Postanowiłem dziś podzielić sie moją sytuacją choc wiem ze to juz nic nie pomoże. Tydzien temu za namową jedenj pani z biura inwestycyjnego zakupilem bardzo duzo (jak dla mnie) akcji CCE. Pieniadze mialem odlozone na auto i wakacje z żoną po 12 latach. Chcialem zrobić niespodziankę i szybko zarobić. Co sie stalo-widzicie Panstwo wszyscy. Wczoraj zadzwonilem do pani i powiedziala ze nie szkodzi ,zebym jesli mam jakies pioeniadze zakupil jeszcze bo cena jest dobra. Z desperacji zlikwidowalem lokate na 8 tys i dzis kupilem po 0,58. Prosze Panstwa jestem bliski rozpaczy,chce jutro wystawić wszytko do sprzedaży, starcilem bardzo duzo pieniedzy,boje sie o tym mowic dlatego piszę.
Prosze nie kupujcie tych walorow byscie nie powtorzyli mojego losu.
chcialem tylko jeszcze dodac ze moje starty juz to ponad 9 tys zł. Prosze Państwa co sie stalo, proszę o mądry komentarz naprawdę boję się co bedzie z ceną jutro a chcialbym to odsprzedać jutro
tu ci raczej nikt nie pomoże ,możesz oczywiście jutro sprzedać ze stratą i podarować sobie giełdę ,bo jest raczej dla ludzi o mocnych nerwach ,większość spółek które spadają po jakimś czasie wraca do swych cen kwestia czasu ,akurat tej spółki nie znam chociaż patrząc na cenę od pewnego czasu ,obecna wydaje się atrakcyjna do zakupu .To jest tylko twoja decyzja ale z własnego sprzedawania na stratach w większości wypadków był to mój błąd i strach przed dalszą stratą , a wystarczyło tylko poczekać pozdrawiam
wiesz co, ja kupowałam po 1,55 , potrzebujesz większego pocieszenia ?
na innej spółce wyszłam bo sie wkurzyłam a potem kurs poszybował do góry i do dzisiaj pluje sobie w brodę że nie poczekałam
więc na tej będę siedzieć i czekać , myślę że po takiej cenie oddawać to trochę śmieszne
spółka nie ogłosiła upadłości ani chyba nie zamierza tego zrobić więc powinno być tylko lepiej z kursem - być może kosztem roku czy więcej
Sorry ale nie miej nadziei. Jak spółka pokaże wyniki finansowe za I kw 2011 to już totalna klapa, przecież oni nic nie robią, nie handlują, nie produkują, nikt poważny w to nie wejdzie a ulica kursu nie podniesie. Gaz głupkowy.... to perspektywa minimum 5-10 lat a tym torfem to chyba jaja sobie robią.
w takim razie dziekuje Panstwu za opinie. Z tego co widze bede musial jednak powiedziec zonie o tym ze stracilismy wyjazd na wakacje na auto jeszcze wycofam jutro mam nadzieje, tylko czy ktos odkupi/ chcialby jutro ktoś moje akcje . Cena jest 0,51, ja oddam za 0,50, prosze o pomoc.
Jestem nowy na gieldzie, myslalem ze szybko zarobie jak znajomi ktorzy mowia ze zarabiaja tysiace na miesiąc.
Stracilem 9 tys i nie chce juz wiecejdlatego proszę czy ktoś odkupi moje walory ?
jeśli tak, to niech trzyma, odbicie na pewno będzie w tym miesiącu, tylko nie wiadomo, z jakiego poziomu, a myślę, że już niedługo, bo jak długo może spadać?
posłuchaj, inwestujesz SWOJE pieniądze, a opierasz sie na radach osób obcych ? dlatego dzisiaj masz rozterki, prawdziwe lub wydumane...
oczekujesz rady ludzi z forum ? i co mają ci doradzic ? przeciez to TWOJE pieniądze !
pakujesz się w spółke , i nic o niej nie wiesz, bo ktos ci polecił ? to teraz idz do niej po swoja kasę...
chcowośc na giełdzie jest dobra, ale trzeba wiedziec co chce osiagnąc przed zainwestowaniem, a nie po, i ustalic przed, poziom straty, żeby WYJŚĆ,
bo wejśc, zawsze zdązysz
a kupuje się z wolnych środków, a nie przeznaczonyc wczesniej na inne zakupy, bo zawsze moze zdazyć się dłuzsza poczekalnia, jak w twoim przypadku
małe światełmo w tunelu dla ciebie, poki prezesem jest obecny człowiek, jest sznasa na zaj, zysk w niedalekiej przyszłości...
ale niedaleka, nie oznacza jutra, choc krótkotrwałe odbicia (szczególnie pod koniec danego miesiąca) beda niewykluczone,
a jeśli nie nagania, to jesteś śmieszny, choć ja na ulicy na bajeczki się nie dam wkręcać i nie daję kay, ale napisać kilka słów muu mogę - przecież to, co piszemy nie wpływa na kurs, nie? ;P
nowy to prowokator nie widzicie tego?
Ktora babka z biura maklerskiego czy tp instytucji kiedykolwiek poleca jakakolwiek spolke do zakupu tym bardziej taka w ktorej dopiero ma sie cos wydarzyc... Blazen i tyle. Tym bardziej ze mowi najpierw chce was ostrzec nie kupujcie tego nie popelniajcie mojego bledu a pozniej pyta czy ktos to od niego ktos kupi hehe. Poza tym 9 tys to zadna strata na tej spolce a poziom kupna srednia 70 gr to zero zmartwien. Kurs powroci tam szybciej niz komukolwiek sie wydaje. Ogolnie od kilku dni korekta na wszystkich indeksach jest dosc spora na swigu czy mwigu wieksza takze tego typu spolki z tak malym freefloatem przy duzych spadkach na szerokim lubia duzo wiecej spadac tym bardziej jesli zarzadowi i pseudo akcjonariusza na tym zalezy po cos...
jesteś optymistą, bo wdepnąłeś przy 0,7zł i chcesz jak najszybciej odrobić i przy minimalnym zysku sprzedać - rozumiem...
... a teraz fakty - kurs szybko nie wróci na właściwy tor, bo informacje są tragiczne: kupili jakieś "łąki" po zawyżonej cenie i wyprowadzili kasę z firmy - nie będzie zysku i rynek to widzi, a że dużo tu spekulantów i chcących szybko zarobić, więc "wychodzą", żeby wrócić po niższej cenie...
... ale napiszę teraz najgorsze: sam jestem poważnie "umoczony" w tym gównie, nawet wezwanie za 1,16 by mi nie pomogło :(
Trochę pocieszyłem, lecz i trochę martwię - staram się pisać, co wiem, a siedzę tu od prawie roku...
Jedno jest pewne: ta układanka jeszcze nie ma wszystkich klocków - cały czas kilka informacji jest jakby sprzecznych (???)...
mnie też by wezwanie po 1,16 nie uratowało ;)
ale ja nadal uważam że nowy prezes w końcu coś zrobi z tym całym zamieszaniem i wyprowadzi spółkę na prostą
to może być najmniej niespodziewana chwila ...
w artykule napisali że jeszcze w tym roku zajmą się importem węgla ...
dziwie sie ze tylu tu nieprzyjaznych mi osób. Ja po prostu szukam rozwiazania i naprawde oddam jutro moje akcje łącznie 41 500 sztuk tylko czy ktoś zechce je po 0,50 zł?
ps do tego kto napisal odnosnie pani ktora polecila mi zakup-to moja znajoma z poprzedniej pracy wiec nie bylo formalnego zlecenia tylko poufna inf ze warto bo ponoc cos sie mialo zmienic w tej spolce w tym tyg a tu nic, tylko 9 tys starcilem.
Dzis wspomniala bym dokupil bo ponoc cena jest okazyjna,wiec po 0,58 zł kupilem i co? i jestem stratny masę pieniedzy,moze to dla Państwa nie jest wiele 9 tys jak ktos napisal ale dla mnie to dlugie miesiace odkladania wiec proszęchce uratowac choc czesc kwoty...
Sławek czy to nie Ciebie kilka miesięcy temu namawialiśmy na sprzedaż akcji tu na tym forum ??? Przyznam że niexle się uśmialem tym postem wtedy chociąz rozumiem że nikomu tu nie do smiechu. Ale muszę Was zmartwić bo ..... naprawdę nie liczcie na żadne wezwanie nawet za cene objęcia tych mlionów akcji. Zrozumcie, przejeli spółke żeby opychac akcje zgadza sie ?? (Bo chyba nikt nie watpi że biznesu to Paszyńscy tu robic nie będą). A więc jeśli skupią wszystkie akcje z rynku to co z nimi dalej zrobią ? Zrobią publiczną emisję dla inwestorów ?? Nie majac majatku, mając śmieszne "plany" ?? Na taki BGZ chętnych nie ma to na CCE bedą ?? Sprzedawajcie na pierwszej lepszej podbitce i zapomnijcie, pozdrawiam.
Sławek czy to nie Ciebie kilka miesięcy temu namawialiśmy na sprzedaż akcji tu na tym forum ??? Przyznam że niexle się uśmialem tym postem wtedy chociąz rozumiem że nikomu tu nie do smiechu. Ale muszę Was zmartwić bo ..... naprawdę nie liczcie na żadne wezwanie nawet za cene objęcia tych mlionów akcji. Zrozumcie, przejeli spółke żeby opychac akcje zgadza sie ?? (Bo chyba nikt nie watpi że biznesu to Paszyńscy tu robic nie będą). A więc jeśli skupią wszystkie akcje z rynku to co z nimi dalej zrobią ? Zrobią publiczną emisję dla inwestorów ?? Nie majac majatku, mając śmieszne "plany" ?? Na taki BGZ chętnych nie ma to na CCE bedą ?? Sprzedawajcie na pierwszej lepszej podbitce i zapomnijcie, pozdrawiam.
No fakt, tylko że tutaj problem polega na tym sądzę, że z ambitnych planów najlepszej spółki energetycznej, sprzed jeszcze miesiąca pozostała nam rola hurtowni AGRO ROLNEJ i może drobnego hurtownika węgla... Plan Paszyńskichniech sobie będzie jaki chce... Dla nas to jednak tylko kwestia zysku z inwestcji, która nie muszę mówić jaką się staje.... Wierzę jednak że komputronik da sobie radę z podważeniem walnego i naprostuje sytuację.... inaczej nie wiem..
Odnośnie wątku.... Jak pisałem kiedś kupiłem za 1 zł, nie ukrwam że aby zminimalizować straty dokupiłem jeszcze wczoraj ale raczej żeby mieć nadzieję na zminimalizowanie strat nie mega zysk, bo sądzę, że po walnym i wypowiedziach prezesa to raczej każdemu już emocje opadły....
Sam musisz zdecydować. Dzis jesteś stratny 9 tysięcy. Fakt jutro możesz być więcej, ale możesz odrobic tez kilka tysięcy. To jest giełda i to jest spólka ktora może wszytko. I paść i dać zarobic. Pocieszę cię że ceny zakupu nie masz wysokiej w porównami tp z moją. Ja mam średnią 0,89 i 25 tysięcy akcji i tez jestem 9 tys w plecy. Jaa trzymam. Jednak decyzja musi być wyłącznie twoja.
na godzinowym wykresie bedzie jutro z rana wybicie moze do 0.55 , a narazie dobrze kupowac po 0.51, bo jeszcze potencjal wzrostu nie wyczerpal sie na dziennym wykresie, moze byc i 0.60 gr, a teraz sie kupuje. a na wzrostach sprzedaje w odpowienim momencie.
CzytamPaństwa wypowiedzi ale jakos nie potrafie sie przekonać i zawierzyc w to ze walor kiedykolwiek bedzie kosztował wiecej niz 0,50 zł dlatego proszę o odpowiedz czy ktoś zechce sobie go kupic ode mnie,, 41500 sztuk,nie zarobie juz na tym a potrzebuje ochronic pieniadze by choc miec na to auto,bo ze wakacji nie bedzie to juz wiem, strata dokladnie 8940 zł i boje sie ze jak nie sprzedam to zostanie mi 415 zł jak bedą po 1 grosz bo spolka pewnie poda komunikat ze upadłosc lub bankrutctwo.
sprawdź lepiej koleś, czy cię nie ma w pokoju obok, bo pieprzysz jak potłuczony - teraz już jestem pewien, że ściemniasz - naganiasz na spadki - rób swoje, tez chętnie dokupię za 40gr - przynajmniej uśrednię przed podbitką za kilka tygodni ;)
pozdrawiam śmiesznego cwaniaczka ;)
Nowy przestan robić z siebie wiekszego głupa niż jesteś .....od kogo kupiłes akcje że chcesz je teraz odsprzedać ? od babci klozetowej ? a może na wiejskim bazarku , nie znasz zasad inwestowania na giełdzie ? od kiedy to można sie dogadac z kims na odkupienie waloru chcesz byc wiarygodny a idiotyzmy wypisujesz kupiliłes sobie komputer i chcesz z kims sobie popisac proponuje instalacje Gadu gadu to taki internetowy komunikator tam mozesz te swoje pierdoły wypisywac oszolomie