teoretycznie mają czas do 23/12 jak zapisano w aneksie. Te 50mln to byłby kop w góre reinholda. Chociaż nikozyskie spółki słupy które se żonglują większościowym pakietem rhd raczej sie nie przejmują. Kurs akcji osiągnął poziom jak przy ogłoszeniu upadłości, spory baton na S jako straszak i sukcesywne codzienne uwalanie. Będzie groszówka jeszcze w grudniu?
REINHOLD POLSKA AB: Zmiana daty publikacji opinii audytora/ Change of announcement date of the auditors report ---- MOŻE CZEKAJĄ WŁAŚNIE NA REALIZACJĘ UMOWY Z TYM RAPORTEM I OPINIĄ AUDYTORA?????
- umowy z PKP Cargo nie ma.
- z emisji akcji również nic nie wyszło
- Rubicon Partners NFI wycofał się z wszystkich wcześniejszych umów
- aktywa przeniesione do Cypru lub Nikozji
To fakt, jest grzyb i zło na tym papierze. Wszyscy co to mieli umoczyli, ja też. Ale z drugiej strony wejść z czystym kontem na poziomie groszowym to można nieźle przyciąć jeśli wreszcie podpiszą tą umowe z pkp. No i nie zapominajmy, że akcji jest tylko 7mln więc kapitalizacja spółki wynosi śmieszne 7 milionów zł- takie niskie wyceny mają na gpw tylko spółki w upadłości likwidacyjnej:) Tu poprzednicy tyle stracili, że ktoś pewnie na tym zarobi. Ja nie mam siły, sprzedałem niemal wszystko
tak łatwo umowy z PKP nie podpiszą. Jak raz Rada Nadzorcza podejmie uchwałę, to ją nie jest tak łatwo zmienić ( zbyt śmierdzące dla członków Rady ).
Dzisiejszy 14,7% spadek nie jest dziełem przypadku - a ile jeszcze trupów wyleci z szafy ?. Wg mojej oceny przyszłość spółki rysuje się w czarnym scenariuszu ( który widzę podobny do Techmexa ).
Na pewno spekulacyjnie ( jazda w górę i wywalanie) akcjonariusze z wierchuszki będą pozbywać się akcji jak to robili do tej pory poprzez BZWBK ( chyba jeszcze umowa nie wygasła).