Dnia 2011-02-04 o godz. 13:10 ~rychu napisał(a):
> jaka K... prawdziwa medczna spółka... zwykła przychodnia
> jak w każdym mieście, nic wiecej... wogole do remedisa nie
> ma co porównywać
Zgadzam się całkowicie,nawet "sracz" niewykafelkowany.
Miałem trzymać w tajemnicy i napisać Państwu dopiero po efekcie ale nie wytrzymałem i chcę to teraz ujawnić.Wczoraj kupiłem 500 akcji Dom Lekarski w pułapie 28-29 zł reklamowanej przez naszego trola spółki.Od poniedziałku chcę przeprowadzić pewien eksperyment na tych akcjach,nawet jeżeli stracę na tym z dwa tysiące zł,to nie jest duża kwota (założyłem stratę za tę przyjemność).Za przyjemność dla siebie czasami płaci się,jeżeli ma się dobre pieniądze,prawda?A dla mnie wielką przyjemnością będzie mina mego nie przeciwnika a raczej wroga,szargającego nerwy nie tylko moje.Ten eksperyment zakładam będzie trwał może nawet ponad dwa tygodnie w zależności od ceny akcji tej spółki i w zależności czy będzie na minusie,czy na plusie.Zapewniam,że po tym czasie podzielę się z Państwem moimi spostrzeżeniami ale dopiero po tym czasie.
co do REMEDISA mylisz się strasznie.......Dom Lekarski miałem na oku tam wszystkie akcje są imienne oprócz 40k PDA i spólka całkiem całkiem można będzie na niej nieźle pospekulować
DL spółka nad wyraz ciekawa bliskosc granicy powoduje wzmozone odwiedziny pacjentów z zagranicy do tego luty/marzec nowa placówka tylko 40k PDA. Tak szczerze to boję się pomyślec na ile to moze pojsc. Mało akcji 2010 około 1mln zysku a wszystkich akcji ledwo ponad 1mln dawno nie było takiej perelki na NC
no ok, dl dziala, ale nie zdajecie sobie sprawy jak nasze przygraniczne przychodnie stracily na klientach po wpadce ze szwedzka pacjentka, jestem w tym dosc na bierzaco, wiec wiem, ze interes tymczasowo podupadl.
zreszta nie ma co porownywac przychodni do spolki , ktora udzielila prawie 30 baniek kredytow zoz'om. dl bedzie mial zyski, ale to innego rzedu kasa i koszty.
Dnia 2011-02-05 o godz. 08:42 ~powazny napisał(a):
> DL do konca listopada miał 850zł zysku i 7,5 mln przychodu
Panowie zmieńcie płytę!To nie ten wątek i nie ta spółka,Żle stuknęliście na klawiaturze.A jak już dobrze stukniecie w klawiaturę na swoją spółkę,to zastanówcie się nad jednym.Jak ta wasza ukochana spółka będzie zwiększala zyski w tym i następnym roku?Czy wydłuży dobę aby przyjmować więcej,czy do tych samych gabinetów wsadzi więcej lekarzy zmniejszając standard,czy zacznie przyjmować w namiotach obok przychodni,czy podniesie ceny kosztem narażania się na zmniejszenie ilości przyjmowanych?Bo coś drugiego wybudować i wyposarzyć to kilka lat.A może macie jakieś czarodziejskie sposoby aby zyski rosły w tym i następnym roku ale to wasza sprawa i dlatego nie dawajcie mi odpowiedzi,bo ta wasza spółka zyskowna (jednorazówka) mnie nie interesuje.
kokpit ja mam niecałe 50k remedisu i 800szt DL. DL na p[rzełomie luty/marzec otwiera drugą placówkę także zyski zwieksza sie skokowo...Jeszcze jedno słowo Fraktal pisał nie dawno że DL jest już przewartoścowany i sprzedał:-)