Belvedere ocenia, że sprzedaż tylko tej jednej marki może zlikwidować jej całe zadłużenie.
CEDC ma w swoim portfelu kilka takich marek jak Sobieski. Ponadto przejęcie przez RS może dać CEDCowi także szansę na przejęcie Sobieskiego co byłoby logiczne jeśli brać pod uwagę ambicje Careya i samego Rosjanina.
To ona w końcu jest polska czy nie? Mamy bardzo dobre polskie wódki czego najlepszym przykładem jest Gutt Vodka - i oni mają kilka wódek. Klasyczna Pure jest delikatna, nie ma tego typowego zapachu wódkowego. Często pijemy również Pepper Vodka - pieprzówkę, ale naprawdę wyjątkowo przyjemną w smaku i pozytywnie wpływającą na żołądek - generalnie to nasze klimaty...
Ale czy jakościowo jest taka dobra? Tego bym nie powiedział. Jak dla mnie to mocno upadli, ale być może jestem po prostu już przyzwyczajony do alkoholi z innej półki? Najczęściej piję Pure Vodka i też nie z kieliszka tylko w drinie. Po prostu podeszły mi delikatne alkohole i jakoś nie mogę się od tego odzwyczaić. A czy cokolwiek uda się zmienić? Czas pokaże.
A w czym zaskoczenie? To samo dotyczy wódek premium, np. Gutt Vodka. A rynek się zmienia. Wydaje mi się, że coraz więcej ludzi będzie faktycznie zamiast stawiać na fatalne w smaku alkohole, wybierać coś wyższej jakości, ale to chyba całkowicie normalne, prawda? Ludzie piją coraz mniej, a po prostu stawiają na jakościowe trunki - taka kolej rzeczy.