-0,85 zł. O czym to świadczy? Dzisiaj znowu up!
Niech przerwie tego zeta i jedziemy dalej bo szkoda czasu.
Ale ładnie wyzbierane po stronie sprzedaży.
Pomiele, pomiele i dalej pójdzie.
Promocja się zawsze kiedyś kończy:)
Nie oddawać za pół ceny.