Muszę przyznac, że jest lekka adrenalina - trochę dzisiaj trzepie i w sumie nie jestem przekonana czy ktoś sypie, czy tylko pozoruje sypanie...
Zawsze jest ewentualnosc, że z przejęcia nici.
Zajączek, masz jakieś wieści w tym zakresie, bo szczerze mówiąc jakieś mnie niepokoje naszły przy końcu tygodnia...
Ale chyba mi padło na mózg, bo jeszcze dokupiłam;)
Ktoś wczoraj pisał, że mają się dziś toczyć jakieś rozmowy z Wiśniewskim, wiecie coś na ten temat?
Ładny wysoki dziś wolumen, ciekawe jak sytuacja się rozegra w przyszłym tygodniu jak będą spadki to można będzie łapać akcje taniej niż 19gr, bo wielu nowych "akcjonariuszy" pozwoli sobie na taką stratę.
Następny tydzień jest bardzo istotny, sądzę, że Pan Prezes coś powie, nie wiem czy będą to konkrety czy puste obietnice, ale coś nam napisze.
A nie miałam zamiaru ...
To że dokupiłam to moje ryzyko, ważniejszy wydźwięk wypowiedzi to fakt, że jestem "zaniepokojona"...
Albo inaczej - posiadając listę moja wiedza na temat tego co się dzieje wcale większa nie jest niestety...
Mógłby ktoś coś optymistycznego napisac - Zajączek albo inny wiedzący, wczoraj jakiś ktoś pisał, że dzisiaj rzekomo o 12 były negocjacje z Panem W. - nie wiem, czy tak sobie rzucił hasło czy miał powody, inny ktoś podał adres dziwnej pustej strony z adresem igr - może też dla jaj...
Dużo niewiadomych i wolałabym żeby jutro była sesja, a nie teraz 2 dni przerwy i zostaje tylko gdybanie
procka
wczoraj Sperczyński miał jeszcze 3% , pozostale 97% to FF
dzisiaj może ma 2% , co to oznacza dla spółki ? że w zasadzie brak właściciela ?
nic z tego nie rozumiem !
A skąd Ci się wzięło, że Sper. miał 3% ? - to nie jest żadna oficjalna informacja !
Tak podają tylko i wyłącznie portale typu Bankier itp.
Przecież te 3% były nabyte w maju w ramach Porozumienia - to w sposób oczywisty mniej niż 5% więc mógł to sprzedac już dawno temu i nikogo o tym nie informowac.
Tym bardziej teraz kiedy PI się posypało - po co ma trzymac akcje IGR - takie moje zdanie.
W mojej ocenie jedyną konkretną i pewną ilością jest 590 tys. szt. Pana Szprota - on jako Przew. RN chyba musi informowac o zmianach stanu posiadania, więc przyjmijmy, że ich nie sprzedał.
Lechm - do Ciebie - nabycie 590 tys. było po 25.11, więc to oczywiste, że tego faktu lista nie uwzględnia.
Sytuacja jest jeszcze bardziej absurdalna...
Akurat ta pomyłka jest mało istotna - tyle tych numerków uchwał, że owszem, można się pomylic...
Ale np. błąd sprzed paru dni, kiedy LB koryguje ilośc akcji przed transakcją z ok. 11,1 na ok. 10,7 to już uważam za istotne potknięcie. Tak motają z tymi ilościami, żeby tylko nie przekraczac progów itd., że sobie po prostu z tematem nie radzą.
Przyjmuję oczywiście, że to nie LB się pomyliło, tylko "koordynator z centrum neptuna", który stoi za obmyśleniem całego niecnego plany ;)
Żeby tylko nie podcięli sobie gałęzi, na której siedzą, bo przy okazji i my pospadamy...
No, ja niestety też, zwłaszcza, że coraz grubsza warstwa śniegu:)
Kurde, Święta idą, myślałam, że zarobię na nowe mieszkanie, samochód i takie tam drobiazgi, a tu znowu skończy się na książkach i słodyczach... ;)))
A pro pos - zażyczyłam sobie Analizę tech. rynków finansowych Murphiego - może wynajdę jakieś techniczne perełki w przyszłym roku, jak mi nie wyjdzie na IGR oczywiście i w ogóle cokolwiek z finansów mi zostanie :)
Siedzimy tutaj dosyć długo, nie jedne święta za nami, tylko, że te są wyjątkowe bo nie ma zagrożenia upadłością, a jest gorzej niż było, bo nawet nie ma pomysłu na to co IGR będzie robić.
Sądzę, że jak JRW wróci oficjalnie na pokład to napisze Nam piękny list, życzyć Nam będzie Wesołych Świąt, Szczęśliwego Nowego roku itp.
Oczywiście jeszcze dorzuci kilka ciekawych pomysłów (facet ma inwencje twórczą).
Człowiek całe życie się uczy, kolejną lekcje życia dało nam IGR.
Nie wiem, czemu odczytujesz, że JRW wraca - jest to wersja prawdopodobna, że jeszcze siedzi za sterami, ale może to tylko niezbędny element układanki - etap do nowego klimatu.
A Ty przyjąłeś, że nikt nowy nie wchodzi - przecież wejście nie jest wykluczone. Naprawde się spodziewałeś, że ktoś nowy się ujawni jako głosujący na NWZA - przecież trnsakcja była po 25.11, więc to nie tajemnica, że w dniu rejestracji nikt nowy dużego pakietu akcji miec nie mógł.
Widzę, że kapitulujesz... - ja nie mam na razie zamiaru, może trochę mnie dzisiaj sponiewierało, ale spróbuje się otrzepac i jeszcze troche powalczyc.
Masz rację z tym, że nikt duży nie może pojawić się na Walnym, ale pod kogoś robią to walne wypadało by żeby chociaż ta osoba pokazała się z minimalnym pakietem akcji, a z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że nikogo takiego nie ma;)
widzę że bardzo minorowe nastroje panują po dzisiejszej sesji , a przecież takich sesji to było już multum, uważacie że nie ma chętnych na te 106 mln do zagospodarowania trochę wiary mnie już tu nic nie zdziwi . Procka kupisz sobie mieszkanie zobaczysz jeszcze do tego parę drobiazgów
ja cie kręce. co za nastroje. czyli zaczęło sie. leszcze zaczynaja siać panike tylko juz tak na poważnie. wg mnie o to chodziło. akcje odebrane od leszczy. a ja swoje trzymam i zdania nie zmieniam. info na razie brak. ehhhhh. nie poddawajcie sie. czuwajcie!!:D
Zajączek tu nikt o sprzedaży akcji nie mówi (pisze).
Tylko, że sytuacja jest dosyć skomplikowana, bo nie ma akcjonariusza który by miał powyżej 5% akcji, nie wiadomo co będzie robiło IGR (mam nadzieję, że prezes powie coś na ten temat 10.12), ma być przeprowadzona emisja nie wiadomo dla kogo, nawet nie wiadomo kto będzie głosował.
Chcą Nam zapewnić dużo emocji:)
No co Ty, nawet krzyżyka nie postawiłam.
Pisałam wyżej, że nawet dzisiaj jeszcze dokupiłam.
Ale również szczerze napisałam, że to moje ryzyko.
Przecież nic w zasadzie się nie zmieniło, nie ma żadnych negatywnych informacji, nadal latają tajemnicze pakiety, które chyba nie są bez znaczenia.
Nadal kwestia przejęcia przez Pana W. jest otwarta, nadal mamy przed sobą 10 grudnia, na który Pan Prezes zobowiązał się coś nam przedstawic (osobiście myslę, że to będzie 11-ego, bo jak pisał ta obietnicę, to wtedy zapowiadali NWZ na 10.12, a dopiero potem korygowali).
Jedyne co mi sie nie podoba, to te ruchy kursu - nie wiem, czy to nowy animator tak szaleje, czy rzeczywiście ktoś się pozbywa większych ilości, a może LB poprzez giełdę pozbył się swoich resztek i na tym się zakończy wywalanie (po ostatniej transakcji zostało im niecałe 2 mln. sztuk - to by pasowało)
Niewiadoma zawsze jest ciężka, ale to nie powód, żeby snuc pesymistyczne wizje.
Zawsze zostaje zaproponowanie Panu Sz. żeby odkupił ode mnie po 0,35 :)))