To dużo. Skoro płacą, to znaczy że mają z czego, że firma zarabia na siebie i na akcjonariuszy. Co więcej, spółka to jedna z nielicznych z N ewConnect, która płaci dywidendę. Większość spółek na NC to jakieś cudaki, wydmuszki, spółki obiecanki, które z miesiąca na miesiąc tracą na swojej atrakcyjności i wartości. A tu, proszę. Płaca sporą dywidendę. Myślę, że ten pomysł to nie tylko miły i symboliczny gest w stronę akcjinariuszy. Dywidenda będzie naprawdę wysoka. Walorem może zainteresować się jakiś OFE, TFI. Ostatnio zaglądają na ten rynek coraz częściej. A poza tym, spółka jest w swojej branży niedowarościowana. No i te spore zakupy akcji przez Pana Prezesa.
Jak tu nie zainwestować w ten walor :-))))
Właśnie przeglądnąłem branżę w której działa DFP.
Spółka jest nie zauwazona przez rynek. To długo nie potrwa. Wskaźniki c/z i c/wk są niedowartościowane. Dużo poniżej średniej. A spółka raczej zasługuje na coś więcej niż średnia w sektorze. Powiem krótko. TU JEST DUŻY POTENCJAŁ DO WZROSTU.
NC sektor usług finansowych
C/Z
Średnia w sektorze 22.45
DFP 7.2
http://stooq.pl/q/i/?s=f_ufi&o=9&i
C/WK
Średnia w sektorze 2.96
DFP 1.61
http://stooq.pl/q/i/?s=f_ufi&o=10&i
Na 16 spółek w tym sektorze dywidendę wypłaciły zaledwie 2 spółki.Stopa dywidendy wynosiła zaledwe ok.3%. DFP ma zamiar wypłacić o wiele większą stopę %.
Te spółki to:
1. EUROTAX - w akcjonariacie tej spółki jest Arka BZ WBK Akcji Środkowej i Wschodniej Europy posiadaja 5% ogółu aktywów.http://stooq.pl/q/i/?s=f_ufi&o=11&i
2. AUXILIUM
Pozdrawiam obecnych i przyszłych akcjonariuszy
;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
niepoważny jesteś, kolega nie nagania tylko zestawił dane finansowe, które wskazują na potencjał spółki. sam nie posiadam akcji... nie mam zdrowia do tej spółki, ty chyba również się czyściłeś o ile dobrze pamiętam?
Dnia 2011-03-02 o godz. 19:12 ~smok napisał(a):
> Najlepiej zrobisz, jak siądziesz cicho. Wygląda to jakbyś
> naganiał.
Masz rację smoku, chłopaczyna udziela się jak kiedyś Teduś kiedy naganiał na spadki i ciął dotkliwą stratę i jak to on mówi ,przewidział spadki. Jeden i drugi zasługuje moim zdaniem na tytuł najlepszego analityka roku. Ciekawe co będzie pierdział Kubuś jak kurs sie obsunie.
Jak tam Tede, z twoim jasnowidztwem, jak na razie kiepsko, a taki byłeś pewny. Nie martw się, kurs pewnie się zwali i wtedy będziesz zadowolony, że jesteś taki mundry.
Nie obrażaj gnidy. "Cwel" to określenie wulgarne i chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę z jego znaczenia. Szkoleniowo, polecam lekturę http://pl.wikipedia.org/wiki/Cwel
Co się tyczy mojej aktywności na DFP to pisałem już (nie chce mi się szukać), że wywaliłem cześć na podbitce powyżej 75 gr. To, czy dokupiłem po zwałce to moja sprawa. Więcej pisał nie będę bo ten, kto pisze, co robi w czasie teraźniejszym czy przyszłym to skończony leszcz. A ja skończonym leszczem nie jestem, co nie oznacza, że nie jestem leszczem w ogólności.
Z dywidendami różnie bywało, podobnie jak na DFP kiedy Prezes kupował. Jeszcze poczytamy sobie tu narzekania i pomstowania.
Smoku wyobraź sobie, że używam słownictwa, którego znaczenie znam... Gnida wielokrotnie mnie obrażał, więc nie uważam, abym uczynił coś niestosownego. Poziom konwersacji należny dostosować do rozmówcy
Dnia 2011-03-03 o godz. 09:12 ~Tede napisał(a):
> Smoku wyobraź sobie, że używam słownictwa, którego
> znaczenie znam... Gnida wielokrotnie mnie obrażał, więc nie
> uważam, abym uczynił coś niestosownego. Poziom konwersacji
> należny dostosować do rozmówcy
"WIELKI ANALITYK" Tede, co łyso ci teraz. I co ty możesz przewidzieć mierna istoto. Wieszczyłeś bankructwo DFP, a jak Smok cie postraszył co ci może grozić za to to tłumaczyłeś się jak smarkacz. I ty się dziwisz , że tak cię potraktowałem. Jak smok pisał kiedys, że kurs może się jeszcze obsunąć to wyzywałem go, odpowiedż brzmi nie. Nie wyzywałbym też nikogo innego, kto w sposób obiektywny napisałby zle o spółce. Ale na takie prostackie posty jak twoje matole nie mogło być innej reakcji. Dla mnie jesteś zwykłym dupkiem. Nie mam zamiaru już więcej odpowiadać na twoje durne posty. Dla mnie jesteś frajerem przez duże F.
oj słabo to widzę, typowa podbitka pod ubranie takich jak Ty, pewnie jutro oddasz mi na -15% hahaha jutro się przypomne... szanse oceniam na 95%. jesli przebijecie 80gr przyznam Ci rację, że jesteś lepszy, ale poki nie przekonuje mnie ta podbiteczka
Dnia 2011-03-03 o godz. 19:28 ~Tede napisał(a):
> oj słabo to widzę, typowa podbitka pod ubranie takich jak
> Ty, pewnie jutro oddasz mi na -15% hahaha jutro się
> przypomne... szanse oceniam na 95%. jesli przebijecie 80gr
> przyznam Ci rację, że jesteś lepszy, ale poki nie
> przekonuje mnie ta podbiteczka
Chyba jeszcze z tobą pogadam, bo widzę że cięzko przyswajasz wiedzę. Już pokazałeś jakim to jesteś wielkim analitykiem i jak buńczucznie się przechwalałeś i widziałeś spadki na 30 groszy i to pół godziny przed tym jak kurs ruszył. To ty oddajesz na spadku po 57 groszy (przypadkowo jezeli pamięć mnie nie myli to kupowałem w tym dniu 1000 akcji, pewnie od ciebie), bo sam sie do tego przyznałeś , a kupujesz po 70 kilka groszy,(czy kupiłeś ode mnie to nie wiem).
Jeżeli chcesz rywalizować to rywalizuj na giełdzie sam ze sobą, a nie ze mną na forum bo dla mnie to zbyt dziecinne i nie sprawia mi satysfakcji , dla mnie liczy się realny zysk.
Czy to jest podbitka? tak mozna sądzić, a jak będzie to sie okaże, nie interesuje mnie kurs akcji, mnie interesuja wiadomości płynące ze spółki.
Jeżeli oczekujesz szacunku od innych ludzi to nie pisz szczeniackich postów o bankructwie spółki wtedy kiedy kurs spada nagle 20% w dół, a po sprzedazy akcji nie pisz katastroficznych wizji o spadku na 30 groszy (nie wykluczam , że i to może się zdarzyć, bo na giełdzie nie ma nic pewnego). Pisałeś , że jestes na giełdzie od dawna, czy takie posty o tym świadczą, chyba wręcz przeciwnie, bo chyba nie sądzisz , że forum ma wpływ na zachowanie kursu.
Jeżeli jednak kurs przebije 80 groszy, to nie kupuj wtedy akcji bo będzie bardzo prawdopodobne, że kupisz je ode mnie i znowu będziesz płakał za jakiś czas, że ciąłeś dotkliwą stratę giełdowy wyjadaczu.
Jeszcze tylko jedno pytanie, sprawia ci satysfakcję robienie z siebie błazna na własne życzenie? wiem, wiem nie będzie odpowiedzi, to zbyt trudne pytanie, ale fakty to fakty.
To ja może zmienię temat dla rozluźnienia. Chociaż wszyscy wiemy, że to DFP to spółka nieprzewidywalna i AT nie zawsze się na niej sprawdza, stoimy w obliczu bardzo silnych sygnałów kupna.
Najprawdopodobniej jutro średnie 5 i 15 dniowa przetną się pod dużym kątem tworząc formację małego złotego krzyża. Dzisiejsze zamknięcie dokonało się na poziomie średniej 45 dniowej. Była ona wcześniej silnym wsparciem dla kursu, teraz jest oporem, ale gdy kurs przebijał tą średnią rysowaliśmy zazwyczaj wielką długą białą świecę. Zobaczymy czy tym razem przebijemy ją czy też odbijemy się od niej i spadniemy. Ten drugi scenariusz patrząc na wykres wydaje się mniej prawdopodobny ale pamiętajmy, że to DFP a nie KGHM i tu się cuda już działy. Oscylator CCI może przebić poziom 100 punktów. We wcześniejszych takich sytuacjach mieliśmy silne wzrosty dzienne. Sygnały zakupu są na wszystkich ważniejszych dziennych oscylatorach: DMI, MACD, ROC, STS.
Na wykresie tygodniowym w układzie świec mamy okazję narysować formację objęcia hossy. I to na dużym wolumenie. Kto wie, co będzie.