Niewiarygodny wzrost Resbudu z 7 zł na 65 zł w przeciągu 2 tygodni robi wrażenie. Rodzi sie pytanie co inwestorzy zobaczyli w tej spółce, gdzie wartość księgowa wynosi 7-8 zł a spółka wykazała strety za ostatni kwartał? Czy fasing i moj, których cena do wartości księgowej wynosi 0,5-0,6 może tak jak resbud wzrosnąć z 23 zł na 200 i z 2,1 na 18 zł? Zobaczymy, warto akumulować, w obrocie coraz mniej akcji! Tak jak miesiąc temu na resbudzie.
@Myślący były do tej pory w miarę merytoryczne, ale teraz to poleciałeś...
Resbud został nadmuchany przez Don Patro... a to ma się nijak do Fasinga, który jest typowo fundamentalną spółką na pewno nie dla graczy i spekulantów takich jak Don Patro.
Uważam, że tutaj na wyższe poziomy cenowe będzie trzeba poczekać jeszcze z rok, dwa, a po tym czasie na zdecydowanie wyższych poziomach cenowych jeśli zawita prawdziwa hossa to wejdzie spekuła i będą niebotyczne poziomy w okolicach 200-250 zł.
Akcji jest tyle co pies napłakał, ff też malutki. Jeśli nic zarząd nie zawali, a jeszcze gdyby im się udało wprowadzić na chińską giełdę ten swój joint venture, o czym wspominali to w 2013-14 r. może być na prawdę bardzo wysoko.
Ja zakopałem w ogródku papier i czekam. Nie mam tego dużo, a dokładnie 800 akcji za średnią 15,48. Ucieszyłbym się gdyby spadło poniżej 15-16 zł to może bym wysupłał jakieś pieniążki na dodatkowy zakup.
Z tym spadkiem do 15 zł to Ty teraz poleciałeś. Nie chodzi mi o nadmuchiwanie, ale o to, aby ci zarobieni co czekali na Resbudzie na wystrzał zaufali teraz fasingowi. Kupili i zapomnieli jak Ty.
Niby dlaczego nie moze spasc.Jasne ze moze nawet tak bedzie Okolica 14 zl.A na ile Wy liczycie na 100 zl ze tak Wam za darmo wyplaca po tyle.Moze byc emisja i po ptokach.Ale okolica 30 moze byc wiecej nie.Czas panowie czas.
Słusznie prawisz redonads, może spaść. Dlaczego nie skoro potrafią takie kolosy jak PBG zwalić do cwk 0,2. Zbicie fasinga na 10 zł to dla spekuły byłaby pestka. Tylko czy się tym gniotem zainteresują?
jeżeli taka spółka jak FASING miałaby sie cofnąć do 10 zł to co miałoby rosnąć ? Dla mnie po wynikach za 2011 i perspektywach na 2012 to EXTRAKLASA TOP 10 naszej dzikiej giełdy.Ostatnio papier stabilnie się zachowuje po blisko100% wzroście od 12-13 zł i tyci korekcie 10-12%.Od 7 marca rynek jest uwiądowy , że tak powiem i dotyczy to 95% spółek .Papiery o podobnych wzrostach zaliczyły korekty 30%.Np BarlineK , Yawal , Miraculum i wiele , wiele innych. Wolnych akcji naszej perełki niedużo . 100 zł przy WIGu 20 > 3000 jest możliwe.
,,Zbicie fasinga na 10 zł to dla spekuły byłaby pestka"
Ja tam nic przeciwko spekule na papierze nie mam,bo przeciez zeby zbic ,trzeba najpierw miec(kupic) akcje.Jak myslisz do jakiego poziomu musieli by wywindowac kurs chcac kupic odpowiednia ilosc akcji?Czy uwazasz ze przy obecnych wynikach ,perspektywach i wskaznikach spolki,na nizszych poziomach cenowych nie bylo by chetnych na zakup akcji?Oczywiscie mowie tu o wzglednie normalnej sytuacji okolo gieldowej.Pzdr.
Zbić na 10-14 zl ,ho,ho, Trzeba mieć na to środki,a tu akurat im brakuje,ledwo obstawią arkusz sprzedaży i trochę zostawiają na przerzucanie i kręcenie w kółko .. Logika wskazuje,że najpierw trzeba uzupełnić,a tu czeka wysoka,wysoka cena ,że ho,ho :::)))??
mżonki tych co nie kupili po naście złotych można wrzucic do kosza.A może tak C/Z zrobić 2 do 3 i lądujemy w psychiatryku.Spekuła co kupuje po 24 i sprzedaje połowe taniej żeby zadowolić spóznionych.....też psychiatryk. Nie idzcie tą drogą..........................Jak Carbon zechce to i 2 zł dywidendy zrobią.
Zgadza się wszystko idealnie:::))))!! Ale po 24 kupować ,póżniej zjechać na 16 i sypać to oni umieją.::)))? Pamiętam w ubiegłym roku potężne spadki na giełdzie 2-3 dni,wszystko spadało mocno,tylko Fasing wzrósł i stał po 24 zł (i obroty były). Póżniej tym zjechali do 16 i sypali .... i zadowolili ??? Myslę w nieskończoność takich manewrów nie będą powtarzać :::))) Co do dywidendy spodziewam sie podobnej . Zobaczymy co w raporcie rocznym pokażą.Przychody mają bardzo duże,nawet na jedną akcję licząc ponad 60 zł. Rentowność można znacząco poprawić. Jeszcze jak się rozwinie ten punkt "Fasing Ukraina",jeżeli pojadę to sprawdzę ???