• czekamy na info, wspaniałe info Autor: ~Stary [87.248.73.*]
    dlaczego nie wchodzicie? To pewniak skazany na sukces!
  • Re: czekamy na info, wspaniałe info Autor: ~xyz [212.160.138.*]
    A o jakie to info chodzi?
  • Re: czekamy na info, wspaniałe info Autor: ~fufu [157.158.9.*]
    Stary. Poczytaj artykuł w dzisiejszym "Parkiecie". Fajerwerków brak
  • Re: czekamy na info, wspaniałe info Autor: ~xyz [212.160.138.*]
    jakieś duże transakcje przechodzą
  • Re: czekamy na info, wspaniałe info Autor: ~Golec [85.158.139.*]
    Ostatni dzwonek, kolejna stacja 8,00. Wsiadać, brać garściami, nie przegapić okazji. Cyt."spółki metalurgiczne wziąż nie dowartościowane".
  • Re: czekamy na info, wspaniałe info__tak?? Autor: ~gnomek [212.160.172.*]
    Takie sobie dywagacje
    W kontekście wypowiedzi p. prezes Alchemii z dziś 16-04 g12:40, również jest możliwe do emitowanie akcji aby uzyskać kapitał na stalownię od podstaw. Zatem rozwodnienie - no nie wiem czy to dobre info - chyba że za 2 do 3lata? Dywidendy nie wypłacą.... Te obroty to raczej zmiana inwestora na takiego, który może zamrozić kapitał i pozyskać głosy na forsowanie swojego stanowiska na Walnym?? Ja tam jestem drobnym, ale właśnie moje wątpliwości wzrosły....cena/wk =1.84, stąd zarząd nie będzie się przejmował, jeżeli cena na wskutek emisji nowych akcji spadnie nawet o 40%.. bo istotne są środki na inwestycje...
    Możę w dłuższym to dobra inwestycja, ale w krótkim ??
  • Re: czekamy na info, wspaniałe info Autor: ~Cristofff [91.193.208.*]
    Wielce prawdopodobne, że kurs będzie dalej spadał. Jest do puszczenia w ulicę ponad 17 mln akcji Skotana i Pioniera. Sytuacja technicza i sentyment rynku - złe. Mogą zwalić kurs do 2 - 3 zł i zobić emisję po nominale, czyli 1,3 zł, i jedna stara akcja uprawnia do dwóch nowych, co da ponad 0,6 mld akcji.
    Po co Karina się uparła kupować za granicą lub budować, skoro stara stalownia z Batorego narobiła na zapas stali, więc jej wystarczało? Nie tak dawno była Stalowa Wola do kupienia i wzięli ją Chińczycy. Gdzie był wtedy Zarząd?
  • Re: czekamy na info, wspaniałe info Autor: ~Stefan [83.1.216.*]
    Nowa stalownia to jakieś mrzonki, produkcję z Batorego przenieśli do HSJ w Stalowej Woli należącą do Cognora. Która jako jedyna wypracowuje zyski dla całego Cognora.

Dla sprostowania Chińczycy kupili HSW Zakłady Mechaniczne a nie stalownie.
[x]
ALCHEMIA 0,00% 4,76 2019-05-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.