W celu uruchomienia planowanej działalności M10 S.A. stworzyła wewnętrzną strukturę organizacyjną spółki i infrastrukturę techniczną, w tym nabyła 3 gotowe, działające automatyczne systemy inwestycyjne dla platformy RightEdge.
Jednocześnie podpisała umowy z brokerami zagranicznymi Interactive Brokers (U.K.) Limited, GAIN Capital - FOREX.com UK Limited i krajowymi: X-Trade Brokers Dom Maklerski SA i Dom Maklerski TMS Brokers SA. Otwarcie rachunków i podpisanie stosownych umów pozwoli rozpocząć testy współpracy automatów inwestycyjnych z systemami brokerów i ich zachowań na rzeczywistym rynku.
Spółka rozpoczęła ponadto testy posiadanych automatów inwestycyjnych w warunkach rzeczywistych (rynkowych), osiągając z tego tytułu pierwsze przychody. Część systemów emitenta była już testowana na rynkach rzeczywistych: amerykańskim (giełdy NYSE, ICE, NASDAQ, ISE) oraz brytyjskim (LSE), a także z wykorzystaniem rynków OTC (rynki pozagiełdowe)
Ja uważam, że to spółka z przyszłością. W niektórych krajach ponad połowa transakcji instytucji odbywa się przy uzyciu automatów. Czekam na umowy w drugą stronę.
za takie informacje mozesz koles beknąc, podajesz fałszywe informacje wrowadzające innych w bład , a tak po zatym skoro tak mocno rosnie to moze byc zachwile niezłe szmbo ....-35% w dół , nie dzisiaj dzisiaj wszyscy jestesmy podnieceni , strach nam nie straszny ,ale te batony swiadcza o tym ze wsypac chca nam za kołniez , ja sobie odpuszcze , jutro korekta więc okazja bedzie
M10 sprzedaje produkt i usługę - oprogramowanie, aktualizacje i serwis.
Umowy będą podpisywane z instytucjami typu biura maklerskie, TFI, OFE.
Ja na takie umowy czekam.
Dnia 2012-02-07 o godz. 14:36 ~JL napisał(a):
> M10 sprzedaje produkt i usługę - oprogramowanie,
> aktualizacje i serwis.
Umowy będą podpisywane z
> instytucjami typu biura maklerskie, TFI, OFE.
Ja na takie
> umowy czekam.
ta sama metoda co na legalu , baton stoi abyście łykali powyzej jego ceny , a zaraz bedzie zjazd i jutro to samo , tak aby akcjonariat myslał ze okazja jest , tu sie nie kupuje na długi dystans , zwala kurs bo to kombinatorzy a nie udziałowcy , potrafia tylko wydmuszki robic
żenada, kolejna wydmuszka, s3,14erdalać póki jest płynna.
-firemka kupiła kilka robotów z sieci za 299 $ każdy i tyle (jaka jest ich wartość każdy wie)
-te o którymi się chwalą kosztują grosze i każdy może je kupić (spójżcie na ceny) http://www.rightedgesystems.com/Purchase.aspx
-pierwsze słyszę, żeby ktoś kto ma dobry system sprzedaje go firmie która sprzedaje systemy (po co pośrednik) - kolejna bzdura
-czyli nie mają nic (nawet know how) skoro kupują wszystko z zewnątrz
-IB, forex.com, tms i xtb nie prowadzą usług zarządzania majatkiem i nie oferiują takich usług ( nie zamierzają, przynajmniej xtb i tms, a trudno o lepsze źródło niż ja jeśli chodzi o xtb przynajmniej).
-IB i forex.com heheheh, to tak jakby konsorcium apple&googleµsoft kupowało know how od allegro
-te umowy to zwykłe rachunki brokerskie (każdy debil mający 2500$ może to zrobić), mówie przynajmniej o ich umowie z xtb
prezes zarządu to golas który nigdy kasy na rynku nie zarobił (spójżcie na udział w kapitale akcyjnym)
kilku kolegów z firemki IT napaliło się na idea AT i zrobili z tego biznes dla leszczy
już widzę jak TFI kupi coś takiego.
żałuje, że nie ma na ten zajebisty walor shortów ;)