• BLUE TAX GROUP - wzrost przychodów o 33% w I kwartale 2011 Autor: ~head [83.5.32.*]
    http://www.newconnector.pl/blue-tax-group-wzrost-przychodow-o-33-w-i-kwartale-2011
  • Re: BLUE TAX GROUP - wzrost przychodów o 33% w I kwartale 2011 Autor: ~rob [77.115.164.*]
    będzie ciekawie akcji w obrocie mało i spokojnie będzie można na 20-30 gr podjechać jeszcze do wakacji i to bardzo realnie a te 3 mln jak by dostali odszkodowania to mozę być i więcej!
  • Re: BLUE TAX GROUP - wzrost przychodów o 33% w I kwartale 2011 Autor: ~-roman [194.181.194.*]
    Jak podawali w komunikatach to te 3 mln może być w przyszłości.
    Najwazniejsze jest że dzisiaj sa już w stanie generowac zyski, maja solidne findamenty.
    Ważen jest że przeszli przez najtrudnieszy okres gdzie zdobyli doświadczenie, są na rynku ponad trzy lata. Mogą i wykorzytują to, zwróccie uwagę że mogą opiekować się społkami dostarczając im wszystkiego co trzeba, od księgowości, finansowania, funduszy unijnych a skończywszy na całym procesie pozyskania kapitału ( wejścia na giełdę).
    Spółki o których piszą w komunikatach. którzy byli i są przez BTG obsługiwania już są na giełdzie ( Alkal, Fast Finance, Małkowski - Martech, Nanotel, Quercus, West Real Estate, Ibiza itd) lub sie na niej wkrotece pojawią ( ZOO Centrum, Median, Graphic itd).
    Powinniyśmy to zauwazyć, to są dobre wiadomości. Myslę że to co spółka podaje o wynikach w pierwszym kwartale to będzie preludium do tego co może być.
    Ja jestem spokojny o wzrost kursu, jak tylko bedzie mnie stac to jeszcze mogę zainwestować i to nie spekulacyjnie ale jako inwestycje długofalową.
    Można cofnąc się do ich debiutu, celem Prezesa był rynek główny GPW, aby sie tam znaleźc muszą ostro ruszyć do przodu.
    Nie obawiałbym się z tego powodu że zostaną sprzedane akcje serii D. Oczekiwałbym w najblizszym czasie kolejnych komunikatów co do rozwoju społki i na to czekam.

• zobacz na Digital spolke 300 % przychody jakie zyski a spoka na dnie Autor: ~qq [82.115.65.*]
    jw
  • Re: zobacz na Digital spolke 300 % przychody jakie zyski a spoka na dnie Autor: ~rob [95.41.189.*]
    no Roman jestem pod wrazeniem!! serio obecny poziom jest śmiesznie niski i spokojnie na Blutaxie można będzie posiedzieć bo zyski z tego powodu mogą być nieprzecietne ;) pozdrawiam serdecznie
  • Re: zobacz na Digital spolke 300 % przychody jakie zyski a spoka na dnie Autor: ~perfeciar [83.26.132.*]

Blue Tax Group S.A. – spółka specjalizująca się w kompleksowej obsłudze klientów biznesowych – osiągnęła w I kwartale 2011 roku przychody netto ze sprzedaży na poziomie 777 tys. zł., czyli o 33% wyższe od przychodów netto za analogiczny okres roku 2010. Zysk netto wypracowany w I kwartale 2011 roku wyniósł 166 tys. zł. i jest aż o 359 tys. zł. lepszy od wyniku straty, jaką w analogicznym okresie 2010 roku odnotowała Spółka. EBITDA wyniosła za I kwartał 2011 roku 297 tys. zł., podczas gdy w analogicznym okresie 2010 roku wynosiła -52 tys. zł.

Pierwszy kwartał 2011 roku przyniósł Spółce wyraźną poprawę wyników finansowych. Wszystkie dane finansowe zawarte w rachunku zysku i strat Spółki są dodatnie.

„Dodatnie wyniki finansowe Spółki są efektem działań, jakie Spółka podejmowała w ostatnich latach. Należy tu uwzględnić działania mające na celu obniżenie dynamiki wzrostu kosztów stałych ponoszonych przez Spółkę przy jednoczesnym wzroście dynamiki przychodów. Spółka przeprowadziła restrukturyzację firmy. A z uwagi na zmiany, jakie zaszły na rynku usług doradczych dla biznesu, w IV kwartale 2010 roku Spółka zadecydowała o zmianie strategii rozwoju. Efekty są widoczne dopiero teraz i pozwalają nam z optymizmem patrzeć w przyszłość.” – mówi Mirosław Stanisławski, Prezes Zarządu Blue Tax Group S.A.

Wyniki Spółki za I kwartał 2011 roku są satysfakcjonujące. Zysk z działalności operacyjnej osiągnięty w tym okresie sprawozdawczym stanowi 28% przychodu netto ze sprzedaży. W efekcie został osiągnięty cel, jaki Spółka Blue Tax Group S.A. postawiła sobie w planach strategicznych podczas debiutu w lutym 2008 roku na rynku NewConnect.

Zarząd zapewnił, że dokona wszelkich starań, aby utrzymać dynamikę wzrostu przychodów Spółki, dbając o utrzymanie rentowności Spółki na poziomie 25-30%.

W oparciu o wyniki za I kwartał 2011 roku Zarząd Blue Tax Group S.A. zakłada, że za cały 2011 rok Spółka osiągnie wyniki na poziomie nie niższym niż 800 tys. zł.

Doświadczenie i wiedza Blue Tax Group S.A. notowanej na rynku NewConnect od 6. lutego 2008 roku pozwala na świadczenie usług doradczych dla firm, które dopiero są w drodze na giełdę.

W ramach współpracy w Grupie Doradczej Firm zakres usług świadczonych przez Blue Tax Group S.A. obejmuje następujące obszary:

- pomoc w pozyskaniu dotacji unijnych na refundację części kosztów przeznaczonych na zakup usług doradczych niezbędnych w procesie pozyskania inwestora o charakterze udziałowym z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, Poddziałanie 3.3.2;

- przeprowadzenie procesu przekształcenia podmiotu w spółkę akcyjną;

- przygotowanie wyceny spółki;

- przygotowanie prezentacji inwestorskiej;

- sporządzenie memorandum ofertowego;

- sporządzenie biznesplanów stosownych do inwestycji klientów;

- wykonanie analiz i badań rynku na potrzeby projektów klientów.

Poza doradztwem kapitałowym i pomocą w ubieganiu się o dofinansowanie ze środków unijnych Spółka nadal oferuje swoim klientom pomoc w pozyskiwaniu finansowania z tradycyjnych źródeł: kredyty dla firm, leasing; oferuje usługi doradztwa prawnego w ramach bieżącego doradztwa, jak i specjalistycznego doradztwa prawnego w procesach przekształceń, fuzji, przejęć, emisji obligacji; a także oferuje prowadzenie rachunkowości.

• Re: zobacz na Digital spolke 300 % przychody jakie zyski a spoka na dnie Autor: ~rob [95.41.87.*]
    powiem tyle obserwujmy w nadchodzącym tygodniu jeśli pojawią sie zakupy większych pakietów mam na myśli powyżej 200-300 kilo to będzie dobry znak na przyszłość małę ilosci nic nie dadzą dla kursu ;)
  • Re: zobacz na Digital spolke 300 % przychody jakie zyski a spoka na dnie Autor: ~waldus [83.29.16.*]
    hm ,co stego ,zobacz co zrobili z kasa z emisji jak wchodzili na nc ,bodajze 5mil.zł.Sory wybacz ale ja im nie ufam i nie mam w planach dawac im na nowe Porsche
  • Re: zobacz na Digital spolke 300 % przychody jakie zyski a spoka na dnie Autor: ~o co kaman [89.231.126.*]
    co stego??????????

co co kaman ???????
  • Re: zobacz na Digital spolke 300 % przychody jakie zyski a spoka na dnie Autor: ~rob [95.40.164.*]
    zatem radzę się przyglądać tylko Blutaxowi jestem pewien że będą duże zakupy akcji do 10 gr ;)
  • Re: zobacz na Digital spolke 300 % przychody jakie zyski a spoka na dnie Autor: hanys705 [94.251.155.*]
    Mam nadzieję,że już niedługo Twoje słowa przekształcą się w czyny.
  • Re: zobacz na Digital spolke 300 % przychody jakie zyski a spoka na dnie Autor: ~rob [95.40.164.*]
    na spokojnie będzie dobrze a nawet bardzo dobrze ;) trzymać i nie puszczać po 1 gr wzroście!
[x]
BELEAF 0,58% 3,46 2025-11-28 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.