Na godzinowym korekta zaczyna hamowac , ale popyt jest cwany i chce zbić kurs , przynajmniej do 0,48 ( zakładam ze tylko na świecy) aby wystraszyc i wywołać większa podaz. Jakiś cwaniak sprzedal przy szczycie ok. 30tys. I teraz chce odkupić jak najtaniej. Są to żałosne ilości , ale mała ilośc graczy doprowadziła do takich absurdów.W tej chwili wie ze jak ktoś szybko wybierze po 0,52 to kurs gwaltownie odbije i zniweczy jego wysiłki . Dlatego myśle ze blokuje te wartość ukrytym by do tego nie dopuści ( sprawdziłem przed otwarciem dużym zleceniem K) .Ja osobiście poczekam na dotknięcie opisanego minimum ale postaram się uprzedzić kupno od tego poziomu.Cała grę na tej firmie traktuje jako zabawę i gram pakietem proporcjonalnym do obrotów. Choć przy poprawie płynności nie wykluczam wielokrotnego zwiększenia.
Jest jeden kłopot dla ,, cwaniaka'' , czas zaczyna dzialac na jego niekorzyść , przyczyna jest szybkie schladzanie się wskaźników , powodować to bedzie w naturalny sposób zwiększanie popytu.Także jego intencje - korekta do lini trendu jest za bardzo dla wszystkich czytelna.Myśle ze ma teraz zgryz.
Tak jak pisałem rano , gość blokuje po 0,52 gdyż nie odkupił pakietu. Tak naprawdę spokojnie mógłby podbić i sprzedać drożej, ale uparcie realizuje plan. Jest to jednak zabawa niebezpieczna bo tak naprawdę jest już mocno wybrany i jak znajdzie się ktoś większy, bedzie poza rynkiem .
Prawda powiedz ile masz od spółki za pisanie "ważnych" i wiarygodnych analiz technicznych na tej super spółce? płacą ci chociaż minimalne wynagrodzenie czy musisz to robić na umowie śmieciowej?
ktoś wali w rynek z ukrytego i chce się pozbyć śmiecia z długiem 4x większym niż jego kapitalizacja
Jest zasadnicza różnica miedzy nami , ja pisze z dużym prawdopodobieństwem co bedzie w najbliższych dniach ( wskazalem ostatni dołek) , ty zaś co pokazales ? O ukrytym i jcelu pisałem od rana przed jego testem ( zobacz godziny) w tej chwili swoim tekstem potwierdziles myślenie głupiego leszcza który daje się zmanipulowac komuś mądrzejszemu.Z rodzina oczywiście nie mam nic wspólnego ale posiadam troche giełdowego doswiadzczenia.Dlatego radze Ci daj sobie spokój z giełda , bo swoją naiwnoscia daleko nie zajdziesz i stracisz kupę kasy.Jak dalej uważasz ze firma jest słaba i poleci w dół , to napiisz do ilu i kiedy , wtedy ocenimyi Twoja wiedzę .Osobiście wątpię ze to zrobisz , ostatni wpis wyglada na dupka z pusta głowa.
Wczoraj pisałem ze bloker został w znacznym stopniu nadgryziony i dziś nie było z czym zaszaleć. Ale uwaga , cwaniak' który chciał zbić i zrobić koleczko , nie zrezygnował i jeszcze bedzie straszył. Dziś rano przetestowalem tym razem dno i okazało się ze na 0,49 jest ukryte spore zlecenie K ( kilkadziesiąt tysięcy) Czy położył to ten sam co blokował ? Możliwe , ale uważam ze do skupowania włączył się jeszcze ktoś większy.Całość tej zabawy wyglada przy tych marnych obrotach, śmiesznie , ale licze ze takie zagrania rozruszaja papier.Na razie możliwy jest pat i wzajemne obserwowanie , ale uwaga jak jeden z grubszych pierwszy zaatakuje , wszyscy pójdą za nim i przebijamy 0,60.
Mamy anemiczne podbicie ponieważ robią go tylko drobni, inwestorzy z grubszym portfelem stoją na razie z boku, ponieważ nie skupili niżej planowanej ilości.Kto kogo weźmie na przeczekanie? Drobni oddadzą czy grubi wybiorą . A może trzeci wariant , pośredni , ja go obstawiam.
Prawda bardzo mi przypominasz wypowiedzi niejakiego Ryszarda z innego wątku. Pisze podobnym stylem co ty i jak "zaczarowany" wierzy w daną spółkę. Ja jestem tu przypadkiem bo jestem z rynku nieruchomości i znam temat dobrzed od wewnątrz. Szukam okazji inwestycyjnych i usłyszałem o Pólnoc Nieruchomości. Jednak po zagłębieniu się w raporty przeraża mnie poziom zadłużenia krótkoterminowego i przeszacowane walory spółki zależnej astronimicznie wycenione w księgach.
Dlatego odpuszczam tę spółkę ale takich malkontentów jak ty to zauważyłem jest pełno na forach. Pozdrawiam i proszę nie odpisuj na mojego posta.
Trzeba być dużym dyletantem żeby pakować zadłużenie krótkoterminowe do jednego wora ze stratami lub zagrożeniem dla firmy , bez dokładnego rozeznania celu tej operacji .Czy jest to np, sprawa posredniczaca w zakupie na zlecenie , a może inwestycja oparta o samo spłacanie kredytu z pozyskiwanych czynszów.Każdy normalnie myślący wie ze banki bardzo rygorystycznie udzielają kredytów i musiał być przedstawiony doby biznes plan . To ze został udzielony jest najlepsza gwarancja jego opłacalności a nie ,, przeczucie " oparte na domysłach .
kompletnie nie znasz się na zagadnieniach prawnych przedsiębiorstw oraz zasad księgowości. A dodatkowo udowodniłeś, że nie czytasz raportów spółki. Gdybyś czytał to wiedziałbyś dokładnie z czego wynikają te zobowiązania. A tak nie trafiłeś i się domyślasz, więc ja cię nie uświadomię - domyślaj się dalej a najlepiej to zapisz się na kurs podstaowy księgowości.
Kolego ignorancie , żaden bank nie daje kredytu na piękne oczy i każda firma musi mieć zabezpieczenie . Ja napisałem o możliwych wariantach , i nie upieram się ze może być jeszcze inny .Ty zaś z uporem twierdzisz ze wszystkie szczegóły znasz i firma razem z pozyczkodawca ukrecila sobie sznur na szyji. Czyli działali na własna szkodę. Czytanie prostych liczb bez rozeznania w dokładnym biznes planie jest dziecinada .Kto tu nie zna podstawowych zasad biznesu widać z daleka.
No cóż na głupote nie ma lekarstwa. Ja ci mówię, że nie o kredyt tu chodzi a ty znowu swoje dyrdymały wymazujesz. Wróć do raportu wyników i poczytaj dokładanie skąd wynikają zobowiązania krótkoterminowe i nie zawracaj już nikomu glowy z tym kredytem jak nie masz pojęcia o czym jest mowa.
Napisz po ile chcesz kupić , nie rób ludziom wody z mózgu. Wogle jakie masz pojęcie o tym interesie , jak opierasz się na samych raportach to jesteś cienias bez pojęcia o biznesie.Kupili żeby pogrążyć firmę, jesteś geniusz. Może sprzedajesz, ale jajka na warzywniaku.
Dwa kroki do przodu , krok w tył , tak dojrzewa papier do ponownego podbicia.Moja mala korekta która zapowiedzialem zmaterializowala się a szybkie wskaźniki ładnie schlodzily.Pytanie tylko kiedy? Mysle ze jesteśmy blisko.
Czy wszyscy już oddali akcje? Spanikowany Jajko i zawsze wystraszony Krakowianin chyba tez zamknęli pozycje , przecież przepowiadali spore spadki.Uważam ze po wstrząśnięciu smieci odbijamy na polnoc.