Nikt nic nie wie. Akcjonariusze prześcigają się w domysłach. Jedni zwiastują bankructwo inni mega odpały. Patrząc na notowania przez ostatni kwartał można dojść do wniosku ... jakiegokolwiek się chce. Zapewne połowa z nas będzie miała rację :-)
Gdy przed chwilą zobaczyłem sprzedaż jednorazową 3,5mln PP już myślałem, że jednak upychają, ale za parę sekund pojawiło się kolejne ponad 3mln na kupnie?
Więc o co chodzi?
Chyba o to, aby nikt oprócz 3-4 głównych graczy nic nie wiedział.
I trzeba to przyznać - robią to perfekcyjnie.
Tylko, czy tak powinno wyglądać inwestowanie i relacje między spółką a jej akcjonariuszami?
Bankryctwo? Skąd taki pomysł. Wystarczy spojrzec na handel i pomyslec logicznie. Osoby które piszą na tym forum to w większości gracze z małym doświadczeniem i wiedzą. Zapraszam na inne fora. To to tylko próba naganiania w jedną bądz drugą strone. Tak powaznie to zastanawia mnie aministrator forum. Czy tutaj są jakies zasady???
Czego nie rozumiesz
Akcje spółki są niedoszacowane, potencjał wzrostu 96,24 %
Wycena: 8,00 zł
Cena wartości majątku na jedną akcję to około 7 zł.
Cena na GPW nigdy nie jest niższa od ceny fizycznej.
Już wszystko lub prawie wszystko zostało napisane.
A ludziska jak zwykle to samo .
Wezmy pod uwage ze to nowa emisja wiec duzi gracze robią przetasowania w portfelach duze wymiany swiadczą o zainteresowaniu akcjami. Spółka mocno niedowartościowana, moim zdaniem duza okazja inwestycyjna w dłuzszym terminie. spółka zmienia nazwe co moze swiadczyc jedynie o zmianie wizerunku i chec wprowadzenia zmian w spółce. Ostatni sentyment na papier niezbyt pozytywny. Oczywiscie mozna sie bedzie zrealizowac na poziomie 4.5 tylko ze bolec bedzie jak kurs pojdzie w rejony 7 plm. We wtorek koniec handlu pp, moim zdaniem pozniej próba wyniesienia kursu na poziomy powyzej 4 pln i nowa emisja zacznie sie opłacac szczególnie dla najwiekszych graczy którzy teraz zaliczają najwieksze straty, oczywiscie strata księgowa tylko. Do tego koncówka roku wiec łatwo zmniejszyc zysk roczny sprzedając mocno przeceniane akcje po czym zaraz je odkupując, to tez ma wpływ na tto ze kurs narazie stoi w miejsci + - 2%