• Grecja wytyczyła kierunek Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Szanowni koledzy i koleżanki też,
    Dzisiaj pozwólcie, że zajmę się nieco innym aspektem agresywnego, chamskiego kapitalizmu, przed którym tak bardzo przestrzegał wszystkich Polaków Jan Paweł II.
    Trudno zapewne powiedzieć o Chodziku Księżycowym, że jest katolikiem, ale bezsprzecznie postać tego jedynego wielkiego Polaka ostatnich 20 lat jest w jego oczach świętością niepodważalną. Kościół w Polsce pomału ale konsekwentnie zsuwa się po równi pochyłej i tylko patrzeć jak w ciągu najbliższych lat zostanie skierowany na boczny tor. W sumie trudno się dziwić skoro jego wysocy przedstawiciele dają tak jednoznaczny przykład nieliczenie się z nikim i nigdzie, wpadając po pijaku na przydrożne barierki. Jak to się mówi delirium tremens ogarnia wszystkich dookoła a prowadzona przez senatorów i posłów wieloletnia wojna domowa wyniszcza ten naród. Staliśmy się też bezsprzecznie jedynie dostarczycielem podzespołów i części zamiennych dla największej gospodarki europejskiej jaką stanowią wielkie Niemcy.
    Niemcy, które jak przypomnę przegrały dwie wielkie wojny światowe. Tym razem zwycięstwo ma im zapewnić nie V2 i Tygrysy, ale ekspansjonizm gospodarczy. Wielu z was zapewne nie wie, że w ferworze walki z opozycją rząd nie zwrócił należytej uwagi na fakt iż kupujemy gaz od sąsiadów ze wschodu o prawie 25 % drożej niż inni. To jednak nie takie ważne w obliczu walki o nienarodzone dzieci, zamrożone komórki i in vitro.(temat zastępczy)
    Jesteśmy bardzo zadłużonym państwem a cały podatek CIT jaki ściąga budżet czyli ponad 40
    miliardów idzie nie na spłatę długu a jedynie na spłatę samych odsetek od niego. Minister finansów z uśmiechem przedstawia budżet zupełnie księżycowy, nie mający szans na realizację. Czy w związku z tym, nie przekroczyliśmy już pewnej granicy, która prowadzi nas dokładnie do miejsca w jakim znajduje się obecnie Grecja czy Hiszpania ?
    Ostatnio rząd podjął strategiczne decyzje. Nie będziemy budować siłowni jądrowej (wydane pieniądze na opracowania i ekspertyzy poszły się pieprzyć a co tam te kilkanaście milionów)
    a skupimy się wyłącznie na gazie łupkowym. Powiem to z całym przekonaniem. To ostatnia deska ratunku i wszyscy rządzący razem z ministrem finansów upatrują tu cudu nad Wisłą.
    Oby, oby ten cud się ziścił, bo w przeciwnym razie zostanie po nas garstka popiołu.
    Jak to kiedyś powiedział o nas Otto von Bismarck ? Po co z Polską wojować. Dajcie im wolność sami się wykończą. Niestety nie potrafimy jako naród ciągnąć tego wózka w jedną stronę dla dobra przyszłych pokoleń. Potrafimy jedynie jątrzyć a walczyć o wolność jedynie z wrogiem zewnętrznym a jak jego nie ma sami skaczemy sobie do gardeł. Pytam się jakie warunki do założenia rodziny ma u nas przeciętny Kowalski. Ano jak dostanie kredyt (jeśli dostanie) to przez trzydzieści lat ma wspaniałą perspektywę na harowanie od rana do nocy na pensje dla prezesa banku. A jak przyjdzie dziecko to już może zabraknąć na ratę. A tym czasem szanowny poseł Palikot zajmuje się trawką i odmieńcami, bo to wydaje się być dziś naszą pierwszoplanową potrzebą.
    Niestety ten naród musi być trzymany za mordę bo inaczej wszystko rozłazi się między palcami jak Amber Gold.
    No dobra a co z giełdą ?

Mamy bezsprzecznie falę ,,C,, Ralpha Elliotta. Jeśli ktoś myśli, że ten kryzys potrwa w Polsce rok czy dwa, to myli się i to bardzo. Przed nami kilka lat naprawdę ciężkich z przejściową poprawą krótkotrwałą. Tak naprawdę albo zaczniemy wreszcie korzystać z gazu łupkowego albo się to wszystko dookoła rozleci tak, że żaden artysta tego do kupy nie poskłada.

Wig 20 utworzył dzisiaj lukę w trendzie spadkowym. Jak wiadomo luki są sygnałami kontynuacji trendu. Jeśli nie zostanie zamknięta w ciągu najbliższych dni to czeka nas poważne tąpnięcie. Martwię się i nie mam pojęcia jak ta niekorzystna sytuacja się w najbliższych miesiącach rozwinie, ale mam coraz mniej nadziei na jakiś pozytywny scenariusz. Patrzycie pod nogi a nie widzicie drogi za zakretem. To tak jak z tą obwodnicą Warszawy. Jest gortowa, brakuje jedynie 30 metrów nawierzchni. Ciekawe ile czasu im zajmie jej położenie. Mam nadzieję, że nie cały następny rok !
    Pozdrawiam wszystkich

Chodzik Księżycowy
  • Re: Grecja wytyczyła kierunek Autor: ~antychodzik [213.238.98.*]
    Idź do Palikota - on lubi " odmieńców " . Marzesz się ostatnio jak baba ! wstań i walcz pl atfusie !
  • Re: Grecja wytyczyła kierunek Autor: ~ed [83.24.27.*]
    co prawda to prawda...jestem w szoku ale się z Tobą zgadzam. dodam że kasę na rezerwę demograficzną już wybrali do zera.
  • Re: Grecja wytyczyła kierunek Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Przyznacie, że nie jestem upierdliwy i nie pojawiam się tu często.
    Patrzę od czasu do czasu na wykres i widzę, że TVN obiera wyznaczony przeze mnie jedynie słuszny kierunek.
    Przyznać muszę jednak , że jest wielu głupoli co chcą walczyć na fali ,,C,, Elliotta z trendem spadkowym i marzy im się wzrost. Panowie to jak zawracanie kijem Wisły !
    Oj będzie płacz i trwoga a jak trwoga to do Chodzika Księżycowego droga !

CK
  • Re: Grecja wytyczyła kierunek Autor: ~123 [195.35.80.*]
    Dnia 2012-11-06 o godz. 10:10 ~chodzik księżycowy napisał(a):
    > Przyznacie, że nie jestem upierdliwy i nie pojawiam się tu
    > często.
    Patrzę od czasu do czasu na wykres i widzę, że TVN
    > obiera wyznaczony przeze mnie jedynie słuszny kierunek.
    > Przyznać muszę jednak , że jest wielu głupoli co chcą
    > walczyć na fali ,,C,, Elliotta z trendem spadkowym i marzy
    > im się wzrost. Panowie to jak zawracanie kijem Wisły !
    Oj
    > będzie płacz i trwoga a jak trwoga to do Chodzika
    > Księżycowego droga !

a ten dalej swoje pierdoly.
    czlowieku ty musisz byc bardzo zakompleksiony w realu albo niezle ci placa ze te wypociny...........
    ludzie cie juz znaja na forum tej i innych spolek i wiedza co sa warte twoje opinie i "troska" o pieniadze innych............ jestes hiena i to upierdliwą.

Jak ma spadac to bedzie spadalo i nie masz na to wplywu, zadnego !!!
    Jak dla mnie moze byc nawet po 5 zl albo mniej.

• Re: Grecja wytyczyła kierunek Autor: ~chodzik księżycowy [83.30.140.*]
    precz z rosyjskim faszyzmem i złodziejami z gazpromu , co nas na 3 000 000 000 zł rocznie okradali przy zgodzie rządu tuska !!!

CK
  • Re: Grecja wytyczyła kierunek Autor: ~mlody [95.112.183.*]
    chora glowa...
  • Re: Grecja wytyczyła kierunek Autor: ~dajcie spokój [79.185.84.*]
    od jutra polecimy ostro w dół .... to będzie twarde lądowanie chłopaki . Pozdro
    No cóż da wesz ciągle się tu pojawia i robi ludziom wodę z mózgu. A wy zamiast sprawdzić IP
    to myślicie , że to są moje wpisy. Trzeba będzie jednak uśmiercić Chodzika Księżycowego na zawsze a ten cymbał co się pode mnie podszywa niech weźmie sobie w spadku wszystkie moje niepowodzenia i nietrafione decyzje.

CK
    bo akurat tutaj nie popełniłem ani jednego błędu. Stawiałem na spadek od początku i tak jest i tak będzie aż wam leszcze rura zmięknie !
  • Re: Grecja wytyczyła kierunek Autor: marcol46 [89.69.145.*]
    jak na razie widzę raczej boczniak a nie spadek więc żadna tragedia,kto zapakował sie poniżej 6,55 może być spokojny i jak zwykle trzeba cierpliwie czekać więc jak zwykle nie ogłaszaj kataklizmu który raczej już był
    Zobaczymy co się stanie jutro !
    Znowu poleci na łeb. Szkoda wielka, że nie widzisz tych spadków.

CK
    No i mamy to co mamy, czyli ambaras !
    Prawdopodobnie dzisiaj RPP utnie stopy o 25 punktów bazowych. To oczywiście dobra wiadomość dla inwestorów ale jak dotychczas nie widać huraaa optymizmu. Wcale się zresztą nie dziwię i nawiążę tu do tytułu mojego całego wpisu. A więc Grecja wyznacza kierunek. Po tym co się stało w ostatnich dniach widać wyraźnie, że podążamy dokładnie tą samą drogą !
    Bo co tak naprawdę się stało ważnego w Polsce ostatnio ? Ano stało się to, że Rostkowski tak obciążył budżet spłatą odsetek od zadłużenia, że teraz staje się konieczna już nie tylko nowelizacja tego aktu prawnego na rok następny, ale nowelizacja na dwa ostatnie miesiące tego roku. Pierwszy kwartał zaś następnego wprowadzi nasz kraj w objęcia recesji.
    Jaka rada ? Ano młodzi dobrze wykształceni, pakować walizki, ostatni gasi światło !

Co do TPSA i TVN to utrzymuję jak najbardziej swoją prognozę i tak:
    TPSA spadnie poniżej 11 zeta do przedziału przeze mnie wcześniej określonego. Coraz bardziej stawiam na jedynie przejściowe uspokojenie przed dalszą wyprzedażą.

TVN ma przed sobą mocne wsparcie które stanowi ostatni dołek. Jeśli zostanie ono pokonanie z zastosowaniem filtra dwudniowego i 3% towego to zobaczycie tak jak prognozuję czwórkę z przodu. Obawiam się jedynie krótkotrwałej pozytywnej reakcji rynku na stanowisko
    RPP. Sytuacja budżetowa Polski staje się niebezpieczna i żadne zapewnienia Rostkowskiego
    w niczym tu nie pomogą !

Chodzik Księżycowy
    Patrzcie na IP, bo jak znam życie zaraz odezwie się sklonowana wesz !
    Zresztą dni Chodzika Księżycowego są w zasadzie policzone. Zniknie jak tylko sprawdzi się prognoza spadku TPSA.
  • Re: Grecja wytyczyła kierunek Autor: ~Wesoły [89.174.58.*]
    Coś nie odniosłeś się do swojego wczorajszego komentarza.... spadek, lecenie na łeb czy jakoś tak.
  • Re: Grecja wytyczyła kierunek Autor: ~Stscho Miętus [212.160.111.*]
    Jeżeli Rostowski to Rostkowski, to Ty drogi przyjacielu możesz być Chochlikiem Księżycowym,bo choć piszesz dużo ,to nie zawsze mądrze. Zawsze jakiś chochlik miesza Ci w głowie.
    No to powiem tak:
    W moich prognozach dla TVN i TPSA nie ma najmniejszego błędu !
    Sytuacja rozwija się z godnie z moim założeniem.
    Co do TVN to po pierwsze dzisiejszy wzrost to reakcja na lepsze nieco wyniki od prognozowanych. Po drugie zaś odreagowanie poprzedniej przeceny. Powtarzam jeszcze raz.
    Nie patrzcie pod nogi, patrzcie na drogę a ta generalnie idzie w dół.
    Jest też pewien warunek na TVN, który powtarzam jak mantre, do znudzenia a brzmi on tak:
    JEŚLI ( to jak mniemam tryb warunkowy !) spółka pokona wsparcie.......itd.
    Pisałem o tym wielokrotnie i powtarzać nie muszę.

Co do TPSA sytuacja wydaje się jednoznaczna a więc dalej spadek do określonego wcześniej przeze mnie poziomu a jaki to poziom to każdy zainteresowany wie !
    Wiecie, to jest tak. Jak ktoś mi zarzuca , że coś się nie sprawdza i to jest rzeczywiście prawda, to ja się zawsze do błędu potrafię przyznać i głowy w piasek nie chowam !
    Tu jednak i podkreślam to z całą mocą nie popełniłem nawet cienia błędu !

Chodzik Księżycowy
    A swoją drogą jak już mnie czytacie, to się najpierw upewnijcie, że ja to JA a nie kto inny !
    Od jakiegoś czasu podaje się za mnie koleś, który nie ma ze mną nic wspólnego.
    Do was nie pisze żaden Chodzik Księżycowy a jedynie jakaś łajza.
    Oświadczam, że nigdy mnie ta spółka nie interesowała !
    Jestem na tym forum od wielu lat zawsze pod tym samym nikiem a końcówka mojego IP to 157.
    Obecnie interesują mnie dwie spółki TVN i TPSA i tam możecie znaleźć moje analizy i opracowania.
    Jeszcze raz powtarzam, gość co się za mnie podaje to palant i takie też są jego wypowiedzi na tym forum.

Chodzik Księżycowy
    Najlepszy analityk techniczny na forum Bankiera.
    Ostatni mój wpis dotyczy podszywanie się pode mnie na IDMSA.
    Jak to zobaczyłem i przeczytałem co ta wesz o mnie tam pisze i namawia ludzi do kupowania tego gniota to mnie jasny szlak trafił na miejscu. Trzeba Chodzika Księżycowego raz na zawsze uśmiercić !

CK
[x]
TVN 0,00% 19,92 2015-09-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.