• Cena / WK 40.30 Autor: ~olek [77.255.75.*]
    Nawet nie mają kasy na wykup obligacji,jeszcze będą płacić 13% ,Pewnie Prezes wprowadzi zaraz jakiś większy pakiet na rynek.Cały czas tylko straty i straty.
    Rekomendacja wy-pier-dol. cena docelowa 0.15zeta
  • Re: Cena / WK 40.30 Autor: ~zdrowy [83.142.207.*]
    no to teraz, po niewykupieniu obligacji, albo będą płacić za nowe obligacje >20%, albo zrobią jakąś wielką ofertę za grosze, albo wniosek o upadłość.
    Jeżeli ktoś widzi inny scenariusz, to jestem ciekaw.
  • Re: Cena / WK 40.30 Autor: ~Rychu [188.47.175.*]
    Skoro spółka podpisuje nowe umowy, to chyba jest jasne że potrzebują kasę na inwestycje. Po co mają wykupować obligacje i szukać kasy w bankach? Zawsze przesunięcie spłaty jest tańsze niż podpisywanie nowych umów kredytowych, czy nowych emisji obligacji. Tak mi się wydaje. Ja tak robię.
  • Re: Cena / WK 40.30 Autor: ~mixer [74.63.112.*]
    Po to że mają taki zakichany obowiązek. To wynika z umowy i definicji obligacji. Cud bedzie jesli nikt nie pozwie ich do sądu. Wtedy bye bye zamowienia publiczne. Zreszta to bylo od pol roku oczywiste ze nie wykupią obligacji. Teraz klamią że zrobią to za pare miesięcy. I pewnie są tacy ktorzy w to uwierzyli. Jedynie wielka emisja akcji po 5zł (no i dla siebie po 0,10zł) może uratować sytuację. Powinna się powieść bo jak ktoś kupuje przy c/wk=40 to znaczy ze nie wie nic o spolkach gieldowych i kupi tak samo przy c/wk =200. Na wroclawskim rynku firma jest spalona, nikt ich nie traktuje jako wiarygodnego partnera, nikt nawet nie chce z anti gadać. A w zamowieniach publicznych najprawdopodobniej kłamią o swojej sytuacji finansowej, bo w przetargach mogą brać udzial tylko firmy w dobrej sytuacji finansowej, a przeciez Anti to dno i 5m mułu - wieczne straty, ciągłe emisje i wyprowadzanie forsy.
  • Re: Cena / WK 40.30 Autor: ~Srot [89.72.6.*]
    mixer zgadzam się z Tobą - traktują obligacje jako ich widzimisię, a to są papiery do spłaty - dla mnie to żenada, Sępy powinny kupić 1 szt obligacji i złożyć wniosek o upadłość. niech płyną ;

• Re: Burza w szklance wody Autor: ~gres [178.36.151.*]
    Spoko panowie

Rozumiem że krzyczący w tej chwili o nie wykupieniu obligacji chcieliby dokupić nieco taniej akcje spółki, ale bez przesady. Spółka przekazała środki na wypłatę odsetek od obligacji, a oprócz tego zobowiązała się do zapłaty odsetek w wysokości 13% w skali roku, licząc od 9.06 do dnia wykupu obligacji. To taniej gdyby chcieli wziąć szybki kredyt. To dobry interes i sposób na zmniejszenie kosztów w krótkim czasie.
[x]
GREENECO 0,00% 0,29 2014-08-08 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.