już raz napisałem i nie będę się powtarzał, będziesz wprowadzał akcjonariuszy w błąd to 'ktoś' - czytaj JA - dobierze ci się do dupy więc zważaj na swe nikczemne słowo-wylejce.
WITAM
Jestem posiadaczem a w jakiej ilości to nie ma znaczenia. Powiedzcie mi tylko czemu służą takie zagrywki , cytuję ( obniżenie kapitału zakładowego w drodze obniżenia wartości nominalnej akcji i jednoczesnego podwyższenia kapitału w drodze nowej emisji akcji )
i jak dalej w zawiadomieniu.
Powodzenia dla tych co mają TRIONa.
Co prawda nie jestem akcjonariuszem, ale mogę Ci to kolego wyjaśnić. Obniżenie kapitału zakładowego poprzez obniżenie wartości nominalnej miało na celu podwyższenie kapitału w drodze nowej emisji akcji. Po prostu nie można robić nowych emisji po cenie niższej niż wartość nominalna akcji (nie zezwala na to kodeks handlowy) a akcje Triona spadły poniżej wartości nominalnej więc należało obniżyć ich wartość nominalną w drodze obniżenia kapitału, żeby móc wyemitować nowe akcje. Trochę skomplikowane ale logiczne. W sumie w wyniku tej operacji kapitał zakładowy nie uległ zmianie.
WITAM
Również życzę miłego weekendu , u mnie on już trwa 5 miesięcy . Podaj e-mail
z góry dzięki. Dzisiejszy handel przypomina kiosk ruchu , chodzi mi o obrót.
Ale bądźmy dobrej myśli.