• -20 nieźle-jutro też -20?-hahahah pozdrawiam Autor: ~kosmaty50 [91.210.48.*]
    -20 nieźle-jutro też -20?-hahahah pozdrawiam
  • Re: -20 nieźle-jutro też -20?-hahahah pozdrawiam Autor: ~Zenith TM [188.33.217.*]
    Witaj, jeżeli chcesz wiedzieć na pewno, czy to tylko zabawa, analogiczna do kupowania na górce po jednej akcji, czy prawdziwa podaż to połóż z 5000 papierów na S 76 gr. Jeżeli Ci zabiorą to znaczy, że podaż jest tylko "zabawą" a popyt jest jak najbardziej prawdziwy. ;)

Można to później powtórzyć na 65 groszy ;)
  • Re: -20 nieźle-jutro też -20?-hahahah pozdrawiam Autor: ~Zenith TM [188.33.217.*]
    Jeżeli ktoś ma problem z wyceną wartości papieru to niech sobie policzy, że spółka która w tym roku powinna mieć ponad 12mln przychodu będzie warta 560tys jeżeli cena spadnie do 50 groszy ;) (tyle kosztuje mieszkanie 3=4 pokojowe w Warszawie w budownictwie z PRL...

• PS Autor: ~Zenith TM [188.33.217.*]
    W ubiegłym roku chyba mieli 120tys dochodu netto a w tym powinni mieć jeszcze więcej pomimo inwestycji i wydatku na targi. ;)
  • Re: PS Autor: ~kosmaty50 [91.210.48.*]
    ja wszystko rozumiem-ale po to się gra na tym rynku a nie na głównym-że obarczony on jest większym ryzykiem ale jeśli się uda to przynosi szybki i w miarę wysoki zysk-tutaj zaś nie wiadomo ile to będzie trwało zanim ktoś kupi z tyś sztuk-bo tak to wygląda-obrót właściwie zerowy-nie ma go i nawet jeśli zarobisz coś po roku to należy to uznać za porażkę stratę-przynajmniej na tym rynku.tak uważam.miłego siedzenia i patrzenia aż znowu ktoś kupi sztukę.pozdrawiam.
  • Re: PS Autor: ~Zenith TM [31.174.97.*]
    Widzę, że wystawiłeś swoje zabawki na S. ;)
    Szkoda, że zbrakło Ci cierpliwości, ale szczerze życzę powodzenia na "nowej drodze życia". ;)
    Pozdrawiam
    nie wystawiłem-ale szkoda mi po prostu zainwestowanej kasy-nie mam jej za dużo guru giełdowym nie jestem-i żal bo gdzie indziej mogłem coś...a szkoda gadać
    Kolego, nie żałuj straconych okazji ponieważ wykończysz się psychicznie, nigdy nie wiadomo jak zachowałby się na tej niebywałej okazji, gdybyś ją kupił. Będąc z boku inaczej ocenia się papier. Jestem na giełdzie od początku 2006 roku, więc wiem co mówię.;)

Większość niezarobionej kasy "straciłem" nie dlatego, że nie wszedłem w papier, ale dlatego, że wyszedłem za wcześnie. Ostatni przykład, latem kupowałem BGE od 6 do14 groszy (średnia ok 9 groszy) i opchnąłem ze średnią 72 grosze, teraz dochodzi do2,3 zł...
    BGE przed odpałem miało mniejszy obrót tygodniowy niż Alda, nawet gdy ruszyło BGE obrót był marny, dopiero powyżej 60 groszy było czym grać;) Tutaj zapewne dopiero powyżej 4 zł obroty znacznie wzrosną.

Jednak to Twoja kasa, sam podejmij decyzję. ;)
  • Re: PS Autor: ~kosmaty50 [188.33.3.*]
    i jeszcze wjebałem się w mgames-ale mam dni-masakra.
  • Re: PS Autor: ~kosmaty50 [188.33.3.*]
    też byłem na bge od 0.20 do 0,90-tez już trochę gram, przezyłem np bankructwo tory-nie wiem czy znacz z głównego.
  • Re: PS Autor: ~Zenith TM [31.175.134.*]
    Bardzo miło wspominam agonię Toory, konając pięknie spadała a co jakiś czas regularne mocne drgawki na których można było ładnie zarobić. ;)
  • Re: PS Autor: ~Zenith TM [31.175.134.*]
    Wydajmy na Aldę jeszcze po 10K (w czwórkę) i zaraz zobaczymy 4-6 zł. Poprawi Ci się humor. ;)
  • Re: PS Autor: ~nestor [95.158.97.*]
    To fakt, papier balonem nie jest, a i ma dobre podwaliny pod to zeby na nim spekulacyjny wzrost zrobic. I nie byloby problemem 1000%. Pytanie, czy beda zainteresowani?...
    i co mie podkusiło taki g. kupić(mam na myśli mgames)-co raz takie głupoty strzelam, idzie dobrze trzymam się z daleka od takich spółek-nagle bach enter i kupuję licząc na szybki zysk(no idiota jestem).
    Nie martw sie. Ja kupilem stergames ze srednia 1,2... a teraz buja sie miedzy 0,6 a 0,67 :) zamiast realizowac zysk przy 1,5 to czekalem nie wiadomo na co, a potem jak zaczelo spadac stwierdzilem, ze nie ma co panikowac, a tu kazdego dnia coraz nizej.... mam tez ta Alde, potencjal ma, ale czy ruszy to sie zobaczy, bo poki co to obroty rzedu paru zlotych...
    mimo wszystko stergames chyba lepszy-ja też na nim grałem-mgames to padaka totalna-spada jak kamień w wodę-mam za 0,43- i nie wiem co robić-20% w plecy to jeszcze nie tak dużo
    no i stergames trochę do przodu jestem (w sensie juz nie 50% w plecy;)). Wniosek, dobrze, ze nie sprzedawalem. Na Twoim miejscu tez bym mgames nie sprzedawal na stracie, bo pewnie odbije, zwlaszcza ze dzis nie bylo tak zle.
  • Re: PS Autor: ~kosmaty50 [31.175.61.*]
    po takich spadkach 2 grosze do przodu przy śmiesznych jak na tą spółkę obrotach-moim zdniem to korekta niestetyy dalszych spadków-obym był w błędzie.pozdrawiam.
  • Re: -20 nieźle-jutro też -20?-hahahah pozdrawiam Autor: ~Zenith TM [31.175.198.*]
    Witam Panowie, ciekaw jestem jak sprzedały się stojaki choinkowe systemu EASY FIX. ;)
    Miedzy innymi od tego zależy wycena naszego papieru. Hurtownie już dawno kupiły, więc zarząd już wie ile kasy zarobiła spółka.

Mogliby w raporcie pochwalić się, czy rynek docenił ten produkt.

- „W 2011 roku do naszej oferty produktowej wprowadziliśmy stojak choinkowy EASY FIX JUNIOR, którego pierwsza partia pilotażowa spotkała się z uznaniem klientów w minionym roku. Są to stojaki wykonane z plastiku, lżejsze od stalowych i bardziej poręczne dla klienta końcowego. W ubiegłym roku ukończyliśmy również prace nad wdrożeniem nowoczesnej technologii Alda-Therm umożliwiającej nanoszenie nadruków reklamowych na powierzchnie produktów malowanych proszkowo. Chcemy w ten sposób pozyskać większą liczbę klientów instytucjonalnych.” – tłumaczy Marek Fryc
[x]
UNIVERSE 28,71% 6,50 2025-11-12 10:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.