Technicznie ciekawie to wygląda - od góry linia długoterminowego trendu spadkowego, ograniczająca skalę możliwych wzrostów do ok. 0,70 :( a na dole linia wsparcia obecnie przy 0,45. Większy ruch jest zawsze przy okazji publikacji wyników, tylko że teraz zupełnie nie wiadomo czego się spodziewać. Zarząd prognozował ostatnio 14 mln zysku na sprzedaży za 2012r. - księgowy musi być chyba jakim magikiem... Poczekamy, zobaczymy...
Dnia 2013-01-23 o godz. 16:53 ~Mietek105 napisał(a):
> na giełdzie pieniądze przepływają od wk...nych do
> cierpliwych
Musisz przyznać Mietku że tu zwykła cierpliwość nie wystarczy trzeba mieć ewskącierpliwość
myślę że warto (na ZWG wyczekałem 3 miesiące i trendu bocznego i jestem do przodu, na KOV straciłem cierpliwość i wyszedłem ze stratą po 1.2 choć dwa tygodnie później mogłem chociaż na zero zamknąć pozycję), fundamenty Vedia ma nie złe, technicznie długoterminowo jest trend boczny i akurat jesteśmy przy oporach, A/D rośnie, jak na razie trzymam może dokupię jak mi się środki uwolnią
Dnia 2013-01-23 o godz. 18:44 ~Mietek105 napisał(a):
> technicznie długoterminowo jest trend boczny
Długoterminowo niestety jest trend spadkowy - przecież było już ponad 1,3 a jest 0,5 a do tego kolejne szczyty wypadają coraz niżej. Ale z obecnych poziomów te 30-40% do ugrania jeszcze jest - niestety zarząd nam nie pomaga :(
No co taka grobowa cisza?.. Perełka liznęła długoterminową dolną linię trendu przy 0,45 i klasycznie odbiła w górę - ja wiem, że do miodziowa byłaby biała świeczka zwiastująca odwrócenie trendu, ale jednak dno wytrzymało (niby z braku podaży na tym poziomie, ale tu zawsze gra była wg techniki, wiec daje to jakąś nadzieję, ze gorzej już nie będzie).
zgadzam się z Tobą, dla mnie to mocna świeca z niezłym obrotem, zobaczymy czy jutro potwierdzi ją biały korpus, poziomy poniżej 0,50 to technicznie dobra strefa do kupowania