• Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~LUKA [93.174.93.*]
    ZADANIE NA DZIŚ.

Inwestor YY zainwestował kupę szmalu w spółkę, która mimo cudownych obietnic okazała się niewypałęm. Kurs akcji spada o ponad 90% od debiutu a wolumen i popyt niemalże umarły. Nie ma szansy pozbyć się większej ilości papieru, gdyż popytu po prostu brak.

Co radzicie inwestorowi YY, jakieś ciekawe pomysły na upłynnienie trefnego towaru? Jak można by to najłatwiej zrobić na GPW?

• Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~putin [89.78.92.*]
    sugerujesz, że ing zrobił ruch żeby wyjść?
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~LUKA [93.174.93.*]
    Ja nic nie sugeruje, pytam - hipotetycznie tylko
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~12345 [89.228.148.*]
    Dnia 2012-10-04 o godz. 16:30 ~LUKA napisał(a):
    > Ja nic nie sugeruje, pytam - hipotetycznie tylko

zależy jaka masz stratę
    No ciekawe,
    a jaki wpływ na potencjalne działanie miałąby mieć ta zmienna (wielkość straty)? I co jeśli byłaby stosunkowo niewielka, a co jeśli byłaby ogromna?
    ano jest... przy niewielkich możesz przeczekac a dużych głebsza analiza
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~wojtek do luki [46.113.241.*]
    luka po pierwsze,żeby ing wyszło zrobiło by to na wyższych poziomach 2-3 złote,po drugie- większą ilością akcji,bo ta ilość troche jest śmieszna...te wyjście-to 1-wykazanie straty na koniec roku,pamiętaj po ile nabywali te akcje2-przegrupowanie w portfelu-potrzeba gotówki na inną inwestycję teraz,...założenie Twoje i rozpoczęty post było dobre,tylko zauwaz ,że trochę jak dla mnie małą ilościa akcji wyszli ,coś tu jest nie tak....pozdrawiam
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~pawel [89.70.25.*]
    tak, ING podbil kurs i nakreca handel. poza tym, ze szefowie fundow nie bardzo spiesza sie do wiezienia, to masz calkowita racje.
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~maxymuss [78.24.78.*]
    a co jeśli 2 półrocze będzie rewelacyjne, miedz poszła bardzo do góry , maja ta tym pokaźny zysk!!! odzysk miedzi, uniezależnienie od surowca! uruchomienie montowni akumulatorów na Litwie itd itd firma strategiczna na Ukrainie, dostaną tyle zwolnienia z podatku ile będzie potrzeba, będziesz na koniec roku po 4 zeta kupował!!!!!!!!
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~debest [89.230.215.*]
    Dnia 2012-10-04 o godz. 18:58 ~maxymuss napisał(a):
    > a co jeśli 2 półrocze będzie rewelacyjne, miedz poszła
    > bardzo do góry , maja ta tym pokaźny zysk!!! odzysk miedzi,
    > uniezależnienie od surowca! uruchomienie montowni
    > akumulatorów na Litwie itd itd firma strategiczna na
    > Ukrainie, dostaną tyle zwolnienia z podatku ile będzie
    > potrzeba, będziesz na koniec roku po 4 zeta kupował!!!!!!!!
    bardzo dobrze napisałeś
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~wojtek [46.112.18.*]
    ja tez zaglębiałem się w westę,nawet poszedłem dalej i porosiłem znajomą z ukrainy o rozeznanie,,,jest to firma z dużym potencjałem do wzrostów,tym bardziej,że ukarincy tu mają ponad 70 procent,będe w listopadzie w azerbejdżanie ,sprawdzę czy tam i w jakich ilościach są sprzedawane akumulatory z westy i napiszę wam na forum,przeżuciłem wsz pieniądze z dss na weste,też czasu nie mam grać tu już na krótko ,więc będę czekał,i przyglądał sie co tu się dzieje,rynek wschodni jest bardzo chłonny,do tego odzysk wspomniany przez maxymusa,ja tu widzę więcej plusów niż minusów,a jeżeli chodzi o zadłużenie,owszem wysokie,ale przestudjujcie inne spólki i ich zadłużenia!!pozdr
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~wojtek [46.112.18.*]
    TA ISIC S.A.TematWłączenie spółekPodstawa prawnaInne uregulowaniaTreść raportu:Zarząd informuje o zatwierdzenie włączenie dwóch spółek w Ukrainie, WESTA TRUCK MAŚLANY LTD i WESTA samochodu MAŚLANY LTD. Każdej spółki kapitał zakładowy wynosi 1 mln hrywien (około 125 tysięcy USD). WESTA Dniepr (Cypr) LIMITED, która jest spółką zależną bezpośrednio WESTA ISIC s.a., wynosi 100% właścicielem obu spółek.Firm, zostaną włączone do struktury i zwiększenia sprzedaży baterii.Podstawy prawne: artykuł 56,1 w związku z artykuł 56,6 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej, warunki regulujące wprowadzenie instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz spółek publicznych.
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~Jasko [89.78.72.*]
    Mówią ze jutro jakieś klocki będą;co to takiego???????????
    I jak tam niedowiarki?
    Dnia 2012-10-15 o godz. 17:23 ~LUKA napisał(a):
    > I jak tam niedowiarki?

przy manipulacji mozna kazdy wynik osiagnać
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~nis [62.21.4.*]
    I jak tam nieboraki ,znowu w gaciach mięciutko.
    Dnia 2012-10-15 o godz. 17:42 ~nis napisał(a):
    > I jak tam nieboraki ,znowu w gaciach mięciutko.

ty c*l*u z Wągrowca przyjdzie czas na ciebie
  • Re: Pytanie do tutejszych 'fachowców' Autor: ~wojtek [46.113.241.*]
    trefne to jest ing z swoimi doradcami za 3 grosze,dobrze,że mają marka w reklamach bo by dawno połynęli.a o westę sie nie martw,poradzi sobie bez ing,to tylko jeden z funduszy ,który ma westę ,jeszcze do konca roku kilka razy nagarna pajace,,,
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.