Wyniki sa rewelacyjne, prognoza równiez ok, w 4 kwartale było okazyjne kupionie armaku i z stąd przesacowny taki wyoski wynik ostatniego kwartału. Dds mam do Ciebie pytanie po co Ty wogle piszesz?
!Pierwszy kwartał rewelacyjny !! Nic dodać nic ująć.Prognozy trochę konserwatywne,może być różnie,przychody pierwszego kwartału wskazują, że w 2012 mogą osiągnąć 300 mln (w prognozie podali ok 265 mln) Kurs reguluje animator wynajęty i opłacany przez spółkę co zechce to zrobi ,nikt tu za bardzo nie podskoczy. Uważam,że program animatora będzie jechał z kursem w górę. Akcje warto jeszcze potrzymać,niech przekroczą 35 zł ::))))
Informacja o dywidendzie będzie ,nieoficjalna to na konferencji prasowej (jutro, pojutrze ???) Poziom 35 zl to tak strzeliłem z głowy,tym sugerować się tym nie trzeba ???Co do kursu,może być bardzo wysoki,nawet ponad 50 zl.Arkusz sprzedaży jest całkowicie obstawiony przez program animatora i on potrafi w ciągu sekundy zawierać transakcje i zrobić przetasowanie zleceń !!!! Zresztą jutro zobaczymy co on będzie wyprawiał??:::)))
wyniki spolki sa super. wzrosty przychodow i zyskow w kazdym segmencie dzialalnosci. spolka ma nadal super perspektywy bo kurs EUR/PLN jest nadal wysoki oraz istnieja rezerwy w Armaku. wg mnie prognoza ebitda na 2012 troche konserwatywna bo patrzac na wykonanie I kwartalu spolka powinna przekroczyc 40 mln PLN ebitda czyli jakies 33% wiecej niz za 2011 (jezeli wylaczymy zysk z przeszacowania Armaku). Nad sprzedaza zastanowie sie jak kurs przekroczy 40 zeta.
No i już paplał prezes coś tam o dywidendzie ",nie będzie skromna"??? Tylko co to znaczy,od 2007 ciągle zyski przeznaczali na kapitał zapasowy. Niech dadzą 1,5 zł za każdy rok !!Jurczyki będą ostatecznie chcieli zabrać kasę z spólki ??? A ten o szukania szczytów to niech szuka gdzie indziej,na bardziej płynnych spółkach !!! ::)))
Dywidenda, niby 1 zl,mi stanowczo za mało !! Stocwatch przedstawił analizę techniczną (korzystna),tylko po co ??? Piszą bzdury,aby pisać,cały obrót jest robiony przez automat (97 %) ,jak ustawi to może być 60 zł,może być 20 zł ??