Takie sobie dywagacje
W kontekście wypowiedzi p. prezes Alchemii z dziś 16-04 g12:40, również jest możliwe do emitowanie akcji aby uzyskać kapitał na stalownię od podstaw. Zatem rozwodnienie - no nie wiem czy to dobre info - chyba że za 2 do 3lata? Dywidendy nie wypłacą.... Te obroty to raczej zmiana inwestora na takiego, który może zamrozić kapitał i pozyskać głosy na forsowanie swojego stanowiska na Walnym?? Ja tam jestem drobnym, ale właśnie moje wątpliwości wzrosły....cena/wk =1.84, stąd zarząd nie będzie się przejmował, jeżeli cena na wskutek emisji nowych akcji spadnie nawet o 40%.. bo istotne są środki na inwestycje...
Możę w dłuższym to dobra inwestycja, ale w krótkim ??
Wielce prawdopodobne, że kurs będzie dalej spadał. Jest do puszczenia w ulicę ponad 17 mln akcji Skotana i Pioniera. Sytuacja technicza i sentyment rynku - złe. Mogą zwalić kurs do 2 - 3 zł i zobić emisję po nominale, czyli 1,3 zł, i jedna stara akcja uprawnia do dwóch nowych, co da ponad 0,6 mld akcji.
Po co Karina się uparła kupować za granicą lub budować, skoro stara stalownia z Batorego narobiła na zapas stali, więc jej wystarczało? Nie tak dawno była Stalowa Wola do kupienia i wzięli ją Chińczycy. Gdzie był wtedy Zarząd?
Nowa stalownia to jakieś mrzonki, produkcję z Batorego przenieśli do HSJ w Stalowej Woli należącą do Cognora. Która jako jedyna wypracowuje zyski dla całego Cognora.
Dla sprostowania Chińczycy kupili HSW Zakłady Mechaniczne a nie stalownie.