na Google wpisujesz Complex i tam jest strona Complexu ,i najnowsze informacje o spółce Newsletter CMX 9\2012 oprócz tego jest tam jeszcze parę dobrych informacji.pozdrawiam
A tak na poważnie to pomysł z reaktywacją starej marki producenta gramofonów, w momencie kiedy wraca czarna płyta jest ciekawy, Wydaje mi się jednak, że wprowadzanie luksusowych gramofonów pod marką kojarzącą się dotąd ze sprzętem średniej klasy jest ryzykowne. Na efekty będzie pewnie jednak trzeba poczekać kilka lat, aż marka na nowo zakorzeni się w świadomości audiofilów. Jestem jednak miło zaskoczony i trzymam kciuki - sprzęt wygląda na warty tej ceny.
Przeczytałem ten newsletter i.... stwierdzam, że PR mają lepszy niż Tusk i PO. Serio. Fonica - cytat:"Poza wsparciem finansowym nasz
podmiot może liczyć na odpowiednie zaplecze technologiczne w postaci
parku maszynowego zlokalizowanego w Łodzi."... hahahaha - jakie zaplecze? O czym oni piszą! W ZHS'ie?
IQ - owszem konferencja fajna. Ale z tego co sięgnąłem do starych danych to w ubiegłym roku te magazyny notowały pokaźną stratę, dlatego przyłączyli je do wiodącej Spółki.
ZHS - nominowany produkt w konkursie - wszedłem na link i zwyczajnie każdy może zgłosić 5 produktów. A napisali, o nominowaniu... hehehe A swoją drogą, to ten ZHS nie ma najlepszych wyników.
No i na koniec perełka - Kener wchodzi na rynki zagraniczne, nowy katalog i inne pierdu pierdu - zobaczcie ile ta "spółka" robi obrotów i jaki ma wynik - tyle obrotu robi sprzedawczyni warzyw pod moim blokiem działając na łóżku polowym. O stratyach nawet nie piszę
PATRZCIE NA WYNIKI A NIE PR. Egzorcysta! - dałeś się nabrać??? Nie wierzę... do 15'ego listopada będzie raport za 3 kwartał. A potem zjedziemy poniżej 1 zł za akcję
ja się spodziewam nie takich tragicznych wyników .jak Ty to sugerujesz mam pewne przypuszczenie źe tak moźe być.jeźeli się mylę to pewnie będzie tak jak piszesz..i 0.85 będzie ale narazie obstaję przy mojej wersji.15.11 wyjaśni się kto miał lepsze prognozy.pozdr
Egzorcysta - nie mówię że wyniki będą fatalne, ale stawiam, że pogłębi się niekorzystna tendencja obserwowana od wielu miesięcy. Patrzę tylko na główne parametry oraz otoczenie. 4 kwartał będzie jeszcze gorszy bo wejdą odkładane straty z wielu spółek. Plus do tego otoczenie - niekorzystne. No i ciekawostka - zauważyłeś jak rozrasta się ta Grupa pod względem ilości Spółek???? Zobacz ich jakość ... wnioski proste...Każda bańka kiedyś pęka.
sz.Panowie może gramofony uratują CMX w co wątpię ale kto uratuje nas przed chorobą chciwości .Zamiast pojechać w góry i oglądac złotą polską jesień siedzimy przed kompami i liczymy straty bo wchodząc na giełdę chyba nikt nie liczył na zarobki .Z góry było wiadomo że utopimy pomimo to weszliśmy jak to sie nazywa zaraz-zaraz (tępota ekonomicz\na) czy amok zaślepienia- a może paranoja finansowa .Nie Panowie to przerost ambicji albo przerost własnego EGO nad rozum.em i rozsądkiem.Niestety mnie to też dotknęło. co muszę z żalem przyznać
Nigdy nie naciągam nikogo na akcje pisząc do ilu to mogą dojść.ale teraz uwaźam źe to dobra pora na powolne kupowanie.ja jestem w nie
najgorszej sytuacji pomimo źe znaczą większość sprzedałem ze stratą . to w tej chwili mogę je odkupić znacznie taniej.co zaczełem czynić ale bez gorącego
czoła.pozdr
moja analiza dotycząca FF sprawdza się ,drobni odali sporo akcji,a wiadomo kto je zbiera, kupować, czy nie ,na to pytanie odpowiedzieć nie jestem w stanie, ja osobiście w ostatnich tygodniach trochę odkupiłem w przedziale 1,26 1,10 i narazie nie kupuje, zacznę kupować ja będą obroty i kurs przebije 1,35 , wcześniejsze kupno to nie potrzebna
mordęga,pozdr
ale mimo wszystko jest lepszy niź Ty zakładałeś.Jak bym był Prezesem tej spóki to byście spiewali o mnie piosenki i pisali wiersze.12 pln w ciągu 6 miesięcy
gwarantowane
pozdr
pisałemże będzie strata około 0,5-1 mln. Jest prawie pół miliona. A Ty patrzysz na wynik narastająco a ja mówię o kwartale. I faktycznym wyniku a nie tylko operacyjnym.