AT pozostawia niestety jeszcze sporo miejsca na spadki. Na tygodniowym MACD schodzi z wysokiego poziomu i wkrotce przetnie 0. Wszystko na dużych obrotach utworzy silny sygnał S. Jedyna średnia jakiej jeszcze nie pokonaliście to 15-sto sesyjna ale jak wiadomo ta nie ma dużego znaczenia. 8 zeta kwestią czasu.
GTC bardzo przypomia mi zachowaniem CEDC i choć to zupełnie inna branża to AT może okazać się pomyłką -takie tam moje przeczucie. Jeżeli będzie dużo pesymistów będą wzrosty, optymistów będą spadki pzdr
Na forum już sami pesymiści a kurs dalej spada. Technicznie zostaje wam uformowanie podwójnego dna.Do tego poziomu wskazniki wejdą w strefę wyprzedania co zapewne powstrzyma spadki.
Kupiłam niedawno GTC po 11. Nie sądzę, żebym długomusiała czekać na odrobienie. Na spółce są bardzo duże ruchy na plus i na minus, więc przy rynku rosnącym to góra dwa miesiące. szkoda tylko zamrożonych pieniędzy, na tym papierze strach uśredniać nawet na fali wzrostowej.
Pozatym wypowiedź prezesa uważam za przemyślaną, ma służyć czyimś zyskom. Na takie zyski ten ktoś nie będzie czekał latami.. Nie wierzę, że prezes przypadkiem takie rzeczy gadał, bo nie wydaje mi się możliwe, żeby takiego idiotę trzymali na takim stanowisku.
Dnia 2012-02-19 o godz. 15:02 ~FRANEK - CHICAGO napisał(a):
> Niestety oddałem GTC po 8 zł a odkupiłem po średniej 11,24
> zł. Za to już jestem mocno zarobiony na PZU prawie 2,6 % w
> dwa miesiące !!!!!!!!!!!!!!
Założę się że jtem
> najlepszy na tym forum.
Przypominam że lokaty to około 4 %
> w rok a jak 2,6 % w dwa miesiące. Chyba zmienię nick na
> FRANEK-MISTRZUNIO . Oczywiscie , ze jestem najlepszy na forum Bankiera , a jezeli chcesz brac merytoryczne nauki odemnie , to koszt edukacjii calego roku , wyniesie ponad 27 tys. zl. + napiwki ....
Franek nie jesteś pierwszym, który zarobił i który stracił. Mysle, że zdołowanie kursu przez członka zarządu ma tylko jeden cel. Obecnie na S jest baton 330tys. Także jeszcze będzie ciekawie. Oczywiście to są tylko moje spostrzeżenia. pozdrawiam myślących.
Dnia 2012-02-19 o godz. 15:39 ~prot napisał(a):
> Franek nie jesteś pierwszym, który zarobił i który stracił.
> Mysle, że zdołowanie kursu przez członka zarządu ma tylko
> jeden cel. Obecnie na S jest baton 330tys. Także jeszcze
> będzie ciekawie. Oczywiście to są tylko moje spostrzeżenia.
> pozdrawiam myślących. Naprawde cos nieprawdopodobnego , oczywiscie znamy sie z forum PZU , ten niesamowity autor " A B " i jednego nie rozumiem , co Ci odjebalo , ze jestes akcjonariuszem GTC ??? ....
Franek jesteś the best! 2,5% w dwa miesiąca. Tyle przy ostatnich wzrostach to na chybił trafił zarabia się w jeden dzień, góra 1 tydzień.
Gratuluje zysków mimo wszystko. Zaksięgowane? Może się zepsuć!
Dnia 2012-02-19 o godz. 15:58 ~Jano napisał(a):
> Franek jesteś the best! 2,5% w dwa miesiąca. Tyle przy
> ostatnich wzrostach to na chybił trafił zarabia się w jeden
> dzień, góra 1 tydzień.
Gratuluje zysków mimo wszystko.
> Zaksięgowane? Może się zepsuć! Doslownie od pieciu miesiecy, zawsze zarabiam na akcjach PZU , oczywiscie od kursu 317 zlotych ....
a ja weszlem w ten papier po 10,55zł - myslalem ze robie dobrze ze papier wychodzi na prosto, jednak po piątkowym zachowaniu kursu i po rekomendacji Raifanssen nie mam juz wątpliwości że zrobiłem zle wchodząc w to wiekszą gotówką i wiem ze dlugo nie odrobie juz strat. Napewno na choryzoncie 8 zł a moze i nizej.
Dnia 2012-02-19 o godz. 21:16 ~prot napisał(a):
> GTC=CEDC(choć to inna branża) jak myślicie? PROT & AB - GTC = PETROL ( choc to inna branza ) , jak myslicie ? ... Cena WK , czyli 0.54 : 2 = 2.70 za akcje GTC ...
Dnia 2012-02-19 o godz. 22:03 ~prot napisał(a):
> dobre:) petrol jeszcze nic nie wydobył i te
> 2,70x1000F.-CH. i tak daje nam na razie 0. Ale chyba nie
> wtopiłeś? AB - Naprawde nie rozumiem , oczywiscie mam tylko jedna spolke na GPW , czyli PZU i doslownie jak mozna wtopic forse , w tak obiecujaca przyszlosciowa spolke .... Nie rozumiem ....
ok ale pisałeś że kupiłeś gtc po 8 i pchnąłeś po 11z hakiem, czyli PZU nie była jedyną w portwelu...ja mam od 10-15spólek dlatego też zysk musi układać się na + podobnie jak w twoim stabilnym PZU. Każdy gra jak tak jak chce i o to w tym chodzi. pozdrawiam
Frank sorry muszę sprawić sobie binokle:)) teraz zobaczyłem że kupiłeś ze średnią 11,24 a pchnąłeś za 8. Ale myślę że zaryzykowałeś tylko 5%kasy a 95%miałeś wtedy PZU dlatego i tak jesteś do przodu:) pzdr
Dnia 2012-02-19 o godz. 22:48 ~prot napisał(a):
> Frank sorry muszę sprawić sobie binokle:)) teraz zobaczyłem
> że kupiłeś ze średnią 11,24 a pchnąłeś za 8. Ale myślę że
> zaryzykowałeś tylko 5%kasy a 95%miałeś wtedy PZU dlatego
> i tak jesteś do przodu:) pzdr . Doslownie nic nie rozumiesz , chyba masz rozum 4 - ro letniego dzieciaka ??? ...
nie no nie daj sie wkrecac, najpierw zamienilem 8 z 11,24 pozniej napisalem drugi raz 2 min. przed twoja odpowiedzia, mysle rowniez ze i 4-latek kazdego moze zaskoczyc prawda? a podawanie sie za kogos innego to juz bez komentarza
Dnia 2012-02-19 o godz. 23:14 ~prot napisał(a):
> nie no nie daj sie wkrecac, najpierw zamienilem 8 z 11,24
> pozniej napisalem drugi raz 2 min. przed twoja odpowiedzia,
> mysle rowniez ze i 4-latek kazdego moze zaskoczyc prawda?
> a podawanie sie za kogos innego to juz bez komentarza . Spadaj frajerze ....
czyli k...a nic nie rozumiesz. Ja zrozumialem ze ktos sie za ciebie podaje a ty p...sz spadaj frajerze to swiadczy o twojej inteligencji skoro nie masz gtc to po co tu siedzisz spadaj na PZU koniec tematu---------------czyli 8 z przodu nadal aktualne świeżak...
Dnia 2012-02-19 o godz. 23:30 ~prot napisał(a):
> czyli k...a nic nie rozumiesz. Ja zrozumialem ze ktos sie
> za ciebie podaje a ty p...sz spadaj frajerze to swiadczy o
> twojej inteligencji skoro nie masz gtc to po co tu siedzisz
> spadaj na PZU koniec tematu---------------czyli 8 z przodu
> nadal aktualne świeżak... Doslownie jaka Masz inteligencje , zwyklych zdan nie rozumiesz i chcesz inwestowac na GPW .... Czlowieku opamietaj sie , bo przepierdolisz caly majatek rodzinny ??? ....
Dnia 2012-02-19 o godz. 22:30 ~prot napisał(a):
> ok ale pisałeś że kupiłeś gtc po 8 i pchnąłeś po 11z
> hakiem, czyli PZU nie była jedyną w portwelu...ja mam od
> 10-15spólek dlatego też zysk musi układać się na + podobnie
> jak w twoim stabilnym PZU. Każdy gra jak tak jak chce i o
> to w tym chodzi. pozdrawiam . Czlowieku zapamietaj na cale zycie , ktos pisze pod moim nickiem ( loginem ) , wcale sie tym nie przejmuje , a prawdziwy FRANEK - CHICAGO [ 208. 54. 48. * ] , tylko koncowka zmienia sie , mysle ze wszystko zrozumiales ....