spolka nadnie wraz z notowaniami tonie i wizerunek.zero skupu i dywidend od poczatku notowan.w dodatku pioniery na plecach.a co zrobili z pbg energomontazem poludnie czy polimexem-wystarczy zobaczyc na wykresy.niecj joziu dalej czeka to pioniery pokaza mu naprawde gdzie raki zimuja
Jeden mądrzejszy od drugiego. Kupić, zapomnieć, za 1 rok przypomnieć sobie sprzedać i liczyć zyski. Do "kolegi" zakładającego ten wątek. Taka mała rada nie inwestuj pieniędzy, których będziesz potrzebował, za tydzień, miesiąc. Poniewież takie postępowanie wcześniej czy później doprowadzi cię do bankructwa.
Ps z naciskiem na wcześniej. Bez odbioru..... over
Dnia 2012-06-23 o godz. 12:10 ~sterw napisał(a):
> kupilem zapomnialem dzis nie mam nic.nigdy nie wiesz ktora
> rada jest glupia na rynku
Problem polega na tym aby kupić po 3-4 zł i zapomnieć a nie po 70 zł. Zakup po tak niskiej cenie nie daje gwarancji powodzenia ale w przypadku kiedy sprawy pójdą w dobrym kierunku zysk będzie się liczyło w setkach procentów.
Czytając ten wątek mam wrażenie że do czynienia mam nie z ludźmi inwestującymi pieniądze ( czyli z założenia o jakimś intelekcie i elementarnym choć wychowaniu, obyciu , wykształceniu itd) lecz z bandą debili po trzech piwach.
I jest to jeden z powodów dla których kurs spółki zachowuje się tak słabo - po prostu jakaś część akcji jest w rękach "ludzi" którzy nigdy nie powinni znaleźć się na giełdzie.
Oczywiście ten mniej ważny - najistotniejszy jest ten że na rynku budowlano - developerskim mamy bessę ot i tyle.
Na dodatek polityka KNF, państwa polskiego i banków w kwestii kredytów sprawia że tylko nieliczna grupa zainteresowana kupnem mieszkania jest w stanie otrzymać kredyt na warunkach które są "do przyjęcia"
Hossa zaś będzie wtedy gdy ceny mieszkań znajdą się znów na poziomie normalnym a nie wziętym z księżyca , a banki zaczną widzieć interes a nie zagrożenie w finansowaniu zakupu nieruchomości.
Na to jeszcze przyjdzie nieco poczekać ale już teraz warto środki finansowe inwestować w akcje dobrych spółek takich jak JWC.
masz racje-chociaz mam akcje roznych spolek w tym jwc to musze stwierdzic ze na innych watkach duzo jest merytorycznej wymiany a na jwc-zero.jacys przypadkowi ludzie z pojedynczymi wyrazami.najczesciej bluzgi.zero o aktywach spolki jej planach raportach finansowych itd.swoja droga jozek nic nie pomaga notowaniom-zadnych dzialan naprawczych a w polonie poszlo ok.100mln.a tu placz plot i lzy i tak przez pare lat
1. Chyba nie czytałeś ostatnich raportów , właśnie podpisali umowę przedwstępną na sprzedaż nieruchomości w Sopocie - ponad 50 mln.
Z wcześniejszych warte zauważenia jest złożenie pozwu przeciw W-wie , niedawno bardzo podobną sprawę wygrał Polnord.
2. Skąd pomysł że Wojciechowskiemu zależy aby akurat teraz kurs wyglądał sensownie?
To tylko giełdowe leszcze prezentują sposób myślenia - kupiłem więc ma rosnąć, oczywiście natychmiast i dużo , najlepiej 100% w każdą sesję...
JW lubi kupować akcje gdy jest tanio i ma też wielu kolegów którzy też chętnie kupią tanio, wystarczy zobaczyć kto z nim na tych meczach siedzi , a to Bielecki , a to Oleksy ....
Zresztą jak miałby sprawić żeby kurs akurat jego spółki rosnął , skoro cała budowlanka i developerka leży na 4 łopatkach i kwiczy?
Musiałby ogłosić wezwanie , tylko że dla niego to bez sensu jest.
A w Polonię pcha swoją kasę a nie JWC przecież. A że lubi wywalać pieniądze na marnych kopaczy , cóż , kto bogatemu zabroni.
przy totalnym braku popytu na misiach.dobre spolki chociaz ratuja kurs skupem.a na akcjach jwc zelazne dno trzeszczy a na plecach pioniery w akcjonariacie.taki gant juz dawno prowadzi skup a ponord juz 3 rok wyplaca dywidende a tu nic.tylko ugotowani ludzie od b.wysokich pulapow
Na Gancie kurs nie wygląda wcale lepiej mimo skupu, na Polnordzie dopiero wyrok sądu ruszył kursem, wcześniej też był na minimach.
A jak ktoś siedzi ugotowany od bardzo wysokich poziomów to może mieć pretensje w zasadzie do samego siebie.
Na giełdę pakują się ludzie którzy pojęcia nie mają o tym jak ona funkcjonuje , a potem jest płacz , że okradli, że prezes nic nie robi, gdzie KNF i inne takie bzdury.
dupek z ciebie i pieprzysz od rzeczy a kto ma sie ladowac zawodowcy ? Wszyscy wielcy zaczynali od strat i wielu bylo bankrutami Livermoore 2 krotne bankructwo Sparandeo dwukrotne bankructwo poucz sie troche historii inwestycji zamiast sie madrzyc i udzielac super rad.Kazdy kto zaczyna jest zielony przechodzi stopniową transformacje i dochodzi do kasy albo w zdecydowanej wieksziosci ja traci i wycofuje sie to co mowisz to pizdzenie chlopca z podworka
To że się traci przez swoją niewiedzę i głupotę to nie znaczy że trzeba obrzucać błotem wszystkich.
Kto z nas dwóch natomiast jest dupkiem łatwo się połapać czytając posty, na szczęście takie nieokrzesane typki ja ty szybko stąd znikają oddając swoje pieniądze osobnikom bardziej wartościowym takim jak ja, he.
pomylka koleś ,pokora w stosunku do ludzi i obrazanie ich nie ma nic wspolnego z zarabianiem kasy.Mozesz byc super wartosciowym chlopcem dla mnie liczy sie wartosc moich pieniedzy
od 2 dni b.duze obroty jak na jwc.widac ze zelazne dno wytrzymal.czyzby jozek zaczal zbierac perelke za pol-darmo kosztem pionierow.zal tylko tych co oddaja po samych dolach