• Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newconect! Autor: ~zuzanna bez cnoty [83.26.174.*]
    Jego przed kilku dni wywody i analiza wizualna na temat Remedis to majstersztyk analityczny miesiąca.Proszę poważnych tu udziałowców na Remedis o uhonorowanie go swym wpisem.Wszak to dzięki jego proroczym analizom nie straciliśmy nadziei.Co będzie już nie będę pisała.
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~nieogar [87.206.10.*]
    jestem za !!!
    niech dalej daje jakiego hiciora na patelnie!!!
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~Easy go [78.30.115.*]
    Teraz od was zależy jak to wykorzystacie, Volky wskazał kierunek, ale pamiętajcie, że teraz decydujecie już sami:)
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~God [89.191.147.*]
    Tak a potem się okaże że to on robi podbitkę. Tu będzie to samo jak na IPO-PDA. Pojawia się jakiś gość robiący trafne analizy, zdobywa zaufanie hołoty a ona robi wszystko czego on sobie życzy. Potem będzie płacz i zgrzytanie zębów.
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~zuzanna bez cnoty [83.26.174.*]
    No ciężko co niektórym zrozumieć moją intencję.Co będzie jutro,pojutrze itd,to inna sprawa.Chodzi mi o efekt jego pracy i nieważne czy zrobił to celowo czy intuicyjnie.Chodzi mi o to co działo się od czwartku,reszta mnie nie interesuje.
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~Z_CIA2 [83.30.99.*]
    Witam,

Wy nie znacie Volky'ego ???

Pisał na CIA bodajże od 2 zł. Zaszło do 30 zł (1500%) /w porywach 37/,
    a I kw 2012 dobije do 45

Pozdrawiam

PS. Volky ponawiam prośbę dot. SRT (napisz tam co myślisz...)
    No i jeszcze raz szacun
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: volky [78.88.50.*]
    daj @ to Ci wyśle bo robiłem ostatnio sobie ta analizę

Ktoś pytał o Compressa ... kurs przypomina petrola z przed wybicia. Nie znam spółki. Może ma jakiegoś asa w rękawie. Z ichimoku opory ma
    56 gr - góra chmurki
    53 i 50 gr ... kinjun tenkan sen.
    Przebije na większym wolumenie to może coś tam się ruszy.

Ja jestem normalnym człowiekiem ...
    nie znoszę troli bo kojarzą mi się z cwaniaczkami a cwaniaków jeszcze bardziej nie lubię ;)
    Kiedyś byłem bezbronnym i głupim inwestorem =leszczem
    Jednak czas .... pozwolił zdobyć doświadczenie i wiedzę.

Dzielę się swoją wiedzą bo dzięki temu inni rozumieją o co w niektórych sprawach chodzi i może nie popełnią jakiś błędów.

Ja też sie mylę i nie róbcie ze mnie mega inwestora ;).

• Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~grobik [195.225.68.*]
    Witaj Volky mam kilka pytań do Ciebie:)Mój meil kfiatek28@o2.pl...
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: volky [78.88.50.*]
    a nie możesz zapytać się tutaj ?...
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~Z_CIA2 [83.30.99.*]
    W sprawie SRT

jack_1977@gazeta.pl

jeszcze raz dzięki
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~Maciej [77.255.241.*]
    Volki mozesz cos napisac co sadzisz o serenity Strasznie mocny papier sie robi
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~ghu [78.9.173.*]
    zawstydził się i nie pyta
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~grobik [195.225.68.*]
    Chciałem zapytać się o spółkę agrome dlatego iż przychody systematycznie rosną i wzrasta marża brutto która jest wyższa w raportach miesięcznych za kwiecień o 100% i za maj około 86%...Co myślisz o spółeczce?
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~Arti [77.236.15.*]
    Volky. jakbyś mógł coś szepnąć o Midasie to będę wdzięczny. nie ukrywam że postawiłem prawie wszystko na jedną kartę więc mi zależy na Twojej opinii.
    pozdro

1) Ludzie życia mi zbraknie jak zacznę to wszystko analiziować....
    2) Sory ale nie podoba mi się że piszecie o innych spółkach na wątku Remedisu
    3) Jak coś robić to robić dobrze. Wiele analiz i słabych albo mało ale dobrych.
    Choć kiedys jednego dnia zrobiłem sobie maraton i zrobiłem 50 :D.

Coś przeanalizuje to wstawię na stronkę mojego kolegi
    http://private-placement.pl/

Nie piszcie tutaj o innych spółkach.
    Mam nadzieje Volky że coś mi napiszesz na meila bo uważam Cię za równego gościa:)
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~Easy go [93.154.186.*]
    Wiedziałem, że tak się wątek potoczy:) O Compress pytałem ja, dzięki za wskazówki! I dzięki za link powyżej poszedł do zakładek:) Wg mojej opinii kurczę załóż może mały portalik z analizami, abonament 10zł/m-c płatność smsem, kokosy:) Teraz widać czego tak naprawdę na rynku brakuje. Szkoda, że po CFA pracując w funduszu, nie można na własny rachunek grać, teraz się zastanawiam czy jest sens go robić, chyba że tylko dla własnego domowego użytku:P

Teraz sprawa Remedisa, jutro z tego co widać to prawdopodobnie nic się nie zmieni, choć przyznam już konkretniejsze pakiety dziś na sprzedaży leżały.

Pozdraw, do jutra inwestory=] dajcie Volky'emu wypocząć.
    Lokalnie leci na sam dół bo jest fala 5 stopniowa ...ale midasa nie ma co tykać
    bo to nie do analizowania spółka.
    Tam wszystko zależy od tego przetargu.
    Aktualnie ja bym nie ruszał midasa zwłaszcza za 100 % portfela .
    (nie licz na moją opinię myśl sam za siebie :) ...
    ja nie znam się na wszystkim i nie znam przyszłości -powodzenia z tym midasem )
    W sprawie SRT

jack_1977@gazeta.pl

jeszcze raz dzięki
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~Easy go [93.154.186.*]
    W sumie to przy okazji również proszę o przesłanie serenity: ferusio@o2.pl

Dobrze mi się kojarzy to Serenity, może dlatego że 2 lata temu byłem w egipcie w hotelu Serenity Makadi Heights:> to heights to teraz mi wzrosty uświadomiło^^
    Z WZA Remedisu coś żadnych informacji nie widzę, ciekawe co tam wymyślili swoją drogą:)
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~ktoś [83.145.186.*]
    a co tam mogli wymyslec nowego :-) jutro sprzedaż faktow panowie i smutny powrót w okolice 80 groszy. Z takimi lukami i obrotem to sie daleko nie zajedzie i prosze mnie nie opluwać
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~Grobik [195.225.68.*]
    Czyli jednak cofka będzie na Remedisie....
    aha czyli kolega sprzedał ...
    a czemu nie po 80 gr skoro tyle jest dla Ciebie wart Remedis ?

Ilość osób zadowolonych z zakupu akcji jest wprost proporcjonalna do ilości tych niezadowolonych którzy już sprzedali.
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~ktoś [83.145.186.*]
    z prostej przyczyny pazernośc ni epoplaca teraz niech inni zarabiają. Tak na prawdę to spodziewam się korekty to normalne po takich wzrostach. A spółka bedzie i tak miała swoją wycene w momencie sukcesywnej sprzedaży obligacji i zwiazanuch z tym zakupów wierzytelności. i wtedy przyjdzie czas na fundamenty teraz to tylko spekulacja równie dobrze mogliby uchwalić 1mld obligacji tylko musza to sprzedać i to jest tak na prawde wazne. Wierzę że im sie to uda ale mimo wszystko najpierw korekta
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~gordon [195.248.254.*]
    na MW TRADE też tak mówili ,nikt nie pozbędzie się akcji poniżej 5zł
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~gordon [195.248.254.*]
    większy obrót zrobi się przy 3-4 zł
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~Zayks [89.75.115.*]
    AT Serenity + Grajewo autorstwa Volkiego

http://private-placement.pl/at-serenity-oraz-grajewo-abbey-house/
  • Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~lukee [188.33.188.*]
    Hmm, ale zdajecie sobie sprawe ze analiza techniczna przy takiej ilosci akcji w obrocie to wrozenie z fusów ?

Tu jedynie mala ilosc akcji i 2 dni duzych obrotow wskazywalo ze moga byc wzrosty na spolce. Przebicie wsparcia na 70 groszy 3 dni temu wskazywało ze moga byc wzrosty, oraz to ze na poprzednim wybiciu b. duzo akcji zmienilo wlasciciela.
    Na NC wiekszosc sygnalow okazuje sie byc fałszywymi, bo czesto decyduje poprostu kilku duzych inwestorow czasem jeden, kiedy beda wzrosty albo spadki.

Jezeli robicie sobie guru na podstawie AT rynku NC to troche smieszne to jest ale i smutne bo sobie kuku robicie.

Ja spedzam troche czasu przed wykresami i wiem jak sprawdzaja mi sie wykresy spolek na ktorych jest mala plynnosci i duza, A spolka o kapitalizacji ze 3 dni temu okolo 15 mln i z akcjami w obrocie rzedu 10 %, to jest poprostu malo wiarygodna. Tu za 1.5 mln mozna bylo zebrac wszystkie akcje. 18 i 19 kwietnia zmienilo wlasciciela ok. 1/3 akcji w wolnym obrocie, wiec kazde nastepne wieksze zakupy musialy miec wplyw na wzrost kursu. A tu jest wyrazna manipulacja kursem. Poprostu kilka osob postanowilo niezle zarobic. a tu naprawde duzych pieniedzy nie potrzeba aby cos takiego zrobic, wtedy wystarczylo 400tys zlotych , a pewnie mniej bo pewnie spekulanci sie przylaczyli.
    Podstawowym założeniem analizy technicznej jest to że w dłuższym terminie nie można manipulowac kursem akcji.

Ja kupilem Malkowskiego z podobnego powodu jest mala ilosc akcji w obrocie i kurs zaczal rosnac i byl wyrazny jeden dzien akumulacji spolki ale nie oszukuje sie jezeli tu beda wzrosty ze to moje umiejetnosci AT odegraly jakas wieksza role, albo poprostu ktos zaryzykuje te kilkaset tys zlotych albo nie. jak bedzie mial 500tys do zaryzykowania to moze byc identyczna sytuacja ale chodzi o to ze z WYKRESU TEGO NIE PRZEWIDZISZ, kiedy ktos postanowi kupic. Byc moze jak bym sprzedal wszystkie swoje akcje i wsadzil w ta spolke albo umowil sie z kilkoma znajomymi to sami moglibysmy urzadzic taki rajd na spolce.

Tu cały sukces sprowadza sie do tego zeby na wykresiie np. w trendzie spadkowym polaczyc linia szczyty i kupic w momencie jezeli kurs przebije ta linie, przy wiekszych obrotach. Jezeli kurs wroci ponizej to realizujecie strate jak nie to jedziecie z trendem.

volky chcialbym zebys sie ustosunkował do tego wpisu,

• Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: volky [80.55.164.*]
    Bardzo mi sie podoba Twoja wypowiedz lukee :) . Jesteś mądry facet.

Nie zgadzam sie co do wróżenia z fusów bo pózniej sam przyznałeś ze zakup w pewnym momencie (u nas 70 gr) dawało wzrost.

"Na NC wiekszosc sygnalow okazuje sie byc fałszywymi"
    zgadza się ale da się wyłowić spółki które potrafią zachowywać się zgodnie z tymi prawami. Wg zwykłego AT to już remedis dawno powinien zejść drobnymi kroczkami do 50 gr. Gdy zacząłem używać Ichimoku okazało się że nie ... bo kurs trzyma się chmury.
    Istnieje ryzyko że kurs zostanie jednak sfałszowany. MBpartners ostatnio obserwuję i tam to co się dzieje ... to masakra a nie handel akcjami.

"Jezeli robicie sobie guru na podstawie AT rynku NC..."
    Ja nie chce być guru :). Zresztą mam pewne doświadczenia że gdy grubasy siedzą na spółce to potrafią robić wręcz na odwrót to co się napisze.
    np. wpisuje poziom wsparcia 29,50 to cwaniaki z grubym portfelem co zrobią ?... uwalą kurs do 29,05 ..czyszcząc wszystkim STOPA.

"Tu cały sukces sprowadza sie do tego zeby na wykresiie np. w trendzie spadkowym polaczyc linia szczyty i kupic w momencie jezeli kurs przebije ta linie, przy wiekszych obrotach. Jezeli kurs wroci ponizej to realizujecie strate jak nie to jedziecie z trendem."

Sukces to nie tylko kreski ale wybór również spółki do inwestycji :).
    Jeżeli spółka ma przejść rewolucje np CITY rok temu. Spółka miał potencjał ... jakiś plan. I został on zrealizowany ponad normę i wyobrażenie samego CIA. TO sukces giełdowy też murowany.

CITY stało się inną firmą ... nie tylko pod względem kursu (dołek 2 zł - szczyt 34,70 i obecny 37 zł) ale też jak producent międzynarodowy. A plan był taki żeby wydac tylko SNipera 2.
    Analogia do Remedisu jest. Ja lubię takie spółki które mają plan ... dążą do niego ... i jak go realizują z nawiązką to kurs pokonuje poziomy nie do wyobrażenia wcześniej :).

• Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~lukee [188.33.239.*]
    dzieki za odp.
    podobnych spolek szukamy'

• Re: Proponuję inwestora ~"volky" uznać mistrzem analizy Newcon Autor: ~zuzanna bez cnoty [83.26.174.*]
    Wstaję i oczom nie wierzę.Nie to miałam na myśli o ~volkym,że proponując go zaszczycić tym tytułem,to narażę go na liczne prośby ze strony innych.Panie i Panowie,zrozumcie go i dajcie mu spokuj z tymi analizami.Moją intencją było to,żeby go uhonorować wprost idealnym wykreśleniem obrazu wizualnego Remedis w tamtym tygodniu i nic więcej.Może my tu piszący kiedyś przyczynimy się,że powstanie coś na tym forum dla analityków amatorów jak "złota myśl","złota analiza","złoty analityk" podobnie jak w innych dziedzinach życia jest np. "złote usta","nagroda Pulitzera"?
[x]
REMEDIS 0,00% 0,08 2023-08-07 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.