Dziwię się o jakim przejęciu tu się mówi i po co?.Nie wiem dlaczego się na tym forum tak wielu podnieca-może lepiej pogodzic się z faktem ,że przyszedł czas na Hutmen ,pozostawią i rozwiną częśc rentowną ,a resztę opylą .Ponieważ na większośc tych działań możemy liczyc w tym roku ,spodziewam się wzrostów istotnych,jeżeli pojawią się do tego rozstrzygnięcia sądowe ze Skarbem Państwa ,wzrosty mogą byc nadzwyczajne zarobią wtedy wszyscy TY ,Ja,Karkosik itd ,stracą Ci ,którzy jątrzą i manipulują i wymyślają dziwne scenariusze.
Jakoś też nie wierzę w wezwanie i do tego po jakiejś godziwej cenie.
Czy mógłbyś wyjaśnić o jakie spory sądowe ze Skarbem Państwa chodzi i jakie to będzie miało przełożenie na HUTMEN SA, skoro teraz HUTMEN nie będzie już stroną w tym sporze.
Polemizowałbym czy takie opylenie majątku jak sprzedaż akcji Szopienic za 10 tys. zł przez HUTMEN SA do Polskiego Cynku, którego właścicielem jest IMPEXMETAL jest korzystne dla akcjonariuszy. Przecież z nadwyżek ze sprzedaży gruntów w Szopienicach HUTMEN miał wybudować nowy zakład produkcyjny.
czy możesz mi odpowiedzieć , gdzie wyczytałeś o sprzedaży Szopienic Impexmetalowi ?
Hutmen jest wierzycielem i jak odzyska gotówkę 100 mln zł po sprzedaży gruntów , może inwestować we wrocławieu
W sprawozdaniu za 4 kw Impexmetalu podano że 31.12.2011r Polski Cynk należący w 100% do Impexmetalu nabył 15,3 mln akcji HMN Szopienice od spółki Surowce Hutmen, której komplementariuszem jest HUTMEN. Dziwne że w sprawozdaniu HUTMENA o tym nie napisali, skoro są komplementariuszem tej spółki. Ciekawe kto podpisywał umowę ze strony Hutmenu.