jak macherzy z GANTa sypią do po cichu dokładaj na kupi. cena wejścia decyduje o rentowności. a otoczenie słabe więc jest spokój. inna sprawa, że jak się zacznie branie to można się załapać na wieszaki itp.
musi być na podglądzie od 9 do 17,35
TAK TAK, KTOŚ BLOKUJE KURS. NA PEWNO NIEDŁUGO JAZDA POD 10 ZŁ. NA RAZIE "GRUBASY" ZMÓWIŁY SIĘ PRZECIWKO "LESZCZOM" I BLOKUJĄ.
A TAK WOGÓLE TO WIDZĘ, ŻE TWORZYCIE NOWĄ GRYPSELĘ ODNOŚNIE GIEŁDY:
LESZCZ - OSOBA KTÓRA KUPUJE AKCJE, A PO KRÓTKIM CZASIE SPRZEDAJE JE Z
CO NAJMNIEJ KILKUNASTOPROCENTOWYM ZYSKEIM.
ZNAWCA BUDOPOLU Z FORUM BANKIER - OSOBA, KTÓRA KUPUJE I TRZYMAM MIMO
ŻE LECI NA ŁEB NA SZYJĘ CO JAKIŚ CZAS WYBIJAJĄC W GÓRĘ UBIERA
ZNAWCÓW, KTÓRZY PRZY KAŻDYM FAŁSZYWYM WYBICIU WIDZĄ POCZĄTEK
JAZDY POD 10 ZŁ.
NA PRAWDĘ CZYTAJĄC WASZE WYPOWIEDZI TYPU "GRUBY TRZYMA", "TESTUJĄ LESZCZY" TO K***A ZACZYNAM WĄTPIĆ CZY JEST TU CHOĆ JEDNA MĄDRA OSOBA.
TAK TRUDNO UWIERZYĆ W TO ŻE TEN BAJKOWY GRUBAS MA WAS SERDECZNIE W DU**E?
NIE ZNAM SIĘ ALE TO NIE JEST TAK, ŻE ŻEBY TREND WZROSTOWY NABRAŁ PARY TO MUSI BYĆ TŁUM, KTÓRY BĘDZIE WIONDOWAŁ CENĘ W GÓRĘ? A TEGO TŁUMU TU NIE MA. I JAK WIDZIMY NA PRZYKŁĄDZIE BUDOPOLU SUPER INFO BEZ ZAINTERESOWANIA SĄ NIC NIE WARTE.
ALE WY DALEJ TWÓRZCIE SPISKOWE TEORIE NT. GRUBYCH.
spokojnie tlumu nie ma bo tlum lubim przeplacac heeh i podlacza sie jak juz wzrosnie +25% a grubaski sie powoli zleca , nie kazdy ma od razu wolna gotowke kilka dni i bedzie duzo lepiej.Po korekcie na rymku ci co sprzedali inne spolki beda szukac nowych do inwestycji a Budopol wyglada atrakcyjnie wiec napewno ktos tu zawita z grubym portfelem.
Dnia 2011-05-06 o godz. 13:36 ~re napisał(a):
> JUZ CZAS
Masz rację i tak już długo tak wysoko było:)
A wczoraj ktoś się cieszył, że za 1,32 odebrał, a pewnie przyszły tydzień na luzie będzie poniżej 1,30.
Ach te grubasy:)))
jak wystartuje to będziesz się cieszył, że kupiłeś blisko 1,6. Jedyne cenne co teraz ma GANT to Budopol. I dlatego budek musi urosnąć. Na przeszacowanie wartości spółek w Gancie nikt się nie nabierze. Dopiero jak zaczną płacić dywidendę to wtedy ten syf zacznie mieć wartość a na to się nie zanosi. Wniosek, ekipa Antkowiaka, Jutkiewicze itp wyciskają z rynku resztki akcji. W końcu ktoś im zabierze papier i dopiero będą mieli problem. Idealny kandydat do ruchu na 4-5 zł. Każdy gra za swoje. Dają to brać taniej i nie podbijać ceny. i nie wywalać na pierwszym wzroście. Tu będzie grubo.
Dnia 2011-05-07 o godz. 04:47 ~glina napisał(a):
> jak wystartuje to będziesz się cieszył, że kupiłeś blisko
> 1,6.
JUŻ DAWNO MAM KUPIONE I NIESTETY W CENIE WYŻSZEJ NIŻ 1,6:))
I dlatego budek musi urosnąć.
MUSI? NIC NIE MUSI.
Idealny kandydat do ruchu na 4-5 zł. Każdy gra za swoje.
4-5ZŁ? TAKA CENA JEST MOŻLIWA, BO....? SĄ KU TEMU JAKIEŚ LOGICZNE PRZESŁANKI POPARTE ANALIZĄ CZY TO TAKA TWOJA SPEKULACJA?
Dają to brać taniej i nie podbijać ceny.
MYŚLĘ, ŻE BĘDZIE JESZCZE TANIEJ NIŻ TE 1,32ZŁ. A DLACZEGO? A DLATEGO, ŻE TAK WSKAZUJE HISTORIA: DOBRE INFO - ZWYŻKA - REALIZACJA ZYSKÓW. OBECNE PRZEMAWIA ZA TYM TEŻ BRAK ZAINTERESOWANIA.
i nie wywalać na pierwszym wzroście. Tu będzie grubo.
NO NIE WYWALAJMY, BO PEWNIE MAMY TYLE TYCH AKCJI, ŻE MOŻNA NAMIESZAĆ. ILE MASZ 3000, 5000 SZTUK? ZAŁOŻĘ SIĘ ŻE NIE WIĘCEJ NIŻ 10000.
NIE MAM NIC PRZECIWKO TEMU BY BUDOPOL POSZEDŁ W GÓRĘ. BA! BĘDĘ SIĘ NAWET CIESZYŁ. NIE ROZUMIEM TYLKO PO CO PISAĆ O CZYMŚ NA DOWÓD CZEGO NIE MA SIĘ DOWODÓW POPARTYCH ANALIZĄ.
do tej pory tym śmieciem się nie interesowałem. teraz trafił do recyclingu i śmieciem być przestaje. Jestem pod wrażeniem raportu kwartalnego a jeszcze bardziej tempie budowy Sokołowska i jakości prowadzonych tam prac. Widzę codziennie bo przejeżdżam obok. Jak nie widziałeś to polecam obejrzeć. Nie widziałem niczego tak sprawnie budowanego w W-wie od dawna!!! To tyle.
Etyka zawodowa nie pozwala wypowiadać sie na forum o ilościach. Cokolwiek mówi o autorze wpisu.
Roczny raport też był rewelacyjny i nie za bardzo to pomogło. Na początku roku wszyscy analityce trąbili, że budowlanka w tym roku to najsłabszy sektor. Pewnie to nie zachęci potencjalnych kupujących. Niby teraz coś tam mówią, że można zarobić na budowlance. Ale to jak dzień słońca po miesiącu deszczu:)
Mnie Budopol nadal nie przekonuje (mimo że jest posiadaczem akcji). Jeżeli coś miało ruszyć to po tym raporcie powinno wystrzelić. A nadal jest małe zainteresowanie. Nawet dzisiaj te 1,34 to było wynikiem transakcji na małych pakiecikach. Po kilkaset sztuk.
Może to wynik spadków na szerokim. Ale jak obserwuje Budopol to zawsze zachowywał się lepiej jak szeroki spadał:)
i mamy. reszta porównawczo za droga. A przy okazji z Budopoli zrobiono dobrą spółkę.
wic polega na tym, że trzeba być durniem żeby teraz kupować gnata. Za rok, dwa może jak portfolio uzupelnią. Chłopcy się nie wstrzelili w koniunkturę i nie mają czym handlować, stopa zwrotu na kapitale kiepska Za późno kupili grunt od Jutkiewicza albo za drogo go cenił. Popłynęły obie strony. Jutkiweicz stracił na akcjach oni nie mają przychodów i jak się Sokołowska skończy to będzie bieda i nie będzie czym handlować. Rynek jako piękny mechanizm samoregulujący obudził obie strony. i cena się znalazła i chęć.
Wracając do budopolu. Gant ma 30 proc. wynik i produkt super. aż się prosi przemnożyć x 5 wtedy Gant będzie miał zysk i będzie pretekst do kupowania Ganta. JAk nie ruszą budopolu to Ganta będziemy kupować poniżej 10 (też miła prespektywa). nie mają czasu bo JWC kupił dużo gruntu na Woli i jak zacznie podawać z ceną dumpingową to konkurentom można będzie współczuć. DLatego o cenę Budopolu jestem spokojny. A o Gancie pomyślę dopiero wtedy jak Budopol będzie miał 3 z przodu.
No i jakoś nie widać tego zainteresowania i pieniędzy, które odpływają chociażby z największych spółek.
Wolumen śmieszny? Dalej obstajecie przy tym, że Budopol to obecnie taka dobra inwestycja?