Konicznie sprawdźcie wyniki finansowe, a sami kupicie akcje Zelmera. Nie ma wiele spółek na GPW, które corocznie powiększają przychody i zyski o 20%-30%. Zelmer do nich
należy.
W istocie dzień 60 zł za akcję się zbliża. Ale to na pewno nie będzie koniec wzrostów w długiej perspektywie. Raporty kwartale systematycznie utwierdzają mnie w przekonaniu, że Zelmer to rewelacyjny wybór. Po wynikach za II i III kwartał wskaźniki powinny jeszcze znacznie się poprawić, bo w ubiegłym roku II i III kwartał nie były najlepsze. Później też powinno systematycznie się poprawiać, bo zaczną już działać w nowej fabryce, dzięki czemu - zgodnie z zapewnieniami Zarządu - mają zaoszczędzić na kosztach. No i niedługo powinni sprzedać nieruchomości w centrum Rzeszowa, a z tego powinna być niezła kasa...
Oczywiście wcześniej w lipcu jeszcze dywidenda, ok. 4,5% przy obecnym kursie!
Obrotów zupełnie nie ma - widać, że w tej cenie nikt nie chce sprzedawać. Ja spokojnie czekam, jestem pewien, że w parę miesięcy zarobię kilkadziesiąt procent.
60 zł dla cierpliwych. Każdy kolejny kwartał będzie lepszy. Zelmer to jedna z nielicznych spółek, które co kwartał poprawiają wyniki. Kurs może nie szaleje ale powoli idzie do góry. Do końca roku Zelmer będzie dużo więcej wart.
Sprzedałeś frajerze pewnie po 37 zł bo się wystraszyłeś propagandy o kryzysie w Grecji :) i naganiasz teraz na spadki, licząc że odkupisz po 35 zł. Niestety możesz o tym zapomnieć. Będziesz żałował jak podadzą wyniki za IIQ. Zelmer jest jedną z nielicznych spółek, które co kwartał zwiększają przychody i zyski. W obecnym tempie wzrostu sprzedaż, w szczególności do Rosji i Ukrainy należy się spodziewać znacznie wyższej wartości akcji. Cena obecne, tj. ok. 40 zł jest ostatnią chwilą kiedy te akcje są tak tanie.