• Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~as [91.212.223.*]
    Czy Zarząd przymusowy który byłby wyznaczony przez sąd ,w spółce Bomi byłby korzystniejszy dla spółki? Jak sądzicie?
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Zobaczymy, czy nie będzie z bomi podobnie...
    Supernova jest niby największym udziałowcem. Piszę "niby" bo nie wiem, jaki jest stan na dziś. Nie wiem nawet, czy byli na walnym, czy zbojkotowali...
    Ale warto poczytać, czy te sprawy i ten scenariusz nie powtórzy się:

http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=1843885

• Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~obserwator gpw [77.254.252.*]
    Autor: ~rankor2 [78.28.33.*], 2012-09-19 15:32
    "Supernova jest niby największym udziałowcem. Piszę "niby" bo nie wiem, jaki jest stan na dziś. Nie wiem nawet, czy byli na walnym, czy zbojkotowali... "

Zaprzeczasz sam sobie. Zbyt dużo czasu tu spędzasz i dlatego kłopoty z pamięcią.

Sam to wkleiłeś na forum:
    Zarząd BOMI S.A. w upadłości układowej podaje do publicznej wiadomości wykaz Akcjonariuszy, którzy posiadali co najmniej 5% liczby głosów na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy, które zwołane zostało na dzień 5 września 2012 roku.

Supernova IDM Fund S.A.
    Liczba głosów – 5.161.103
    Procentowy udział w liczbie głosów na WZA – 27,39%
    Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów – 8,36 %

Marteria Limited
    Liczba głosów – 3.488.427
    Procentowy udział w liczbie głosów na WZA – 18,51 %
    Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów – 5,65 %

Sanwil Holding S.A.
    Liczba głosów – 2.124.800
    Procentowy udział w liczbie głosów na WZA – 11,28 %
    Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów – 3,44 %

Renale Management Limited
    Liczba głosów - 1.546.824
    Procentowy udział w liczbie głosów na WZA – 8,21 %
    Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów – 2,51 %

Dekra Holdings Limited
    Liczba głosów – 1.498.609
    Procentowy udział w liczbie głosów na WZA – 7,95 %
    Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów – 2,43 %

1AL Financial Advisory EEI LTD
    Liczba głosów – 1.345.113
    Procentowy udział w liczbie głosów na WZA – 7,14 %
    Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów – 2,18 %

ING Otwarty Fundusz Emerytalny
    Liczba głosów – 1.000.000
    Procentowy udział w liczbie głosów na WZA – 5,31 %
    Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów – 1,62 %

Maciej Graczyk
    Liczba głosów – 1.000.000
    Procentowy udział w liczbie głosów na WZA – 5,31 %
    Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów – 1,62 %

Zarząd Spółki pragnie wskazać, że w dniu 21 lutego 2012 r. Spółka otrzymała informację o zawarciu porozumienia akcjonariuszy: Piotra Kwaśniewskiego, Sanwil Holding S.A., Agnieszki Buchajskiej oraz Renale Management Ltd w przedmiocie zgodnego głosowania na Walnych Zgromadzeniach BOMI S.A., co zostało przekazane do publicznej wiadomości raportem bieżącym nr 19/2012. W związku z zawarciem porozumienia jego strony posiadały na Walnym Zgromadzeniu w dniu 5 września 2012 r. łącznie 4.101.493 głosów, co stanowiło 21,77 % liczby głosów na WZA oraz 6,64% ogólnej liczby głosów.

Podstawa prawna: Art. 70 pkt 3 Ustawy o ofercie – WZA lista powyżej 5%
    OK, racja.
    MASZ CAŁKOWITĄ RACJĘ!

Miałem na myśli ten stan na dziś i...
    I nbajpokorniej przyznaję się do pomyłki.

Mea culpa i posypuję głowe popiołem. Dałem plamę.
    Sorry...
    Czy ta ekspiacja wystarczy?
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~obserwator gpw [77.254.252.*]
    O.K.
    Musiałem to sprostować, bo jeżeli główny akcjonariusz nie pojawia się na walnym w takiej sytuacji spółki to już nie jest dobrze.
    Co do udziałów Supernova to uważam, że stan posiadania został bez zmian.
    Za chwilę, o 16.30 będzie wywiad z Leszczyńskim w tvn bizn...
    Tam też mają emisje po 10 gr dla "kluczowych" pracowników idm.

No i ta supernova...
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~ms [89.76.227.*]
    dla kluczowych - śmieszne ze aż miło . Ci kluczowi obejmą po 10 gr i zawsze bedą do przodu przed leszczem. Wycyckali znów drobnych !!!!
    Pytanie brzmieć powinno:
    Czy upadłosć Bomi rozwiąże problem złego zarządzania?
    Tam inne pytanie było arcyciekawe: CZY TE AKCJE PO 10 GR DOSTANĄ CI CO INWESTOWALI W DSS, BOMI itd.?...

Niby wziął to na klatę...
    Ale mętnie się tłumaczył.

Ciekawe, ilu z tych, co podtopiło bomi dostanie też marchewkowe akcje za pozostanie w bomi?... ;-D
    jakoś indywidualny jak straci swoje to tylko na forum może się wyzalić.
    Jak makrel w takim dajmy na to Idealnym Domu makrelskim przepitoli sobie kase innych to jeszcze na siłę trzeba go ułaskawiać by został (taki cenny narybek) i akcje trzeba mu tańsze wcisnąć. Chyba tylko po to by już tym razem na nich nie stracił. I gdzie tu logika, sprawiedlwość, Bóg i normalność panie leszczyński???
    Gierki na bomi z emisjami i walnymi do złudzenia są podobne...
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: fiend [91.149.209.*]
    w polsce jest rynek banków, dyskontów i lumpeksów, bomi musi poczekać na zmianę koniunktury (jakieś 20-30 lat)
    tak przewiduję
    Znów zabawa w podbitki na fix i robienie wrażenia popytu,
    byle podnieść o grosik, a potem... nie ma chetnych do kupowania... ;-D

Po 25 gr nie brali, ale jak drożej, to od razu chętnych przybywa... ;-D

Zobaczymy ile wezmą dzis w dogrywce i po ile...;-D
    Bomi wycofa się z e-handlu ?
    http://www.crn.pl/news/wydarzenia/ludzie/2012/09/prezes-a-pl-rezygnuje
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~ktoś [46.151.76.*]
    ...super wiadomość bo ten e-sklep to tylko straty generował.
    A jaki to ma związek z BOMI?
    Zaskakujesz mnie dziś po raz drugi.
    A.pl już dawno rozwiązał umowę z BOMI i podpisał z ( nie pamiętam i nie chce n\mi się szukać).
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~Ciekawy [83.0.134.*]
    Bomi o ile się nie mylę ma pakiet akcji A.pl
    Specjalnie dla Ciebie Ciekawy się poświęcam

http://gielda.onet.pl/apl-internet-wypowiada-umowe-bomi-sa,18726,5207607,1,news-detal

dobranoc
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    Lepiej byłoby, gdybyś wkleił link do Raportu finansowego Bomi.

Bomi ma ca. 20% akcji a.pl S.A.

Bomi oberwie po dupie dwa razy:
    1. a.pl przestał kupować u Bomi
    2. Bomi traci przychody z a.pl, bo zanosi się na kłopoty a.pl S.A.

Nowe infa:
    jedno o tym, ze nic nie pwoiemy:
    http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=1844286

A drugie o tym, ze bomi będzie teraz doradzać, jak (nie) popaść w bankructwo:

http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=1844290
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~pixel [77.65.85.*]
    A co to jest w Statucie że cena emisyjna nowych akcji nie może być niższa niż 2 zł? Czytał ktoś ?>?>?>?>?>?>?
    Możesz sprecyzować?... albo wklej cytat z komentem
    Jakoś nie mogę skopiować z tego PDF-u. Chodzi o podpunkt 7 w punkcie 7 (cena emisyjna ustalana będzie jako nie niższa niż średni arytmetyczny kurs akcji na giełdzie w miesiącu poprzedzającym uchwałę Zarządu o podwyższeniu kapitału w ramach kapitału docelowego i nie niższa niż 2 zł)
    faktycznie jest taki zapis. Albo bedzie to gwóżdx do trumny , albo sąwariaci do objęd=cia po tej cenie. Albo to raczej celowa pomyłka???

powinno wg mnie być cytat "nie niższa niż średnia artmetyczna z okresu miesiąca poprzedzającego uchwałę i nie WYŻSZA niz 2 zeta"
    A wiec już nawet tu pomyłka by próbować podbić kurs????
    Też mi się wydaje że powinno być - nie wyższa niż 2 zł. Ale żeby ten mało widoczny podpunkt w punkcie był umieszczony dla podbicia kursu to raczej przesada >!>!>!>!>!>!>!>!
    to się chyba trochę z opinią zagalopowałem. Pełna zgoda, za dużo teorii spiskowych
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~Jar. [194.60.227.*]
    A może jakiś komentarz z przebiegu sesji od ekspertów?
    Pojawiające się i znikające batony akcji?
    Poranny brak zleceń po lewej stronie i jego cudowne pojawienie się w trakcie sesji - straszenie leszczy/wysypywanie przez grubych?
    Pojawiające się i znikające batony akcji?!... ;-D
    Batony?!... ;-D
    Przy takim obrocie?...;-D
    Na dobrą sprawę to dziś mogło byc tak, ze dwóch drobnych robiło handel po kilka transakcji na godzine... ;-D

I tak od poczatku sierpnia...

Staraszenie leszczy?... ;-D
    Raczej zanęcanie, by chcieli odbierać po 25 gr...;-D
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~Pan Prezes [178.36.35.*]
    Dnia 2012-09-19 o godz. 22:21 ~rankor2 napisał(a):
    > Pojawiające się i znikające batony akcji?!... ;-D
    > Batony?!... ;-D
    Przy takim obrocie?...;-D
    Na dobrą sprawę
    > to dziś mogło byc tak, ze dwóch drobnych robiło handel po
    > kilka transakcji na godzine... ;-D

I tak od poczatku
    > sierpnia...

Staraszenie leszczy?... ;-D
    Raczej zanęcanie,
    > by chcieli odbierać po 25 gr...;-D

rankor2 jaki Ty jesteś mądry inaczej....... wszyscy wiemy jakie masz zadanie, żeby wszystkich odstraszyć i zniechęcić do Bomi.

równie dobrze to mogą być zagrywki tych którzy chcą kupić jak najwięcej akcji jak najtaniej bo co dla nich za problem przelewać z prawej do lewej i przy tym dokupować jeszcze więcej akcji przecież na tym polega gra na giełdzie sam kiedyś wkleiłeś link jak to się robi żeby nie było wiadomo o co chodzi.

W przypadku Bomi właśnie nie wiadomo o co chodzi a jak nie wiadomo o co chodzi to znaczy, że chodzi o kasę a w tym przypadku chodzi o bardzo wielką kasę i wiesz o tym tak samo jak ja i wszyscy inni, więc przestań już z tymi twoimi dyrdymałami bo naprawdę tylko zaśmiecasz forum. I nie gadaj, że wtopiłem po nie wiadomo ile bo ja kupuję i sprzedaję i jak na razie nie straciłem ani grosza na Bomi a zarobiłem już sporo. Nie, nie przechwalam się bo nie ma czym, tylko denerwujące jest jak odpisujesz sam sobie po 3 posty i cały czas narzekasz to jest nie do zniesienia.

Forum jest po to aby każdy mógł się wypowiadać i przedstawić swoje zdanie na temat danej Spółki a nie po to żeby do upadłego powtarzać jedno i to samo w kółko i nie mów, że nie masz w tym interesu bo jakbyś nie miał to dałbyś sobie już dawno spokój z tym pisaniem i naganianiem na spadki " nie mówię tu o tym, że nie zarabiam na tym hehe", ale twoje twierdzenia, że Ty pisząc tutaj w ten sposób chcesz wszystkich ostrzegać przed inwestowaniem w Bomi to jest naprawdę głupie bo jest dużo więcej Spółek na giełdzie przed którymi mógłbyś naprawdę wszystkich ostrzegać, ale musiałbyś wiedzieć o nich coś więcej a Ty tylko bomi i bomi i wynikaz tego, że tak naganiasz na spadki bomi"nie zapłacą inaczej" i wszystko na ten temat rankor2 jak chcesz coś napisać na ten temat co ja napisałem to tylko nie pisz, że niby umoczyłem i takich tam bzdur naprawdę bo to już jest nudne.

rankor2 istnieje jeszcze jedna hipoteza, że to Ty umoczyłeś wszystkie oszczędności życia kupując akcje bomi jak chodziły w okolicach 27zł i nie zdążyłeś ich sprzedać i dlatego tak naganiasz na spadki, ale jeżeli to prawda to jest to bezcenne ty nasz dobrotliwy ochroniarzu naszej kasy hehe

pozdrawiam rankor2 i do usłyszenia wkrótce a ty wiesz już kiedy a jak nie wiesz to masz pecha a dla mnie to jest wiedza bezcenna hehe
    Dnia 2012-09-19 o godz. 23:09 ~Pan Prezes napisał(a):
    /.../ i wynikaz tego, że tak naganiasz na spadki bomi"nie zapłacą
    > inaczej" i wszystko na ten temat/.../

/.../ istnieje jeszcze jedna
    > hipoteza, że to Ty umoczyłeś wszystkie oszczędności życia
    > kupując akcje bomi jak chodziły w okolicach 27zł i nie
    > zdążyłeś ich sprzedać i dlatego tak naganiasz na spadki,
    > ale jeżeli to prawda to jest to bezcenne

twoje posty - BEZCENNE!... ;-D
    Nie jestem ekspertem.

Skomentuję.

W poniedziałek było widać głębokie wahanie. Nie było chętnych na 0,25. Ani po stronie kupujących, ani po stronie sprzedających. Na close pojawiła się podbitka na 0,26. I takim kursem zakończył się dzień. Dla jelenia: dzień otwarty i zamknięty na 0,26
    Tymczasem wisiały grube oferty tak po 250K - 300k po obu stronach: 0,26 i 0,24.

We wtorek (wczoraj) doszło do wyjaśnienia - 0,25 został zaakceptowany jako nowy najniższy poziom. Generalnie obroty miały miejsce przy 0,24. Jakieś 2/3 - 3/4 obrotów. Nie pamiętam.

Dzisiaj.
    Start na poziomie 0,23 - przedwczesny. Oczekiwanie na nastój rynku.

Rynek zaakceptował nowe minimum: 0,25 i tak się bujał. To jest bardzo ważna wiadomość: rynek zaakceptował nowy poziom - 0,25.
    Końcówka na 0,26, to tylko chwilowy kaprys.
    Bardzo ładna biała świeczka - duży optymizm rynku. Start z 0,23, a koniec na 0,26. Proszę się nie łudzić. Dzisiejsze obroty robiło 0,25. Tak samo jak dwa dni wcześniej. Jutro zobaczymy. W piątek grosz w dół.

Tak to będzie topnieć. Po groszu na tydzień.

Niepokojąca obserwacja.
    Jakieś 1/3 obrotów dnia odbywa się koło godziny 10.00 - 11,00 po ustabilizowanym kursie w danym dniu. Wczoraj po 0,24, a dziś po 0,25.

Z drugiej strony. Mamy jakieś 1M kupionych po 0,24 - 0,25. To może tworzyć linię wsparcia. Na jakiś czas. Na jutro, czwartek wystarczy.
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~Pan Prezes [178.36.35.*]
    Zenek do Ciebie to samo co do rankora2 i tylko zmieniam wasze nicki bo nie chce mi się pisać do każdego z was osobno bo gracie w jednej drużynie więc robę tylko kopiuj/wklej

Zenek jaki Ty jesteś mądry inaczej....... wszyscy wiemy jakie masz zadanie, żeby wszystkich odstraszyć i zniechęcić do Bomi.

równie dobrze to mogą być zagrywki tych którzy chcą kupić jak najwięcej akcji jak najtaniej bo co dla nich za problem przelewać z prawej do lewej i przy tym dokupować jeszcze więcej akcji przecież na tym polega gra na giełdzie sam kiedyś wkleiłeś link jak to się robi żeby nie było wiadomo o co chodzi.

W przypadku Bomi właśnie nie wiadomo o co chodzi a jak nie wiadomo o co chodzi to znaczy, że chodzi o kasę a w tym przypadku chodzi o bardzo wielką kasę i wiesz o tym tak samo jak ja i wszyscy inni, więc przestań już z tymi twoimi dyrdymałami bo naprawdę tylko zaśmiecasz forum. I nie gadaj, że wtopiłem po nie wiadomo ile bo ja kupuję i sprzedaję i jak na razie nie straciłem ani grosza na Bomi a zarobiłem już sporo. Nie, nie przechwalam się bo nie ma czym, tylko denerwujące jest jak odpisujesz sam sobie po 3 posty i cały czas narzekasz to jest nie do zniesienia.

Forum jest po to aby każdy mógł się wypowiadać i przedstawić swoje zdanie na temat danej Spółki a nie po to żeby do upadłego powtarzać jedno i to samo w kółko i nie mów, że nie masz w tym interesu bo jakbyś nie miał to dałbyś sobie już dawno spokój z tym pisaniem i naganianiem na spadki " nie mówię tu o tym, że nie zarabiam na tym hehe", ale twoje twierdzenia, że Ty pisząc tutaj w ten sposób chcesz wszystkich ostrzegać przed inwestowaniem w Bomi to jest naprawdę głupie bo jest dużo więcej Spółek na giełdzie przed którymi mógłbyś naprawdę wszystkich ostrzegać, ale musiałbyś wiedzieć o nich coś więcej a Ty tylko bomi i bomi i wynikaz tego, że tak naganiasz na spadki bomi"nie zapłacą inaczej" i wszystko na ten temat Zenek jak chcesz coś napisać na ten temat co ja napisałem to tylko nie pisz, że niby umoczyłem i takich tam bzdur naprawdę bo to już jest nudne.

Zenek istnieje jeszcze jedna hipoteza, że to Ty umoczyłeś wszystkie oszczędności życia kupując akcje bomi jak chodziły w okolicach 27zł i nie zdążyłeś ich sprzedać i dlatego tak naganiasz na spadki, ale jeżeli to prawda to jest to bezcenne ty nasz dobrotliwy ochroniarzu naszej kasy hehe

pozdrawiam Zenek i do usłyszenia wkrótce a ty wiesz już kiedy a jak nie wiesz to masz pecha a dla mnie to jest wiedza bezcenna hehe
    W psychiatrii istnieje termin: "sałatka słowna"

Przeczytaj jeszcze raz swój wpis. Postaraj się dostrzec w nim niekonsekwencje. Pododawaj znaki interpunkcyjne. Podziel go na zdania składające się z mniej niż 10 orzeczeń (czasowników)...

W przeciwnym razie Twój wpis zostanie uznany być może tylko jako "sałatka słowna".
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~ma [89.76.227.*]
    raczej kapucha słowna. BOMI to wisi
  • Re: Jakie są rozwiązania problemów Bomi? Autor: ~różowy [91.212.84.*]
    zeby misterny plan wzial w leb ?
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.