• jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~ja [78.8.14.*]
    9 listopada mija termin zglaszania roszczen i jak sad nie bedzie sie lenil to 2-3 tygodnie i mamy zatwierdzony uklad.Co wtedy zrobi biedny rankor ?
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~pixel [77.65.85.*]
    Już ty się o niego nie martw - on swoje już zrobił. Wykrakał i przewidział co trzeba >!>!>!>!>!>!>!>!
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Jak to co? - bede nadal irytował cię swą bomiironia i bomisceptycyzmem... ;-D
    Ale fajnie wiedzieć, ze jest kolejny bomifan, któremu paranoicznie zenek utozsamia się z rankorem... ;-D
    Ale w takim razie ty jesteś hehepłaczek pod innym nickiem ;-D

A co do zgłaszania roszczeń...
    Niektórzy juz tu wczesniej cieszyli sie przy rabacie, ze bedzie sprzedany, a bomi na tym zarobi... A potem - ogłoszenie upadłosci likwidacyjnej... ;-D

Na razie to znika bomiwtopiona kasa a nie ja... ;-D

Ale mozesz liczyć na przerwę świąteczną, jeśli nie zleci na 0,16 ;-D
    O ile bomi dotrwa do Gwiazdki ;-D

Bo to wciąż spadajaca gwiazda... ;-D
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Bomihehusiu vel ja-bomipłaczku... ;-D
    Odpowiedz, co będzie jak w rynek pójdzie 11 mln akcji kupionych po 0, 92?
    Potrafisz odpowiedzieć?...
    Pociesz bomiwtopionych i wyjasnij, co to rozwodnienie... ;-D
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~ja [78.8.246.*]
    1. Nie pochlebiaj sobie , nie jestes w stanie mnie zirytowac , co najwyzej wzbudzasz wspolczucie !
    2.co bedzie jak w rynek pojdzie11mln akcji ? ano nic nie bedzie bo "pojda" tak samo jak jak te co to juz 3 miesiace obiecujesz ze pojda w ryek a ja jakos nie widze komunikatow o wyjsciu wiekszosciowych :) .udajesz glupiego czy jestes ? w czyich rekach jest te 11 mln? a moze za darmo je dawali ?
    Pracuj pracuj rankorku bo to juz ostatki twojego pisania , mnie osobiscie to zwisa zwiednietym kalafiorem co piszesz , nigdy nie kieruje sie wpisami na forum przy inwestowaniu.Ale bawi mnie twoje zadufanie w sobie.
    A własnie, ze pochlebiam, bo wkurzają cię moje posty..;-D
    A raczej to, jak wiele mam racji... ;-D

Nic nie bedzie? Rynek, ot tak, wchłonie sobie 11 M akcji i kurs nawet nie drgnie?...
    A kto niby to zbierze? i pod co? pod franczyzę i zyski z niej? ;-D

Kolejny raz piszesz o większościowych... ;-D
    Wymień, ile marteria i supernówka ma tych akcji i ile są one warte oraz jaka stanowią część ogólnej ilosci akcji...
    Ale mi większościowi... ;-D
    W czyich rękach jest te 11M - w rękach bominaiwnych ubranych bomicwaniaków, którzy liczyli na wielki zarobek, a nie mają ani akcji, ani kasy...;-D

No i nie musisz się chwalić, ze wisi zwiędnięty kalafior...;-D
    Ale nie dziwię się...
    Masz bomi - tak mi przykro...;-D

Mnie też bawią twoje posty... ;-D
    A bomi dalej wypada z obiegu... Innym swię opłaca ;-D

http://www.dlahandlu.pl/handel-wielkopowierzchniowy/sieci/piotr-i-pawel-zajmuje-kolejna-lokalizacje-po-bomi,25159.html
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.165.130.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.238.191.*]
    O, melchize-bomi-zdychacz podszywa sie pode mnie... ;-D
    Jak załosnie, ze tylko na tyle go stać... ;-D

A od kiedy ty tak sie boisz moich postów, ze az podszywasz sie pod mego nicka?... ;-D
    Bomibiedactwo zdesperowane i przestraszone postami rankora... ;-D

Ale poprawię ci humor... ;-D

Rok temu (4 XI 2011), jeszcze przed wynikami za 3Q, kurs bomi wahał się intradejowo 4,27 - 4,40...
    Szczęliwi ci, którzy wtedy uratowali kasę... ;-D

Bo potem szybko kurs zjechał (29 XI 2011) na 2,29...

Zaś teraz nawet 0,25 nie ma...;-D

0,16 -> 0,09...

Niemozliwe?... Zobaczymy... ;-D
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    9 listopada mija termin zgłaszania wierzytelności do układu. Fakt.

Błędem jest myślenie, że sąd rozpatrzy sprawę w 2 - 3 tygodnie i sprawa układu się skończy. Sąd może co najwyżej przybić pieczątkę pod tą listą wierzycieli.

Gdy sąd "przybije pieczątkę" - lista wierzycieli wchodzących do układu zamknięta, to rozpocznie się najtrudniejszy okres: NEGOCJACJE z wierzycielami. To od nich, a NIE od sądu zależy, czy układ zostanie zawarty.

Zamknięcie listy wierzycieli 09, listopada dopiero pokaże jaki garb długów na prawdę dźwiga BOMI. To znaczy jakie długi są chętne na masę upadłościową. Długi po ogłoszeniu upadłości dalej będą. Nie znikną. Mimo, że nie mają prawa do zaspokojenia z masy upadłościowej - to znaczy, że jeśli Bomi przetrwa, zaspokoi wierzycieli sprzed upadłości, to będzie musiał spłacać długi z okresu upadłości. No po prostu Bomi - kura, która przez najbliższe 8 lat będzie znosić same złote jaja.

Do tego strata za Q3 ogłoszona w tydzień później.

Brać, brać - drożej nie będzie!

.

Brakuje jeszcze do pełni zabawy,
    że "hehe" vel "ja" napiszą, iż dywidenda będzie... ;-D

I że potem będzie split z resplitem jednoczesnie oraz nowa emisja pod skup w celu umorzenia i dalszej odsprzedaży... ;-D
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~ja [78.8.139.*]
    sporadycznie czytam twoje pisanie bo szkoda mi czasu na dyskusje z czlowiekiem o takiej charakterystyce

zaburzenie osobowości, w którym występuje wzorzec zachowań zdominowany nastawieniem wielkościowym (w wyobraźni lub na jawie), potrzebą bycia podziwianym, brakiem empatii i niezdolnością do przyjęcia perspektywy innych osób.
    pretensjonalne poczucie własnego znaczenia (np. wyolbrzymianie osiągnięć i talentów, oczekiwanie bycia uznanym za lepszego bez współmiernych osiągnięć)
    zaabsorbowanie fantazjami o nieograniczonych sukcesach, władzy, błyskotliwości, pięknie lub idealnej miłości
    wiara, że jest się kimś "szczególnym" oraz wyjątkowym i że można być w pełni zrozumianym tylko przez innych "szczególnych" ludzi
    itd.
    No i popisałeś sobie... ;-D
    Odreagowałeś swą bomifrustrację?...
    Problem w tym, ze nic o mnie nie wiesz poza tym, co chcę bys wiedział i myslał... ;-D
    Gdyby6m chciał byc podziwiany, czy pisałbym, jak piszę, byś ty mógł sie o mnie wymądrzać, ze wiesz o mnie tak wiele i trafinie?... ;-D

To ty masz problem ze spojrzeniem na bomi moimi oczyma i brak ci samokrycyzmu, by przyznac się ześ wtopił, a ja od dawna mam rację.
    Oczekujesz empatii? A moze jeszcze wspólczucia?
    To przyjmij, ze moja empatia była w tym, kiedy cię ostrzegałem przy kilku zetach, bys ratował kasę, ale ty wolałeś być arogancki i mądrzejszy... ;-D
    No i masz co masz, a ja mam z ciebie uciechę, kolejny bomirankoroużalaczu...;-D

Ja tu robię za bomipajaca, ale to ty masz bomi i jesteś w swych żalach załosnie grot5eskowy...;-D
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~ja [78.8.139.*]
    dla scislosci!
    Rozmowy z wierzycielami trwaja juz od dawna i lista najwiekszych jest juz dawno zamknieta.
    9 listopad to poprostu ustawowy wymog ktory blokowal decyzje sadu.
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    Zamknięta?

To jaka jest ta kwota zadłużenia, która będzie zaspokajana z masy upadłościowej?

Jakie jest zadłużenie, które powstało po zgłoszeniu upadłości, które, jeśli BOMI przetrwa, też będzie musiało zostać spłacone?

Ile BOMI ma gotówki, bo żaden bank kredytu przez 8 lat nie udzieli?
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~ja [78.8.130.*]
    ano zamknieta ! masz jakies watpliwosci ? to na jakiej podstawie sad zgodzil sie na postepowanie ukladowe ? a moze w bankach pracuja debile i czekali na 9 listopada zeby zglosic wierzytelnosci ?
    kwota zadluzenia ? ok 230 mln i nic nie bedzie zaspokajane z masy upadlosciowej bo nie bedzie zadnej upadlosci tylko uklad .
    ile bomi ma gotowki ? no tu to juz sie osmieszasz ,zadaja takie pytanie w tym momencie .
    zaden bank przez 8 lat nie udzieli kredytu ? a to sie jeszcze zobaczy :) za jakies 2-3 tygodnie juz moze .
    reasumujac : psy szczekaja ,karawana jedzie dalej :)
    Bomi fani to jednak jakiś szczególny gatunek.

"ano zamknieta ! "
    5. listopada nie była zamknięta.

"masz jakies watpliwosci ? to na jakiej podstawie sad zgodzil sie na postepowanie ukladowe ?"

Nie na postępowanie, a na upadłość układową. Sąd zgodził się na upadłość układową na podstawie wyliczeń zadłużenia przedstawionego przez Zarząd, a te wyliczenia mogą odbiegać od rzeczywistości.

"a moze w bankach pracuja debile i czekali na 9 listopada zeby zglosic wierzytelnosci ?"

A dlaczego nie? Dla wierzycieli nie ma znaczenia, kiedy zgłoszą swoje roszczenia, ważne aby to zrobili przed 09. listopada.

"kwota zadluzenia ? ok 230 mln"

To jest minimalna kwota zadłużenia podana przez Zarząd 4 miesiące wcześniej

"i nic nie bedzie zaspokajane z masy upadlosciowej bo nie bedzie zadnej upadlosci tylko uklad . "

Upadłość już JEST! A Bomi ma obowiązek na wszystkich dokumentach BOMI S.A. w upadłości (narazie) układowej.
    I wierzyciele zgodnie z postanowieniem sądu będą zaspokajani z masy upadłościowej - poprzez wyprzedaż swojego majątku.
    To postanowienie JUŻ jest, ale rasowy bomifan o tym nie wie.

"ile mi ma gotowki ? no tu to juz sie osmieszasz ,zadaja takie pytanie w tym momencie"

Dla bomi fanów wszystkie pytania o kondycję BOMI są śmieśzne: o ilość gotówki, o wielkość zadłużenia, o sposób w jaki Bomi będzie zarabiać, i czy w ogóle, o to czy wierzyciele przyjmą układ. Dla rasowego bomifana takie pytania nie istnieją.
    .
    "zaden bank przez 8 lat nie udzieli kredytu ? a to sie jeszcze zobaczy :) za jakies 2-3 tygodnie juz moze . "

Żaden, bo w razie ogłoszenia upadłości likwidacyjnej jego wierzytelności nie weszłyby do listy z 09. listopada, więc nie odzyskałby ani grosza.
    Za 2-3 tygodnie Ty, ani nikt inny, niczego nie zobaczy. EWENTUALNE zawarcie układu, przypominam układ z wierzycielami nie jest jeszcze zawarty, nastąpi najwcześniej w styczniu 2013r.

reasumujac : psy szczekaja ,karawana jedzie dalej :)
    Tak, jedzie dalej - ku przepaści, ale bomifani z powodu przegrzania widzą fatamorgany raju.
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~ja [78.8.130.*]
    i popelniles blad ,hahahah
    trzeba bylo chociarz z godzine odczekac miedzy postami bo jakos nie wierze w zbieg okolicznosci ze rankor i zenek pojawiaja sie w tym samym czasie .Nie mam juz wtpliwosci ze rankor vel zenek to jeden trol
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: gosc1313 [85.222.86.*]
    bipolar....

pisałem już o tym...
    Tiaa...;-D
    Masz rację.
    Ty i hehe to jedno... ;-D
    Podciągnij się niedouku z ortografii, bo tak się kompromitujesz tą swoją załosną radością z zenkorankorowych paranoi, ze pisać poprawnie nie umiesz.

No i pewnie sam pod różnymi nickami chyba piszesz, skoro ci się w oczach dwoi... ;-D
    Niedługo każdego, kto się z toba nie będzie zgadzał, bedziesz z zenkiem albo rankorem klonowaqł w swej bomidesperacji... ;-D
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: gosc1313 [217.16.108.*]
    Z nieukami nie rozmawiam....

bipolar.....

to po angielsku....

ale skąd to możesz wiedzieć "niedouku", skoro cały czas spędzasz na forum, zamiast uczyć się języków obcych...

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    Sam jest niedouk. I to podwójny ;-D
    Raz, że nie umiesz zauważyć, iz post o ortografii nie był do ciebie
    dwa - ze twój bomiwtopiony towarzysz bominiedoli nie umie napisać poprawnie "chociaż".

A koro tegto nie zauważyłeś, znaczy ze siedziś w swej rozdwojonej jaźni przez bolesną bomiwtopę... ;-D
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: gosc1313 [217.16.108.*]
    dobranoc wszystkim....

Nie dać się zmanipulować......

Będzie dobrze, przynajmniej krótkoterminowo....

do 42 groszy dojedziemy....

Bo będzie lada dzień podbitka....

co potem? Nikt nie wie....

Może i czarna dziura....

I don`t care...

pozdrawiam tych, którym się chce kopać z koniem i jego koniarzami...

poostałym mówię
    BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    >Będzie dobrze, przynajmniej krótkoterminowo....
    Dla tych, co sprzedali... ;-D

>do 42 groszy dojedziemy....
    za 4 akcje ;-D

>Bo będzie lada dzień podbitka....
    Będzie - pod kolejne ubieranie... ;-D

A potem bomibuczenie z bomirozpaczy... ;-D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.10.140.*]
    A Ty nie masz posranego życia?

Cały dzień monitorowania forum. Cały dzień obawy, że coś rankor2 napisze, co trzeba będzie skontrować.

rankor2, tak samo jaki i ja, ma uciechę z pisania na forum, a Ty masz akcje.
    "bipolar"

po angielsku oznacza chorobę afektywną dwubiegunową: rozpacz - euforia, na przemian.

Czyż to nie charakteryzuje wybornie bomifanów?

Czy tym razem znów się nie uaktywnił "profesor" z Wielkiej Brytanii?
    Co mylił amitryptylinę z amiNOtryptOliną.
    Ja popełniłem błąd? Gdzie?

To Ty popełniłeś błąd kupując BOMI.

Ty dalej popełniasz błąd: zatykasz uszy, zamykasz oczy, wierzysz w fatamrogany Bomi zysków.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.10.140.*]
    O!

As-iorek!

Specjalista od warzyw, ale nie od BOMI!
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~Zenkor2 [62.87.243.*]
    BUUUUUUUUU!!!!!
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~Zenkor [31.174.196.*]
    rankozenki caly dzien siedza cicho to chyba czas na wzrosty ? hahaha
    Nic z tego... ;-D

Mówisz i masz...
    Wzrosty?! - po zaliczeniu kolejnego historycznego minimum moze nastąpi jakieś odbicie tego zdechłego bomik(n)ota...

Nie wytrzymałes do konca sesji... ;-D
    No to chyba widzisz, że już nawet po 22 gr nie chcą brać... ;-D

Wzrosty bedą, jak sobie obrócisz wykres do góry nogami... ;-D

Fundamentalnie - brak podstaw do wzrostów.
    Technicznie - jest wybicie dołem z niedawnego kanału rzekomo wzrostowego.
    Kurs podąża nadal w KT i DT trendzie spadkowym ku HISTORYNYM MINIMUM.
    Wsparcie na 22 gr stało sie teraz oporem.
    Po lewej pustki...

Popyt zerowy.
    Podaż tylko czeka na jakąkolwiek podbitkę.
    Obrót na poziomie warzywniaka w bomi... ;-D
    Ale zobaczymy, co bedzie pojutrze (bo watpię, by winiki podali pr5zed sesją)... ;-D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.21.181.*]
    Chciałeś wzrostu to go masz.

Za 30PLN ktoś Ci go wygenerował o 17:30.
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~Zenkor2 [78.8.240.*]
    nie wazna podbitka bo oczywiscie ktos sobie zart zrobil :) wazne jest to ze nie bylo sypania a insaiderzy zapewne juz znaja wyniki
    Żart sobie zrobił, bo tanio kosztował - 30PLN.

A może nie żart, tylko chciał zrobić Ci przyjemność?
    Wielki gest za 30 PLN, aby Zenkorowi2 zrobiło się miło, że przewidział wzrost.
    Dobroć ludzka nie zna granic tym bardziej, gdy tanio kosztuje.

Sypania nie było i skupu nie było. Było takie dyskretne wywalanko.
    Szkoda! Bo gdyby była obsuwka, to byłaby szansa na odbicie.

Insaiderzy?!

Insaiderzy nie wyszli?

A kim oni są?
    Gwiazdy z IDM, które w porę nie wyszły z innych spółek, które splajtowały?
    Co inwestycja, to wtopa!
    Najrentowniejsza działalność to emisja własnych akcji.
    Najzabawniejsze ich inwestycje to zakup obligacji tych spółek, które splajtowały. Obligacje nie dają nawet prawa głosu na WZ. Nie dają posadki w RNz.

A może Buchajska, Sanwil i spółka - kolejne gwiazdy parkietu.

Trzeba było wystawić 0,24, to zobaczyłbyś jak zaczęliby Ci sypać.

A mnie interesuje, czy w raporcie będzie jakaś uwaga w stylu tekstu znalezionego na forum innej spólki:

"sytuacja wskazuje na istnienie istotnej niepewności, która może powodować istotne wątpliwości co do zdolności do kontynuowania działalności."... ;-D
    Rankor2!

Rozbawiłeś mnie setnie!

" istnienie istotnej niepewności"
    Istotna niepewność!

Jak dla mnie to: "gorący lód"
    Albo istotna albo niepewność.

I tak owieczki podążają za istotnymi niepewnościami...

To mój cytat cię rozbawił...;-D
    Ale chyba pochopnie uznałes to za oksymoron... ;-D
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~Zenkor2 [78.8.13.*]
    odswieżam temat ,rankozenki wkrotce pojda na bezrobocie .
    tak ze spokoj i nie karmic trola :)
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~zenkor2 [78.8.149.*]
    gdzie jest rankozenek ? czemu nie krzyczy ze ubieraja ? :)
    Chciałem ci dać czas, abyś sam do tego wniosku doszedł.
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~Majkel [89.77.157.*]
    Dnia 2012-12-07 o godz. 22:46 ~Zenek napisał(a):
    > Chciałem ci dać czas, abyś sam do tego wniosku doszedł.

nie. Po prostu były wzrosty i wtedy musiałeś się schować, bo nie wiadomo było co z tego wyniknie. Teraz kiedy kurs się osunął wychodzisz ponownie na wierzch i klata do przodu :D

Zrobimy tu taki rajd wkrótce, ze znikniesz ponownie :D
  • Re: jeszcze 3-4 tygodnie i rankor vel zenek zniknie Autor: ~koop-ciuszek [31.174.46.*]
    Majkel, a ja widzę, że ty tylko czekasz, kiedy podszczypać zenka czy rankora. Dziecinada. Bo to wciąż oni, niestety, jednak mają rację co do bomi.
    Majkel, jako rasowy bomifan czytasz tylko, to co jest dla Ciebie wygodne, aby nie psuć sobie humoru.

Wielokrotnie pisałem, że Bomi potrafi organizować 1-2 dniowe imprezki. Można na nich zarobić. Chodzi o to, żeby nie wsiadać do windy, która właśnie mija ostatnie piętro. Chodzi o to, aby nie wrzucać PKC, gdy zobaczy się, że winda ruszyła, bo wtedy na pewno wyląduje się na strychu. Imprezka z 04.12 nie różniła się niczym od pozostałych.

O czternastej z minutami, gdy napisałeś swój post było już po wszystkim. Tylko bomifani zanęceni przynętą jeszcze się opychali się. Było to widoczne jak na dłoni.

Czy za każdym razem, gdy ktoś próbuje bujać szalupą mam obowiązek uświadamiania bomifanów, że następuje powtórka z rozrywki?

Siedziałem, milczałem, bo chciałem zobaczyć reakcję na forum następnego dnia. I zobaczyłem, taką jakiej się spodziewałem. Ludzie, którzy nawet się tu po raz pierwszy pokazali, pisali: "no to po wszystkim".

Bomifanom chyba bardziej powinny przemówić do rozumu głosy nowych osób, niż tylko wiecznie kraczący Zenek z rankorem. Po co było ten spontaniczny lament zakłócać?

Nie życzę Ci ani wzrostów, ani spadków. Jeśli spadnie, to stracisz kasę, a cudze nieszczęście nie sprawia mi radości. Jeśli wzrośnie, ktoś inny nabije się w butelkę i w sumie też straci kasę.

Bomi dzisiaj jest ruletką.
    Można w nim ulokować tak gdzieś 5% kapitału, tak gdzieś około 0,19. Jeśli się zwali nawet o 40% to stracimy tylko 2% kapitału. Jeśli wzrośnie o 100% to zyskamy 5% kapitału więcej.
    Fajna zabawa na nudne zimowe wieczory, ale kasy z tego nie będzie.

Są hazardziści, którzy stawiają pełną stawkę. I z nich mam ubaw. Z ich nierozsądku, pazerności, chciwości.

Na ruletce tylko kasyno jest zawsze wygrane. W przypadku Bomi - biuro maklerskie.
  • 4 tygodnie minęły Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    Układu nie ma i nie będzie do połowy stycznia. Co najmniej!

Zenek, więc nie zniknie!
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.