dobrze to ująłeś z tą ciszą wokół spółki ........ aż za cicho, ale kursik powoli idzie do przodu ........ wygląda na to że z małymi stopkami będzie tak aż do raportu i walnego ..... a gdy korzystnie zaprezentuja wyniki za I kw to może oczy otworzą się dla funduszy i wtedy zacznie sie prawdziwe kupowanie , czego sobie i wszystkim akcjonariuszom życzę :-)
Widać ,że prezes zmienił taktykę -i mało mowi a więcej robi!
Z wynikami pewnie bedzie tak -przychód się znacznie zwiększy a wynik netto powinien byc bliski zera.
Bedzie konsolidowany tylko Ozgraf poniważ Bezgraf dopiero w 2 kw.
Ale przychód powinien być dużo większy (1kw w tej branży jest najgorszy)
Kompap pewnie bedzie miał stratę poniewą jest zwijany -często w takich przypadkach jest strata.
Mam nadzieję ,że prezes powie na walnym o sposobie współdziałania tych 3 firm.
Ja sugeruję połaczenie -jeden Zarząd jedna Rn ale pewnie warunki umowy ze SP przez najbliżesz 3 lat nie pozwalają.(umowa jest dostępna w bip więc sprawdzę dokładnie)
Myślę ,że przynajmniej działalność z Kwidzyna zostanie przeniesona do Olsztyna lub Białegostoku! aaaa Przecież to jest zakład pracy chronionej (40% niepełnosprawnych więc nie bedzie takie proste.
Lipka jest specjalistą od cięcia kosztów i reorzganizacji (Kompap 2007 i 2008 zysk netto razem ok 7,5 mln) to jestem pewny ,że sobie poradzi!
Już raz pisałem przed 20 zł nie oddam! Wierzę ,że bedzie to jeszcze w tym roku!
Jest 4,6 mln szt akcji 60% w silnych rekach więc zostało ok 2 mln to na dzień dzisiejszy 18 mln zł czyli mniej niż wartość jednej nieruchomości w Olsztynie lub Białymstoku po ok 2 h!!
dokladnie 63,5% czyli 2 972 281 szt akcji w silnych rekach plus oczywiscie moje 15 633 szt (moje rece i nerwy tez sa silne), zostalo niecale 1,7 mln akcji.
Nie wiem czy spolka o tak malej ilosci akcji jest atrakcyjna dla funduszy (duzych znanych funduszy), male sa, to WEI oraz Altus 7 fiz, z czego WEI bralo dwa lata temu od lipki po 12 zlociszy
kompap przejal 2 duze drukarnie z tego ozgraf nalezy do najwiekszych w kraju.spolka wydala na nie ok.25 mln.z tego gro w gotowce a mala czesc za kredyt.odbylo sie to bez zadnych dodatkowych emisjii-ja jestem wciaz w szoku-jak to waldek robi.ale jesli bedzie chcial jeszcze cos w przyszlosci kupic grubego.chetnie sie zapisze na nowa emisje-gra jest warta swieczki/pozdro
Krisb pytasz jak to zrobił?
Ja to widzę tak ; zrobił emisję po 6 zł zebrał ok 13 mlnzł
Próbował kuipić 5 firm nic na szczęście nie kupił (w tym w 2008 Ozgraf)
Następnie kupił ok 1 mln akcji Muza (dwa wezwania po 8,13 i 10,60) Kurs poszybował na 21,50 i wywalił wszystko niedogadująć się z Czarzastymi (na szczęście) Zarobił przy okazji ok 1mlnzł na czysto!
Następnie wygrał przetarg w MSP na Ozgraf za 16,7mln 12,5 mln kesz miał z Muzy i kredyt z banku 4mln!
Po przejęciu Ozgrafu a ten Ozgraf już za Swoje !!!!! kupił bez kredytu za 6,7 mln Bzgraf!!
Bez emisji tylko 4mln kupił dwie firmy o przychodach za 2009 ok 65 mln!może za 2010r 70 mln!Czy coś zapomniałem??
PO drodze jak było cienko w Kompapie zmiejszył Zarząd z 3 na jedną osobę -czyli siebie i obniżył wynagrodzenie z 25 000zł na 5 000zł a przy okazji obniżył RN o 70 % wynagrodzenie(nie byle komu bo -Głuchowski -ten z Pko Rodziewicz ;Górka wcześniej PI ;Jesionowski Prezes lubawy a teraz ginno rossi!)
Proste!?
Teraz weisz dlaczego wierzę w 20 zł!! w tym roku?
Oczywiście będzie kiwało kursem bo grubasy bedą wyleszczać leszy!
Jak widzisz trochę przeżyłem na tej spółce (od 3 zł do 21zł hehee)i mam zamiar i tym razem zarobić !!
Czego i Tobie Życzę!!
wiec waldek mial gotowki 13-14 mln a wydal na przejecia ok.24mln.brakuje wiec 10.odejmujac kredyt 4 na ozgraf.zostaje wiec 6 z hakiem-za ktory kupil bzgraf.albo rzeczywiscie srodki te wylozyl ozgraf albo przezes ma b.gleboka kieszen lub bogatego sponsora.twoj pulap-to 20 zl.wg mnie bedzie po tym co sie dzieje w spolce wiecej-ale na dluzej.kompap wlasciwie skonsolidowal poligrafie na polowie sciany wschodniej kraju.strach sie bac -jak pojdzie za ciosem.spolka jest wlasciwie jedynym przedstawicielem poligrafii na gpw.a roproszonych drukarni jeszcze mnostwo-prezes naprawde moze miec ciekawe propozycje-dlatego kurs juz to dyskontuje/pozdro
Wyłoży na 100% Ozgraf a kompap jeśliby dał kredyt albo pożyczył powyżej 2,5 mln to byłby komunikat (10% środków własnych -znacząca umowa )-nic nie znalazłem na ten temat w bilansie za 2010
Pewnie były środki w Ozgrafie-pisało w olsztyńskiej gazecie ,że robi porządki -pewnie sprzedał stare maszyny lub zbędne nieruchomości.
Dobrze zorgainzowane!
Jesli połaczy jakoś te 3 firmy to wtedy pełen szacun i podniosę poprzeczkę powyżej 20 zł!!