Dnia 2013-01-25 o godz. 12:21 ~rankor2 napisał(a):
> jak już, to WZIĄŁ... ;-D
I nie grzybowski, ale jakaś
> makrela, którą on firmuje...
I wziął po 30 gr to, co
> przedtem brali po 90 gr...;-D
skoro uznał, że warto kupić po 30 groszy to chyba nie po to żeby sprzedać po 9 groszy jak to ty twierdzisz i stracić kasę.................... zastanów się nad sobą rankor............
Na razie tu wszyscy tak brali drożej, a potem wywalali taniej. Każdy fund.
I ty się nad tym zastanów, czemu wszystkie fundy zwiały.
A zanim napiszesz o ing, policz ile ich udział jest wart...;-D
I czemu nikt nie chce bomi... ;-D
BOMI SA terminy publikacji raportów okresowych w 2013 roku
Raport bieżący 7/2013
Zarząd BOMI S.A. w upadłości układowej podaje do publicznej wiadomości stałe terminy przekazywania raportów okresowych w 2013 roku:
1. Jednostkowe raporty kwartalne:
za I kwartał 2013 roku - 15 maja 2013 r.
za III kwartał 2013 roku - 14 listopada 2013 r.
2. Jednostkowy raport półroczny:
za I półrocze 2013 roku - 2 września 2013 r.
3. Jednostkowy raporty roczny:
za 2012 rok - 21 marca 2013 r.
Jednocześnie Zarząd informuje, że ze względu na utratę kontroli nad spółkami zależnymi znajdującymi się w stanie upadłości likwidacyjnej Zarząd postanowił zaprzestać sporządzania skonsolidowanych sprawozdań finansowych.
Zgodnie z §101 ust. 2 RMF Zarząd podjął decyzję o rezygnacji z publikacji sprawozdania za II kwartał 2013 roku.
Zgodnie z § 102 ust. 1 RMF Zarząd podjął decyzję, iż nie będzie publikować raportu kwartalnego za IV kwartał 2012 roku.
a ty znowu sie osmieszasz :)
nie znasz wynikow za 3 kwartaly ? znasz ? no to sobie wylicz ty najmadrzejszy w calej wsi z tego :
"3. Jednostkowy raporty roczny:
To ty sie ośmieszasz...;-D
I ciągle naganiasz na swe drogo kupione akcje...;-D
A kiedy raoport roczny to sam ci wkleiłem...;-D
gdzie twe wzosty? gdzie ci chętni na bomi?...;-D
poubierali cię we wtorek, a ty cieszyleś się, ze deszcz pada... ;-D
A teraz po 21 gr nie ma chętnych...;-D
No, pociesz współwtopionych, że bedzie lepiej i taniej nie będzie...;-D
no i po co ta agresja...
odejmować uczyli w podstawówce, więc na pewno jak się raport pojawi, to wielu ci wyliczy. Sam pewnie policzysz. To nie ma nic wspólnego z ukrywaniem wyników. Po prostu kwartalny za Q4 jest nieobowiązkowy, bo znając za Q3 i całoroczny to wychodzi on z różnicy. Szkoda czasu na takie pierdoły.
nie potrafi juz nic merytorycznego powiedziec o bomi to caly czas atakuje i pograza sie coraz bardziej , juz nawet wie lepiej ode mnie ze mnie we wtorek ubrali , chyba zloze reklamacje w biurze maklerskim ze udzielaja informacji schizofrenikom :)
a na powaznie to to rankor jest w coraz wiekszej desperacji o czym swiadcza jego posty ,to cigle zapewnianie ze go bawi pisanie jest tego najlepszym dowodem , kazdy alkocholik tez twierdzi ze nie jest pijakiem :) . Do bledu nie przyzna sie w zyciu a jedyna obrona to atak,W sumie to zal mi goscia bo ani rodziny ani przyjaciol tylko 24 /24 na forum i tylko na jedenej spolce ktorej akcji nawet nie ma :) czy to normalne?
szkoda czasu na pisanie do niego , trolla mozan usiercic tylko ignorujac go
No to czemu nie ignorujesz?...;-D
No i kolejny raz pokazujesz, jaka z ciebie główka kapusciana...;-D
Nawet slowa "alkohol" poprawnie napisać nie potrafisz...;-D
Co za kompromitacja - co post, to z błędami...;-D
Już ci pisalem, daleko ci do mnie, ale probuj dalej sięgać mi do sznurówek... ;-D
proba ratowania "twarzy " rankora bardzo nieudolnie ci wychodzi , chciales zyskow w 4 q ?hahahaha , rankorek klamczuszek dal d...... i nic mu nie pomoze teraz zciemnianie.
wszyscy wiemy jakie byly koszty bomi wczesniej.Nie potrzeba zysku w 4 kwartale , wystarczy ze zobaczymy efekty restrukturyzacji ktora powinna byc juz widoczna w 4 q .Oczywiscie nie bedzie to jeszcze to o co chodzi bo wielu pracownikow bylo jeszcze na wypowiedzeniach i franczyza dopiero startowala ale napewno bedzie widac b. znaczny spadek kosztow .
w ktorym kwartale ty widziales 800mln. strat ? :)
za poprzedniej ekipy koszty bomi byly ok 18 mln. miesiecznie, na ta chwile jest to kwota juz w tys.
nie mozliwy jest zysk w 1 q ? zobaczymy :)
Ich zadanie, to robić czarny pijar i odganiać chętnych do zakupu akcji BOMI
w tych śmiesznych cenach..
Gdyby isć śladem zysków, to na GPW jest dużo spółek, gdzie zyski będą w odległym
czasie, [jeżeli będą], a tam nikt nie liczy tych gruszek na wierzbie..
Bomi jest też jedyną spółką , gdzie renkor bez przerwy kracze o nieuchronnym krachu BOMI, a nawet został wzmocniony Zenkiem...
Logicznie myślący, uznają to za rzecz trudna do pojęcia, by nie posiadać akcji,
a przesiadywać od rana do nocy..
Gdy nie wiadomo, gdy o co chodzi , to wiadomo, że chodzi o kasę. Dużą kasę..
Kto tak myśli, to kupić, zakopać i nie dać pożywki, by mogli prowadzić swą wywrotową działalność...
Teraz renkor lub zenek, a może ms skrytykuje moją wypowiedż.
Ich prawo...I pewno mają w tym interes ..[O którym piszę.]..
Ty faktycznie żyjesz w odległym czasie i czekasz na zyski od 7 zeta...;-D
A do bomi to rankor ma stale rację a nie ty...;-D
Tyle teorii spiskowych na wzrosty kombinowałeś i zadna nie sprawdziała się...;-D
Teraz wymyśliłeś, ze prezes z "kolesiami" rozkrada spółkę, ale też nie umiesz tego choćby półracjonalnie dowieść...;-D
Bomi od 2 lat generuje straty, jest najsłabsza w sektorze i padła z przeinwestowania oraz złego zarządzania.
Ksiązkowy bankrut, którym usiłujesz potzrąsać i udawać, że jeszcze się rusza...
Jak ci przepowiadałem, ze zbankrutuje, to smialeś się z sobie podobnymi, a tera piszesz swe heheplacze i naganiasz nowych naiwnych, by topili kasę jak ty...;-D
I nie potrafisz pojąc, ze mozna pisać dla uciechy. Z taskich jak ty. Bez kasy.
Twe posty i teorie bomispiskowe są BEZCENNIE ucieszne...;-D
Czegos ty już tu nie wypisywał...;-D
A to, ze bomi kiedys mialo, więc i wkrotce mieć musi przychody 1,5 mld pln. A to, że - bomi mialo przejąć kogoś tam)... A to, że bomi zostanie przejęte przez kogoś. A to, że bomi ma zyski . A to, że bomi bedzie liderem franczyzy w kraju. A to, ze bomi jest lepsze od Almy, Piotra i Pawła oraz Eurocashu razem wziętych... A to, że bomi jest po restrukturyzacji i dyktuje warunki układu... A to, ze zenek = rankor... A to, że moderator(zy) = rankor... A to, że rankor i zenek manipulują, a tylko ty piszesz prawde o bomi. A to znowu bajki, ze bomi zarobi na sprzedaży rabatu, ktory jerst teraz w upadlości likwidacyjnej. A to, że jest kolejka chętnych na kupno bomi... A t, że idm uratuje bomi.
A to rankor, zenek, ms i inni krytykujacy bomi są najemnikami do robienia bomi czarnego PR... A to, ze - bomi chce przejąć tajemnicza grupa "kolesi prezesa" zbijajaca kurs... A to znowu, że tajemnicza grupa rozkrada majątek bomi, a Jesionowski z zarzadem celowo doprowadzili do upadku bomi. A to znowu, żebomi juz od poziomu 7 zeta wzrośnie pod niebiosa jak inne spólki, a zwlaszcza teraz, gdy jest w upadlości. A to znowu lamenty, ze każdy krytykujacy bomi i ciebie winien być oskarżony o wyzywanie, obrazanie ciebie i całego świata
Logika twoja wygląda tak:
skoro pies jest ssakiem i kot jest ssakiem, to znaczy że pies jest kotem i odrwrotnie. Niby logiczne, ale bez sensu.
1. Jakie jest Twoje zdanie o wynikach 4 kw 2012r. Jaki zysk wykaże Bomi po decyzji sądu o likwidacji Bomi Centrala w 4 kw 2012r?
2. Dlaczego Bomi nie będzie publikowała danych skonsolidowanych? Czy to ma oznaczać, że nie jest już udziałowcem w tych spółkach, albo nie ma zobowiązań lub należności wobec tych spółek?
Nie wiem. Z ponizszego powodu:
cyt. z raportu:
"Jednocześnie Zarząd informuje, że ze względu na utratę kontroli nad spółkami zależnymi znajdującymi się w stanie upadłości likwidacyjnej Zarząd postanowił zaprzestać sporządzania skonsolidowanych sprawozdań finansowych."
I jak wiele razy pisałem - z powodu nietransparentności polityki informacyjnej bomi - nie tylko ty, ale chyba caly rynek (poza insiderami) nie wie, czy bomi jeszcze/jest już udziałowcem w spółkach dawniej lub obecnie zależnych, albo nie ma zobowiązań lub należności wobec tych spółek.
Tu cokolwiek może (może!) wyjaśni raport roczny, ale bez audytu nie bedzie on dla mnie w tymk względzie wiarygodny.
Nie ufam zarządowi - czyt. obawiam się jakichs sztuczek księgowych.
Gdybym znał PRECYZYJNE odpowiedzi na twoje pytania latwiej byloby przewidzieć prawdopodobieństwo ukladu z wierzycielami i kolejne wyniki w kolejnych kwartalach.
4 - 5 sklepów wciąż przy Bomi, które "zbliżają się do progu rentowności (słowa Prezesa) - czytaj generują stratę.
Roszczenie zwolnionych pracowników.
Koszty bieżącej działalności. Przecież Prezes i reszta nie pracują za możliwość posiedzenia w ciepłym. Zresztą za ciepło też trzeba płacić.
Bomi Centrala to była spółka kosztowa. Sama kosztów nie generowała, to BOMI w nią koszty upychało. To, że się jej pozbyło nie oznacza, że koszty przestały być generowane.
ad2.
Bomi nie będzie ich księgować, bo w Q2 wykreśliło je ze swojego stanu posiadania - stały się dla niego niewidoczne, zniknęły.
Nie oznacza to, że jego zobowiązania, albo należności wygasły. Zakładając, że Rabat finansował Bomi, choć Rabatowy chyba twierdził coś odwrotnego, to w bilansie mogą pojawić się zaskakujące wyniki. Odpada możliwość takiej "śtuczki". Załóżmy, że Bomi wziął na "krechę" towar z Rabatu za 1000PLN. Co zobaczymy w SKONSOLIDOWANYM bilansie? Zobowiązania - 1000 PLN (zobowiązanie BOMI wobec Rabatu) ALE Należności - 1000 PLN (należność dla RABATU). Czyli OK. Teraz będzie: zobowiązania - 1000 PLN, a należności - 0 PLN. Czyli kiepsko.
Dnia 2013-01-26 o godz. 19:25 ~Zenek napisał(a):
> To jeszcze sam Pavarotti zaśpiewa Ci "Śmiej się
> pajacu"
> http://www.youtube.com/watch?v=Z0PMq4XGtZ4
brawo zenek..............
gratulacje.............
twój poziom intelektualny mnie zdumiewa...............
twoja wiedza na temat bomi i całej sytuacji jaka jest teraz też mnie zdumiewa..............
naprawdę uciecha z czytania co piszesz jest dla mnie bezcenna............
daj jeszcze jakąś nutę...................
albo nie, zadzwoń do przyjaciela rankora, że nie dajesz sobie rady na forum........
...a mnie nic bardziej nie cieszy jak uciecha bomipajacyków, co o bomi z sensem napisac nie potrafią...;-D
Ty jestes na poziomie hehpłaczka i tylko z nim o rankorze i zenku mozesz poplakiwać...;-D
No i sam nic nie wymyślasz, tylko powielasz nasze teksty...;-D
Ubożuchnyś w dowcip, koncept i słownictwo...;-D
jak to u placzków i bomiwiochmenów...;-D
Dnia 2013-01-26 o godz. 20:16 ~rankor2 napisał(a):
> ...a mnie nic bardziej nie cieszy jak uciecha
> bomipajacyków, co o bomi z sensem napisac nie
> potrafią...;-D
Ty jestes na poziomie hehpłaczka i tylko z
> nim o rankorze i zenku mozesz poplakiwać...;-D
No i sam
> nic nie wymyślasz, tylko powielasz nasze teksty...;-D
> Ubożuchnyś w dowcip, koncept i słownictwo...;-D
jak to u
> placzków i bomiwiochmenów...;-D
brawo rankor..............
gratulacje dla Zenka widzę, że posłuchał mojej rady i poleciał po pomoc do ciebie bo nie dawał sobie chłopak rady.............
ale skoro się już pojawiłeś i jesteś taki wszechwiedzący to mam nadzieję, że odpowiesz na moje pytania bo zenek nie dał rady..........
nie zmieniaj tematu tylko odpowiedz na pytanie........
jak nie wiesz na jakie to przypominam:
proponuje wam poszukać jeszcze tych około 4 mln akcji które zostały zarejestrowane na Walnym i były oddawane z nich głosy, ale w komunikacie o 5% nie zostały ujęte.......
Ponieważ moderator skasował moją wypowiedź, sens przez to stał się nieczytelny, wiec...
Re: do "ja"...Odpuśc cobie... Niech Zenek pisze do renkora i
Autor: ~j23 [94.251.245.*], 2013-01-26 18:20
rankor, zenek i alik jak was się czyta to można pęknąć ze śmiechu normalnie............
Śmiej się, śmiej. Z tego jak zostałeś nabrany. Tak jak główny bohater, wykonujący tę arię.
Opera "Pajace" i aria: "Śmiej się pajacu". I Pavarotti.
Dnia 2013-01-26 o godz. 20:55 ~Zenek napisał(a):
> Ponieważ moderator skasował moją wypowiedź, sens przez to
> stał się nieczytelny, wiec...
Re: do
> "ja"...Odpuśc cobie... Niech Zenek pisze
> do renkora i
Autor: ~j23 [94.251.245.*], 2013-01-26 18:20
> rankor, zenek i alik jak was się czyta to można pęknąć ze
> śmiechu normalnie............
Śmiej się, śmiej. Z tego
> jak zostałeś nabrany. Tak jak główny bohater, wykonujący tę
> arię.
Opera "Pajace" i aria:
> "Śmiej się pajacu". I Pavarotti.
> http://www.youtube.com/watch?v=Z0PMq4XGtZ4
Zenek gratulacje podjęcia podjęcia merytorycznej rozmowy na temat bomi i obecnej sytuacji...............
jak nie potrafisz napisać nic mądrego o bomi to nie pisz już na tym forum i nie rób z siebie wielkiego znawcy bomi i całej sytuacji jaka teraz panuje.............
nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie i zmieniasz temat............
mam nadzieję, że wiesz co to o tobie świadczy................
ale myśl dalej i szukaj i szukaj odpowiedzi na moje pytania............
powodzenia................
podpowiedź:
" może twój przyjaciel rankor albo Alik pomogą ci znaleźć odpowiedź na moje pytania................"
Dnia 2013-01-26 o godz. 21:30 ~Zenek napisał(a):
> Z Tobą? merytoryczna dyskusja?!
Znajdź ten artykuł, jak to
> przed walnym Bomi nie mogło doliczyć się kworum, a potem
> stał się cud i brakujące akcje się znalazły.
Przelicz,
> porównaj!
Zrób cokolwiek. Tylko przestań lamentować i
> złorzeczyć.
Wiem, że gilotyna Bomi potrafi obcinać
> kapitały. Nie jest to jednak powód, aby popadać w
> szaleństwo!
Zenku mnie artykuły nie są potrzebne bo doskonale orientuje się w bieżącej sytuacji w bomi...........
ale ponawiam moją prośbę abyś merytorycznie odpowiedział na zadane pytania........
jeżeli nie pamiętasz to chętnie ci przypomnę i nie zmieniaj tematu i nie staraj się uciekać do manipulowania.............
1. " proponuje wam poszukać jeszcze tych około 4 mln akcji które zostały zarejestrowane na Walnym i były oddawane z nich głosy, ale w komunikacie o 5% nie zostały ujęte....... "
2. "dla przypomnienia 4mln plus 9mln = 13mln......................a 13mln plus 16mln = 29mln
a to daje ile % akcji...............i jakie mamy FF................myśl dalej............
nie chodzi mi o FF ( chociaż to też pokazuje ciekawą sytuację ) a o to kto może mieć tyle akcji................."
i nie zmieniaj Zenku tematu nie wklejaj kolejnej muzy, tylko odpowiedz konkretnie na zadane pytania...............