Witam moim skromnym zdaniem PEPEES jest najtańszą spółka z branży spożywczej.Mam tu na myśli porównanie z takimi spółkami jak ASTARTA,KERNEL,KRUSZWICA,AGROTON CZY MILKILAND.Oczywiście mam tu na myśli wskaznik C/WK natomiast jeżeli chodzi o wskaznik C/Z to jest znacznie wyżej niż u wymienionej konkurencji,ale wierzę że wraz ze skokowym wzrostem zysku netto ten wskażnik będzie równie niski jak np.w ASTARCIE i nie widzę przeszkód żeby cena nie miała wzrosnąć jak w przypadku wspomnianej ASTARTY o 700% w przeciągu roku.Dlaczego?To że skrobia wzrosła o100% to już prawie wszyscy wiedzą,ale efekty tego były widoczne dopiero w 4 kw,a uważam że żniwa dopiero są przed PEPEESEM a to z tej prostej przyczyny że skrobi jest coraz mniej,a jak ostatnio czytałem w AZJI był nieurodzaj manioka i z tego wynika ze wysokie ceny będą się utrzymywać.I między innymi dlatego zarząd PEPEES kupił pakiet kontrolny PPZ BRONISŁAW,a pod koniec 2009 r Prezes kupił 100 tys.akcji.Na koniec dodam że w pażdzierniku 2010 została zawiązana spółka OZEnergy w 100% zależna, która to ma wykorzystywać ścieki produkcyjne do produkcji energii elektrycznej i cieplnej i dodatkowo wystąpiła o dofinansowanie.To pokrótce tyle,ocenę pozostawiam obecnym i przyszłym akcjonariuszom.Pozdrawiam.