• szukacie tanich,Dobrych spólek ? to macie Autor: ~KAROLINA [195.242.129.*]
    65 zł z solidne dobre Swiecie...a wy wolicie Oli,Midas,itp ...po co sie szarpać..nie lepiej spokojnie kupic spólkę która jest dobra i solidna ...i iść na spacer.narty wyjechac?
  • Re: szukacie tanich,Dobrych spólek ? to macie Autor: ~Roger [178.42.149.*]
    Dobra i dlatego chcą wycofać z GPW nie wypłacając wcześniej dywidend ja się nie zapiszę.
  • Re: szukacie tanich,Dobrych spólek ? to macie Autor: ~niedoinformowany [83.23.109.*]
    A jeśli wycofają z giełdy to co to oznacza dla posiadaczy papiera, jakąś stratę czy co?
  • Re: szukacie tanich,Dobrych spólek ? to macie Autor: ~Piotr [87.205.255.*]
    Jeżeli jest to sprawdzona informacja o wycofaniu z GPW, to szkoda bo lubię tę spółkę, nieźle na niej zarobiłem. I jkeszcze zarobię, bo chcąc przejąć 100% to muszą wyłorzyć sporo kasy, żebyśmy im oddali swoje akcje
  • Re: szukacie tanich,Dobrych spólek ? to macie Autor: ~Roger [95.49.208.*]
    Informacja na stronie parkietu " http://www.parkiet.com/artykul/1194033-Mondi-chce-wycofac-Swiecie-z-GPW.html " już przerabiałem kilka takich przejęć . Chcą skupić 15 mln a wystarczy 7 mln. czy się uda cena nie jest atrakcyjna tylko 69 zł .
    Pytanie jest jedno czy wezwanie dojdzie do skutku? Bywało i tak ,że nie bo cena była za niska. Stracić to raczej się nie straci problem później jest taki ,że pozostałe akcje mogą skupić sami tylko po jakiej cenie albo pozostaną poza giełdą i wtedy jest utrudnienie.
  • Re: szukacie tanich,Dobrych spólek ? to macie Autor: ~Piotr [87.205.255.*]
    cena 69??? Jak na tę cenę wpadli? Patrząc na zyski r/r z dzisiejszego raportu przy spłacie poniesionej bardzo dużej inwestycji PM Eco7 (285 mil EUR) to wydaje się, że moi imiennicy panowie Oswald Peter i Machacek Peter chcą kogoś zrobić na szaro :).
    Dokładnie wiedzą jaka jest wartość spółki nich mi może ktoś przypomni jaka była cena emisyjna Świecia może 16-18 złoty. Same dywidendy zwróciły inwestycje z nawiązką poza tym poczynili ostatnio inwestycje które są korzystne na przyszłość i tego duże zyski w ciągu ostatnich lat. Wszystko można mieć dla siebie samo nie wypłacanie dywidendy już było sygnałem ,że coś się mogą w najbliższym czasie nastąpić jakieś zmiany oczywiście nie dla wszystkich korzystne.
    Dokładnie wiedzą jaka jest wartość spółki może niech mi może ktoś przypomni jaka była cena emisyjna Świecia bo dzisiaj już nie pamiętam może 16-18 złoty. Same dywidendy zwróciły im inwestycje z nawiązką poza tym poczynili ostatnio inwestycje które są korzystne na przyszłość i do tego duże zyski z ostatnich lat. Wszystko można mieć dla siebie a już samo nie wypłacanie dywidendy już było sygnałem ,że coś się może w najbliższym czasie zmienić oczywiście nie dla wszystkich będzie to korzystne.
  • Re: szukacie tanich,Dobrych spólek ? to macie Autor: ~johny [93.105.55.*]
    To wezwanie to jakiś żart.Główny inwestor zwietrzył kase i nie ma zamiaru się nią z nikim dzielić.Stąd ten wykup.Moim zdaniem to niestety wypali.Być może z ING już się dogadali, bo jakiś czas temu ten fundusz poinformował o zmniejszeniu zaangażowania w Świecie.
    Dywidendą muszą sie dzielić z każdym, a jak znikną z giełdy to miliony polecą do jednego wora hehehe.Sprytne i jakie proste
[x]
SWIECIE 0,14% 71,00 2012-05-11 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.