Dodał, że w wyniku przyjęcia propozycji układu przez wierzycieli zadłużenie grupy DSS spadłoby o 55,5% do 331 mln zł z 745 mln zł ( w tym 158 mln zł w obligacjach). Z informacji firmy wynika, że układ wymagałby emisji ponad 120 mln nowych akcji, w tym 30 mln sztuk obejmowanych za gotówkę a pozostałych - za wierzytelności.
czyli tak dług byłby zredukowany o 414 mln , a więc 414000000 : 120000000 = 3,45 i tyle wynosiłaby cena nowych akcji
Ja myślę że te akcje są teraz bardzo tanie i ktoś o tym wie i cały czas zbiera bo mi to na ubieranie nie wygląda. Gdyby było ubieranie to by podbijali i sypali a tu jest odwrotnie ktoś zbiera a póżniej małymi pakietami zbija kurs
jak na bankruta to są BARDZO DROGIE, ale podciągnęli je za uszy do góry (przy niskim obrocie) pod kolejną lawinową wywałkę. Myśleć trochę "YNWESTORY" !!!
UŁOMNE to jest Twoje myślenie, że wpisy tutaj mają jakikolwiek wpływ na kurs.
a ja tylko ostrzegam przed inwestowanie w bankruta, który był tylko pralnią dla państwowych pieniędzy do prywatnych kieszeni. A stracą tylko mali inwestorzy co nie brali udziału w procederze oraz oszukani podwykonawcy
Tak jest, kupowanie jest w dużych partiach zaokrąglonych do 1000, 5000, 7000 itp...
Prywatni inwestorzy kupują już inaczej z dokładnością do jednej sztuki, np: 21, 98, 467 itp...
wówczas cena spada.